Välkommen till Brf Åkerbyparken +55

Täby Centrum, Täby

Gästgivargränd 9

Pris
3 800 000 kr
Avgift
6 539 kr
Antal rum
4
Boarea
100 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja

Välkommen till Brf Åkerbyparken +55

En av föreningens få 4:or är nu till salu. Denna lägenhet disponeras som en trea och har en gästwc.

 • Ansvarig mäklare

  Johan Reuterling

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Brf Åkerbyparken, seniorboende för +55. Här bor du i en ljus och trevlig lägenhet med fint hörnläge i fastigheten samtidigt som du har tillgång till föreningens alla bekvämligheter och aktiviteter.
Stort härligt vardagsrum med burspråk och utgång till balkong i sydväst.
Kök med bra arbetsytor och trevlig matplats vid burspråk. Två bra sovrum samt stort duschrum/badrum. Generös klädkammare och garderober. Vardagsrummet är i original avdelat för att ena delen mot balkongen skall utgöra en matsalsdel.

En bostad att trivas i.

Interiör

Hall med kapphängare och gästtoalett. Plastmatta och tapetserade väggar.

Stilrent kök med bänkskiva i bok och vitt kakel. kyl och frys, spishäll, fläkt, diskmaskin och ugn. Städskåp. Trevlig matplats för 4-5 personer med utsikt mot den trevliga gården. Plastmatta.

Ljust härligt vardagsrum med parkettgolv. Två stora fönster och ett burspråk, utgång till den trevliga balkongen.

I förlängningen av vardagsrummet finns ett rum som med fördel används som sovrum, bibliotek eller tv-rum.

Sovrum med plastmatta och tapetserade väggar med en i rummet klädkammare.

Kaklat duschrum med handfat, wc, handdukstork och dusch.

Till lägenheten hör ett stort källarförråd med bekvämt avstånd från hissen.

En lägenhet att trivas i.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Åkerbyparken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
81
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1182*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Föreningens ekonomi

Per den 2016-01-01 har avgifterna sänkts med 10%.

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga planerad avgiftshöjningar

Parkering

Garageplats. Går att hyra för 300 kr/mån.
Carportplats. Går att hyra för 200 kr/mån.

TV/bredband

ComHem är ensam leverantör av bredband och kabel TV. I avgiften ingår
ett basutbud
• digital TV med de fria kanalerna
• analog TV med ytterligare kanaler (TV3, Kanal 5, Sjuan, TV8,
Kanal 9, TV10, Kanal 11, TV12 och Fox)
• internet 50 GB/s
Snabbare bredband och ytterligare kanaler kan beställas från ComHem.

Gemensamma utrymmen

Inom föreningen finns en restaurang som har en stor matsal med middagsservering till ett rimligt pris på tisdagar, torsdagar, fredagar och en söndag i månaden. I lokalerna finns snickarverkstad, motionsrum med bastu och två modernt utrustade tvättstugor (i port nr 7 och 9). Två gästlägenheter och gästmatsal som boende kan hyra.
Det finns ett välfyllt bibliotek och ett trivsamt sällskapsrum. Sällskapsrummet och stora matsalen har audiovisuell utrustning som kan användas
vid föredrag, presentationer och möten.

Månadsavgift

Avgift
6 539 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,452%
Andel av årsavgiften är
1,44755%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 800 000 kr
Lägenhetsnummer
353
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
2
Boarea
100 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1994
Ventilation
Mekanisk

Energideklaration

Utförd
Utförd

TV/bredband

Comhem

Comhem

Parkering

Garageplats. Går att hyra för 300 kr/mån.
Carportplats. Går att hyra för 200 kr/mån.

Övrigt

Brf Åkerbyparken är en privatfinansierad bostadsrättsförening för aktiva seniorer +55. Anläggningen ligger 1,5 mil norr om Stockholm i Täby kommun och strax norr om Täby Centrum. Brf Åkerbyparken ligger bara några hundratal meter från Stolpaskogen med motionsspår från 1,25 km till 1+km för promenader och skidturer. Läs mer på föreningens hemsida www.brfakerbyparken.se

Medlemskap:
Den som äger en lägenhet i Brf Åkerbyparken skall vara medlem i bostadsrättsföreningen. Medlemskap beviljas av föreningens styrelse. Till medlem kan antas fysisk person från 55 år.
Bostadsrättsföreningen strävar efter att minimera driftskostnaderna för föreningens egendom. Det förutsätts därför att de boende efter bästa förmåga deltar i olika uppgifter som rör underhåll och skötsel av föreningens hus och trädgård.

Anläggningen:
Anläggningen med tre sjuvånings punkthus ligger i ett lugnt område. Byggår 1994. De tre husen har 81 lägenheter samt ett annex med stort kök, matsal, gästmatsal och reception. Husen är förbundna med fönsterförsedda passager. Säkerheten har tillgodosetts bl.a. genom att alla entrédörrar är låsta och att det finns porttelefon vid huvudentrén. Husets ytterdörrar och hissdörrar har öppningsautomatik. Hissarna är rymliga. I trädgården, som har ett ogenerat läge, finns två boulebanor och uteplatser med trädgårdsmöbler.
Garage/carport med eluttag för motorvärmare finns att hyra. Ev. kö. Gästparkering finns.

På varje plan finns fyra lägenheter, som har 2, 3 eller 4 rum med stora kök och badrum. Lägenheterna har rymliga balkonger eller uteplatser, som är inglasade eller kan glasas in. Alla lägenheter är hörnlägenheter med utsikt åt två väderstreck. De har öppna och ljusa planlösningar. Till varje lägenhet hör ett förråd i källaren.

Service
Åkerbyparkens restaurang har stor matsal med middagsservering tisdag, torsdag och fredag samt en söndag i månaden. Man kan också hämta sin mat i restaurangen. Inget mattvång, men för att upprätthålla restaurangens höga kvalitet, förväntas medlemmarna utnyttja servicen i största möjliga utsträckning. Gäster till föreningens medlemmar är välkomna! Restaurangen drivs av en entreprenör som också åtar sig catering på uppdrag av de boende, i gästmatsalen eller i deras bostad.

Inom föreningen finns hårvård och fotvård. I lokalerna finns snickarverkstad, motionsrum med bastu och två modernt utrustade tvättstugor. Två gästlägenheter och gästmatsal som boende kan hyra.

Det finns ett välfyllt bibliotek och ett trivsamt sällskapsrum. Sällskapsrummet och stora matsalen har audiovisuell utrustning som kan användas vid föredrag, presentationer och möten.

I månadskostnaden ingår, kabel-TV, värme och vatten samt en serviceavgift, som täcker fönsterputs 2 gånger per år.

Brf Åkerbyparken har en anställda för administration och skötsel av de gemensamma lokalerna.

Kommunikationer:
Lokalbuss 961 passerar receptionen och går till Täby centrum varje timme från 09:45 till 15:45 på vardagar.
Roslagsbanan, från station Galoppfältet, går mot Östra station resp. Österskär. Till fots tar det ca 10-15 minuter till Täby Centrum. Med buss 615 når man Arninge C och med buss 610 når man tunnelbanan vid Danderyds sjukhus.

Aktiviteter:
Ett flertal aktiviteter finns inom föreningen:
Bordtennis, gymnastik, boule
Canasta, bridge
Föredrag och andra sociala aktiviteter

Länkar

Området

Att bo i Täby

Välkommen att bo och trivas i Täby kommun, en kraftigt växande kommun rik på både kultur- och naturupplevelser. Här bor du på bekvämt avstånd till både Stockholm city och skärgården. Samtidigt finns allt du behöver i Täby med shopping, nöjen, kultur, restauranger och service. Här finns ett av nordens största inomhuscentrum.

Täby är uppdelat i flera kommundelar. I norra Täby finns Täby Kyrkby, i västra finns Valla, Ella, Ensta, och Täby Centrum, i södra ligger Lahäll, Näsbypark och Roslags Näsby samt i östra Viggabyholm, Hägernäs och Gribbylund.

Bebyggelsen i Täby är blandad med både villor och radhus samt ett flertal lägenhetsområden där Grindtorp och Näsbydal utmärker sig med sin unika arkitektur. I kommunen finns också stora vackra naturområden och nära till vatten. Kommunen sätter stort fokus på att behålla Täby grönt.

I Täby finns det alltid något att göra och gott om möjligheter att idrotta och motionera. Täby har ett aktivt föreningsliv med närmare 600 verksamma föreningar inom olika områden. Täby har även ett rikt kulturliv och här finns alla förutsättningar för en spännande fritid. I kommunen finns förskola, flera grundskolor, gymnasium och fritidsgårdar. Täby Kulturskola erbjuder utbildning i sång och musik. Täby Musikklasser är en del av grundskolan i Täby där man väljer att läsa utvidgad musikundervisning med inriktning mot körsång. Här finns även Komvux och svenska för invandrare, SFI.

Täby ligger nära såväl centrala Stockholm som Arlanda och har goda kommunikationer. E18, bussar och Roslagsbanan går igenom kommunen så att du lätt tar dig både till och inom Täby. Vid Östra station och Mörby centrum sker omstigning från tåg till tunnelbana vidare mot Stockholms city. I Täby finns en bred busstrafik där många bussar utgår från Täby centrum. Det är också smidigt att ta sig till andra kommuner som Danderyd, Vallentuna, Sollentuna och Upplands Väsby.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Täby? Kontakta våra mäklare i Täby. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Gästgivargränd 9

Gästgivargränd 9,
187 36 TÄBY

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johan Reuterling

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 69