Äganderättsradhus med uppvuxen tomt i hjärtat av Farsta Slottsvik

Gustavsberg - Farsta Slottsvik, Värmdö

De la Gardies väg 32

På förhand
Antal rum
3
Boarea
70 kvm
Typ
Radhus
Tomtarea
116 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Äganderättsradhus med uppvuxen tomt i hjärtat av Farsta Slottsvik

Smakfullt radhus med öppna ytor belägen utmed lugn gata. Solig tomt med högt och insynsskyddat söderläge samt inbjudande altan.

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Tilltagna ytor & fantastiskt ljusinsläpp. De la Gardies väg 32 - Bjurfors
Tilltagna ytor & fantastiskt ljusinsläpp
Utvald detaljbild. De la Gardies väg 32 - Bjurfors

Rummet öppnar upp mot en mysig altan och trädgård i skyddat söderläge

Rikt ljusinsläpp via industriglasparti. De la Gardies väg 32 - Bjurfors
Rikt ljusinsläpp via industriglasparti
Vy mot hall och badrum från matplatsen. De la Gardies väg 32 - Bjurfors
Vy mot hall och badrum från matplatsen
Stilrent kök med rymd & tilltagna arbetsytor. De la Gardies väg 32 - Bjurfors
Stilrent kök med rymd & tilltagna arbetsytor
Bänkskiva i kvartsmarmor med nedfälld ho. De la Gardies väg 32 - Bjurfors
Bänkskiva i kvartsmarmor med nedfälld ho

Planskiss

Planlösning
Planritning - entréplan
Planlösning
Planriting - övre plan
Planlösning
Alternativ planlösning 1 - övre plan
Planlösning
Alternativ planlösning 2 - övre plan

Beskrivning

Beskrivning

I hjärtat av Farsta Slottsvik, utmed Bullerbylik gata, återfinns detta trevliga radhus med solig tomt med högt och insynsskyddat söderläge. Huset har genomgående nyrenoverade ytskikt samt en ljus och öppen planlösning.

Entréplanet har öppnats upp för att ge plats för ett rymligt kök med tillhörande matplats. Ljuset flödar in genom ett stort glasparti mot den angränsande uteplatsen och trädgården. Köket genomsyras av exklusiva och smakfulla materialval samt generösa arbetsytor. Den anslutande träaltan bjuder in till lata dagar och umgänge med sitt soliga söderläge. En trappa upp återfinns ett luftigt vardagsrum samt ett stort sovrum, men ytorna kan med enkla medel disponeras om för att ge plats för upp till tre sovrum. I anslutning till husets entré finns ett kaklat badrum med dusch.

Farsta Slottsvik är en riktig skärgårdsidyll som präglas av charmig bebyggelse med bullerbyliknande gator. Farsta Slottsvik ligger centralt vid Gustavsbergs hamn präglat av natur och hav och är ett mycket populärt område. Här finns en mysig småbåtshamn och härliga strövområden med b.l.a Tjustviksrundan, 5 km samt Gottholmsrundan, 2,5 km som utgår från Farsta Slottsvik och ger dig en naturupplevelse delvis längs med vattnet.

Oxstallet är Farsta Slottsviks gemensamhetslokal och kan hyras av boende i Farsta Slottsvik för fester och sammankomster av olika slag. Gå gärna in och läs mer på www.farstaslottsvik.nu.

Farsta Slottsvik är centralt men samtidigt naturskönt beläget. På bekvämt promenadavstånd, endast 5 minuter bort, nås såväl Farstaviken som Gustavsbergs hamn. Utmed Farstaviken löper Tjustviksrundan, ett populärt motionsspår, i naturskön miljö vidare ut mot Hålludden och konsthallen Artipelag.

Kommunikationerna in till stan är mycket goda. Bussresan till Slussen tar dryga 25 minuter, närmsta hållplats återfinns ett hundratal meter bort. I närområdet finns ett flertal förskolor och skolor.

I Gustavsbergs Hamn finns utöver mataffär även mysiga restauranger, caféer och butiker. Gustavsbergs kulturhistoria lever kvar i den gamla fabriken och hamnen är ett konst- och hantverkarcentrum med Gustavsbergs porslinsmuseum, flertalet ateljéer samt utställningar.

Ett rikare affärsutbud finns vid Värmdö Marknad samt i Gustavsbergs centrum alternativt Värmdö Köpcentrum. I anslutning till Gustavsbergs centrum finns även simhall med gym och äventyrsbad, sporthall, tennishall, skatepark, ute- och inomhusrink samt fotbollsplan som vintertid spolas till bandyplan.

Interiör

Innanför ytterdörren öppnar radhuset upp med rymlig hall med kläd- och skoförvaring utmed vägg samt i dubbla garderober med skjutdörrar. I hela huset undantaget sovrummet ligger ett parkettgolv i vitlaserad ask.

I anslutning finns badrummet med duschhörna, tvättställ och WC samt ytor för klädvård med tvättmaskin och torktumlare. I anslutning finns även frånluftsvärmepumpen som värmer husets tappvatten samt den vattenburna golvvärmen på husets entréplan. Vitt kakel samt våtrumsmatta.

Väl in genom hallen har entréplanet öppnats upp för att ge plats åt ett rymligt kök med tillhörande matplats. Rummet badar i ljus via ett tilltaget industriglasparti med infälld altandörr mot den angränsande altanen och trädgården.

Köket erbjuder generösa arbetsytor samt förvaring i skåp och lådor. Vacker bänkskiva i kvartsmarmor med nedfälld diskho samt induktionshäll. Gråa skåpluckor samt lådfronter i allmogestil samt helkaklad vägg med vitt bandsatt kakel ovan köksbänken. Rostfria vitvaror från SMEG med 90 cm bred spis samt dubbel kyl/frys med kylutrymme upptill samt två stora fryslådor nedtill, rostfri fläktkåpa samt integrerad diskmaskin. Den angränsande matplatsen rymmer många gäster vilket gör att matplatsen många gånger fungerar som ett extra vardagsrum man gärna dröjer sig kvar i.

Den vitmålade trappan i hallen leder upp till övervåningen.

Vardagsrum erbjuder generösa golvytor med möjlighet till ett flexibelt disponerande av ytorna. Från fönstret skymtar Farstaviken mellan grönskan.

Sovrummet är generöst till ytan och inrett i rofyllda nyanser och erbjuder förfaring i dubbelgarderober med stilrena läderhandtag. Linoleummatta samt målade väggar i gråblå nyans. Från fönstret har man fin utsikt mot det intilliggande grönområdet.

Ytorna på husets övre plan kan vid behov med enkla medel disponeras om för att ge plats för upp till tre sovrum. Se bifogade förslag på alternativa planlösningar.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Gustavsberg 1:418

Övriga byggnader/utrymmen

Kallförråd på husets baksida för förvaring av utemöbler etc.

TV/bredband

I samfällighetsavgiften ingår kabel-TV basutbud via ComHem.

Radhusägaren tecknar separat abonnemang för Internet med valfri leverantör. Ramavtal med ComHem har tecknats av samfälligheten avseende bredband och kabel-TV. Nuvarande ägare har tecknat avtal med ComHem (150/10 M-Bit) för 399 kr/mån.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Gustavsberg GA:11, avseende vägar med gångbanor, vägbelysning med ledningar, vägdiken, dagvatten- och rännstensbrunnar, trummor, slänter, mötes- och vändplatser, vägmarken, mur och parkering.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Gustavsberg GA:12 avseende grönområden med gång- och cykelvägar, damm, byggnader, gångbro, vägbom vid gottholmavägen, lekplatser, parkbänkar och andra befintliga anordningar, bollplan, vattenområden i farstaviken inklusive brygga och belysningsanordningar med ledningar.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Gustavsberg GA:13 avseende dagvattenbrunnar med diken och dike med andra tillhörande anordningar.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Gustavsberg GA:14 avseende undercentral inom byggnaden oxstallet samt kablar med tillhörande anordningar för överföring av analog och digital information.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Gustavsberg GA:44 avseende asfalterade körvägar med belysning och alléträd, gångvägar samt trottoarer, trappa, föreningslokal, förrådsbyggnad med el- och vattenmätare, carportar med motorvärmare, cykelförråd, sophus, parkeringsplatser visa med motorvärmare, grönområden samt vatten-avlopp- och dräneringsledning.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Gustavsberg GA:69 avseende avloppsledning, hängrännor och stuprör.

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
5 800 kr
Värme
7 100 kr
Försäkring
2 300 kr
Samfällighetsavgift
7 400 kr
Vägavgift/snö
2 300 kr
Summa
24 900 kr

I samfällighetsavgiften på 7.400 kr till Slottsparkens samfällighetsförening ingår vatten, sophämtning och kabel-TV. Kostnaden på 2.300 kr/år avser avgiften till Farsta Slottsviks samfällighetsförening, där alla boende i Farsta Slottsvik ingår. Nuvarande ägare har tecknat avtal med ComHem (150/10-M-tit) för 399 kr/mån avseende Internet. Kontakta kommun och leverantörer kostnadskalkyl baserad på egna förutsättningar.

AVGIFTER/STÄMPELSKATT
2019 tas en fastighetsavgift ut om 8 049 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Nybyggda hus med värdeår 2005-2011 är skattebefriade i fem år och därefter betalar man halv fastighetsavgift i fem år. Nybyggda bostäder med värdeår 2012 och senare är befriade från fastighetsavgift i 15 år. För obebyggda tomter gäller fortfarande 1% av taxeringsvärdet i fastighetsskatt. Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4.25 % för företag samt en avgift om f.n. 825 kr. Pantbrevskostnad: på nya pantbrev 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n. 375 kr.

Ombyggnad, Renoveringar

2018 - Ommålning fasad (framgår ej av bilderna).
2018 - Nya element övre plan (el) samt ny duschblandare.
2018 - Rengöring av frånlufts-värmekanaler.
2017 - Radhuset förvärvas av nuvarande ägare.
2016 - Köket renoveras och planlösningen ändras.
2016 - Nya golv entréplan samt allrum övre plan.

Tomt

Solig baksida med högt och insynsskyddat söderläge. Inbjudande träaltan där markis ger skugga under varma dagar. Här finns också en liten gräsmatta och förråd. Avenbokshäcken skapar avskildhet mot grannen.

Planbestämmelser

Detaljplan (2004-09-15)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 548 000 kr
Byggnadsvärde
1 116 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Information

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
3
Sovrum
1
Boarea
70 kvm*
Tomtarea
116 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
1997
Fasad
Stående träpanel
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme & radiatorer (oljefyllda)
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Fönster
Träfönster (2+1 glas) och 3-glas isoler

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
112
Energideklarationsdatum
2019-03-13

Området

Att bo i Gustavsberg

Gustavsberg är centralorten på Värmdö med kommunkontor. Gustavsbergs centrum är ett småskaligt skärgårdscentrum med en galleria som har flera olika butiker, banker och annan service. I utkanten av Gustavsberg finns Värmdö marknad med bland annat Coop.

I Gustavsberg finns också ishall, bollhall, konstfrusen bandybana vid Ekvallen och Gustavsbergsbadet, motionssimning, äventyrsbad och spa. De större idrottsföreningarna är Gustavsbergs idrottsförening samt Värmdö hockey.

Gustavsberg är kanske mest känt för sin berömda porslinsfabrik som grundades 1825. Samhället Gustavsberg började byggas upp under slutet av 1800-talet med arbetarbostäder. Gustavsberg är en typisk bruksort med flera kända byggnader från 1940–1950-talen av arkitekten Olof Thunström.

Nere i hamnen finns gamla fabriksbyggnader som numera rymmer konstnärlig och kulturell verksamhet och är ett uppskattat turistmål.

Ett populärt bostadsområde i Gustavsberg är Farsta Slottsvik med villor, radhus och punkthus uppförda i en stramare arkitektur under 1990-talet. Runt gamla Farsta slott finns olika former av äldreboende för 55+. Andra bostadsområden är Hästhagen, Höjdhagen/Ekedal, Lugnet, Bjönkärret, Betsede, Aspvik och Norra Lagnö.

Köpa eller sälja bostad i Gustavsberg? Kontakta våra mäklare i Värmdö. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

De la Gardies väg 32

De la Gardies väg 32,
134 40 Gustavsberg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39