Välplanerad lägenhet med fantastisk balkong vettande mot sjön Trekanten och fina grönområden!

Gröndal, Stockholm

Grenljusbacken 21

På förhand
Avgift
3 116 kr
Antal rum
3
Boarea
71 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 14
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad lägenhet med fantastisk balkong vettande mot sjön Trekanten och fina grönområden!

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Strand

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 44

 • Extra kontaktperson

  Frida Edsmar

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 33

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade 3:a som erbjuder fantastisk utsikt över grönområden och sjön Trekanten! Lägenheten erbjuder ett insynsskyddat läge med fönster i två väderstreck och en solig balkong. Rummen är lätta att disponera och tack vare de generösa fönsterpartierna upplevs alla rum som ljusa och trivsamma. Vardagsrummet erbjuder plats för både större matplats och soffgrupp, sovrummen har plats för både säng och förvaring och kök och badrum går i stilrena färg- och materialval.

Fastigheten Ljussaxen 9 ritades 1958 av Bertil Karlén och Ralph Wikner och färdigställdes kring 1960. Brf Ljussaxen bildades 2008 och består av 65 bostadsrätter samt 5 lägenheter och 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen tillhandahåller också 27 parkeringsplatser för föreningens medlemmar (kontakta styrelsen för köplats). Föreningen är lågt belånad med endast 1,636kr i skuld per kvm. Föreningen tillhandahåller en mycket bra hemsida: www.brfljussaxen.se

Gröndal är för många en lugn idyll men med storstan straxt intill. Här finns ett levande centrum som tillhandahåller mataffärer, butiker, restauranger och caféer. För den som uppskattar naturen kan man här njuta av fina promenadstråk samt sjön Trekanten som kan njutas av året runt, både för bad på somrarna och skridskoåkning på vintrarna. Kommunikationen är god med antingen tvärbana eller buss till Liljeholmen centrum där man kan byta till tunnelbanans röda linje och flertalet busslinjer.

Interiör

Hall: Inbjudande hall som erbjuder plats för avhängning av jackor och skor. I anslutning till hallen finns även en inbyggd klädkammare för ytterligare utrymme för förvaring. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger mörkgrå klinkers som övergår i parkett, något som återfinns i hela bostaden.

Vardagsrum : Vardagsrummet knyter ihop lägenhetens alla rum och erbjuder sociala ytor. Ett stort fönsterparti med originaldetaljer sträcker sig med hela ytterväggen och ger rummet sin fina karaktär. Här finns plats för större mat- och soffgrupp samt övrigt möblemang.

Kök: Köket har omsorgsfullt renoverats i modern och tidlös design. Luckorna är vita med handtag i silver, bänkskivan är i svart laminat, stänkskyddet är i glas och väggarna är ljust tapetserade. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ytterligare frys försedd med ismaksin, spishäll, ugn, integrerad micro och diskmaskin. Även i köket finns möjlighet till att möblera med ett mindre matbord.

Sovrum 1: Det minde sovrummet används idag som master-bedroom och här finns plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Längst med ena väggen löper en garderobsvägg för ytterligare förvaring. Även från sovrummet får man njuta av den vackra utsikten.

Sovrum 2: Det större sovrummet funderar idag som barnrum och har plats för både sängar, skrivbord, lekytor och förvaring i form av garderobsvägg. Från detta sovrum nås också balkongen. Väggarna är målade i en lugn grågrön ton.

Badrum: Rymligt familjebadrum försett med stor duschkabin, tvättmaskin, handfat med komod, handdukstork och wc. På golvet ligger sandfärgad klinkers och väggarna är vitkaklade med en färgad board.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ljussaxen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
70
Antal hyresrätter
5
Antal lokaler
5
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Ljussaxen bildades 2009 och består av ett 14-våningshus bestående av 70 lägenheter och 5 lokaler.

Renoveringar - Utförda och planerade

Sedan ombildningen har föreningen gjort en hel del upprustningar av fastigheten, bland annat genom relining, omdragning av el, indragning av fiber, isolering av tak samt bytt balkongfronter.

Parkering

Föreningen har 25 parkeringsplatser med uppfart från Lövholmsvägen och 2 stycken på Ljusstöparbacken. Till parkeringsplatserna är det separat kösystem, kontakta styrelsen vid intresse.

TV/bredband

ComHem tillhandahåller tv och Ownit internet via fiber. Varje lägenhet har ett skåp där fiberkabeln går in samt modemet finns. Modemet fungerar även som trådlös router för att skapa WiFi-nätverk. För att komma igång behöver du bli kund hos Ownit som är husets leverantör.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en aktiv trädgårdsgrupp med tre personer som är mycket omtyckt. De ser till att det hålls fint i rabatterna och blomsterarrangemangen utanför huset. Det har även kommit ett litet kryddland där alla i huset är välkomna att plocka. År 2016 rustades innergården och det byggdes en mysig uteplats för de boende med tak och belysning. För de mindre byggdes en lekstuga och en sandlåda.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam föreningslokal som kan hyras av alla som är medlemmar till privata familjefester/tillställningar. Lokalen bokas och betalas i förskott och kostnaden är 300kr per tillfälle. Lokalen kan hyras under tiderna söndag-torsdag till kl 22.00 och fredag-lördag till kl 24.00.

Föreningen har tre cykelrum med den senaste tekniken av upphängning av cyklar.

Övrigt

Varje lägenhet har ett tillhörande matkällarförråd. Föreningen har även två mindre förrådslokaler som kan hyras av medlemmarna i fastigheten.I dagsläget är förråden uthyrda.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 116 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,36942%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
0017
Våningsplan
4 av 14
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Max antal sovrum
2
Boarea
71 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1959

Karta

Grenljusbacken 21

Grenljusbacken 21,
117 65 Stockholm

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fanny Strand

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 44

 • Extra kontaktperson

  Frida Edsmar

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 33

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gröndal, Stockholm

  Adress
  Ekensbergskajen 1
  Accepterat pris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  2 632 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Visning: 2019-12-15 11.30 Boka här