Bostäder till salu i Akalla

Hitta din nya bostad i Kista - Akalla

Attraktiva bostäder till salu i Akalla

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Akalla just nu!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kista - Akalla, Stockholm

  På förhand
  Adress
  Borgågatan 2A
  Utgångspris
  1 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 884 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

Området

Att bo i Kista

Kistas historia går till stor del hand i hand med Spångas. De låglänta markerna låg länge under Mälarens nivå och blev med tiden bördig jordbruksmark. Här fanns ett antal gårdar som givit namn till omgivande stadsdelar; Norgården i Sollentuna socken ingick till exempel i byn Ärvinge. Namnet Kista går tillbaka på samma gård som under 1700-talet började kallas Kista. Under medeltiden grundlades gårdarna i Spånga, Akalla, Tensta, Rinkeby m fl och under stormaktstiden lade familjerna Bonde, Torstensson, de la Gardie och Axelsson stora delar av dessa gårdar under sina slott i Hässelby, Åkeshov och Ulvsunda.

Stora delar av Järvafältet var, fram till 1965, militärt övningsområde och det hände att landminor upphittades under projekteringen av Tensta, Rinkeby, Hjulsta och Akalla i slutet av 1960-talet.

Spånga utgjorde tidigare ett fristående municipalsamhälle i Sollentuna härad i Stockholms län. Den 1 januari 1949 delades häradet in i Sundbyberg, Solna, Sollentuna och Stockholms kommuner där Spånga inkorporerades i den sistnämnda.

Kista ingår i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd och har Kista som postadress. Det är lätt att känna igen en gata i Kista – gatunamnen utgår från platser i Danmark, Färöarna, Island och Grönland!

Spånga kyrka är en av Stockholms äldsta kyrkor, ursprungligen en katolsk kyrka från 1100-talet. Kista kyrka har ett modernare snitt och invigdes 1978. Den 1 januari 2010 slogs Spånga och Kista församlingar ihop och heter nu Spånga-Kista församling. Här finns ett stort utbud av verksamheter för barn, ungdomar och äldre samt ett flertal körer för alla åldrar som berikar musiklivet för församlingsborna.

På Järvafältet finns ett stort utbud av kyrko- och samlingslokaler för anhängare av olika religioner och samfund, bland annat kommer en moské att byggas vid E18.

Kista Centrum är ett litet köpcentrum i anslutning till torget där kyrkan ligger. Men, de allra flesta drar sig in mot Kista Galleria som växer organiskt över tid. Här finns 59 000 kvadratmeter med all service och alla typer av butiker, frisörer, banker etc man behöver och med generösa öppettider. Filmstaden är populär i hela närområdet, liksom Mattorget med sina restauranger från alla världens hörn! I anslutning till Kista Galleria finns även Kista Science Tower som med sina 32 våningar blir Nordens högsta kontorsbyggnad och Sveriges näst högsta skyskrapa. Här finns även 2500 parkeringsplatser i garage.

Vill man storhandla finns fler köpcentrum i Vällingby, Bromma Flygplats, Veddesta och Jakobsberg där även IKEA m fl varuhus ligger i anslutning till Barkarby Outlet. I Vällingby och Rinkeby finns närsjukhus för barn och vuxna.

Kista Science City har växt till Sveriges största ITC-kluster och sysselsätter 2010 ca 67 000 anställda. Kistamässan i närheten av E4:an, invigdes 2008 och får snart ett eget hotell i Scandis Hotels regi.

Kistas utbud av förskolor och skolor är stort. Kommunala grundskolor finns ett flertal över Järvafältet och i Spånga, Tensta och Kista finns även gymnasieskola. På Campus Kista har KTH förlagt vissa av sina utbildningar, främst inom IT. För utförlig information se www.stockholm.se och välj information om förskolor och skolor i det området som är av intresse.

Från Kista till Stockholms C tar det ca 20 minuter med tunnelbanans blå linje 11 (Kungsträdgården - Akalla). I framtiden kommer även Tvärbanan att anknyta till Kista. Under tunnelbanestationen finns bussterminal för lokalbussar men även för buss till Arlanda Airport. För utförligare information, se www.sl.se Med bil är det lätt att ta sig till Kista eftersom området gränsar till E4:an och E18.

Spånga, med omnejd, erbjuder många slags fritidssysselsättningar. Ett urval:

Tennis/bordtennis-, badminton- och golfhallar ligger inom gångavstånd från Spånga centrum. Spånga IP - mellan Solhöjden och Tensta, är en stor fotbolls-, hockey och friidrottsanläggning

Ridskolor finns i Grimsta (Vällingby), Åkeshov och Jakobsberg samt utåt Sollentuna.

4H-gård för den som vill lära sig djurvård, finns i vid Spånga kyrka, men även Akalla Gård har djur.

Golfbanor av varierande storlek finner man i i Hässelby/Lövsta (9 hål), Drottningholm, och Viksjö

Inomhusbad finns i Vällingby, Tensta, Hjulsta samt Åkeshov. Utomhusanläggningen i Nälstabadet håller öppet maj-september. Vill man hellre bada i Mälaren är det inte långt till Kaanan-, Maltesholms-, eller Ängbybadet.

I närområdet finns ett flertal gym såsom SATS, World-Class, 24Seven m fl samt rehabgym i Vällingby och Åkeshov

Friluftsområden ligger runt knuten och om man korsar Järvafältet finns även naturreservatet vid Säby Gård i Järfälla att utforska.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Akalla, Kista? Kontakta våra mäklare i Sollentuna! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.