Lada från sent 1800-tal renoverad till en högt älskad familjevilla

Värmdö - Älvsala, Värmdö

Älvsalavägen 7

Besiktigad
Accepterat pris
5 475 000 kr
Antal rum
4
Boarea
170 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
2974 kvm

Lada från sent 1800-tal renoverad till en högt älskad familjevilla

Känn historiens vingslag innanför väggarna

 • Ansvarig mäklare

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39

 • Extra kontaktperson

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Altan i härligt sydväst läge. Älvsalavägen 7 - Bjurfors
Altan i härligt sydväst läge
Vardagsrum, matplats och kök i öppen plan. Älvsalavägen 7 - Bjurfors
Vardagsrum, matplats och kök i öppen plan
Utvald detaljbild. Älvsalavägen 7 - Bjurfors
. Älvsalavägen 7 - Bjurfors
. Älvsalavägen 7 - Bjurfors
. Älvsalavägen 7 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Alla hem bär på sin historia, grundat i dess ursprung och format av människorna som levt innanför husets väggar. Alla glädjestunder, drömmar, men även vardagsstunder har format atmosfären. I detta fall en lada från sent 1800-tal som initialt var ett boningshus men har även använts av Fagerdala Industri som kontor/lager bland annat under sin ägandetid. Nu är det åter en ytterst älskad familjevilla. Huset är tidlöst vackert och omsorgsfullt renoverat med varsam och respektfull hand. Villan disponeras över vardagsrum/matsal och kök i öppen plan, nyrenoverat helkaklat badrum med både hörndusch och badkar med anslutande klädvårdsrum. Den privata sfären finner ni på övervåningen med tre sovrum, wc samt arbets- och läshörnor. Stor inhägnad tomt med vackra planteringar, förberett för växthus, mjuka rullande bergsknallar, plana gräsytor för lek och inte att förglömma HönHilton med plats för fem pullor. Verkstad med mycket uppskattad takterrass från vilken du åtnjuter sagolika solnedgångar.

SÄLJARNA SJÄLVA HAR ORDET:
” Välkomna till Mellangården i vår egna Bullerby
Här har vi haft en egen oas nära både hav och skog, rika med fisk, bär och svamp. En halvtimme från Slussen och ett stenkast från Bullandö Marina med krog och glassbar.
Bara några minuters promenad med picknickkorgen till områdets egna strand bortom all trängsel, och fotbollsplanen runt hörnet med ett midsommarfirande som bara kan jämföras med barndomens, med lotter, musiker, midsommarstång och glada grannar.

Här har vi njutit av tystnaden och det rika djur- och fågellivet, vi har älskat de frostiga vinterkvällarna i den varma jacuzzin där stjärnhimmel och satelliter fått stå för skådespelet och vi har njutit av ljumma sommarkvällar vid eldkorgarna.

Huset har en fantastisk själ som känns välkomnande vid första besöket. Det är på alla sätt och vis drömhuset, men nu ska vi starta nya äventyr.”

Huset är besiktigat och har 10 års dolda fel försäkring via säljaren.

OMRÅDE:
Älvsala är ett lugnt och rofyllt område med vackra omgivningar. På gångavstånd från huset ligger flera badplatser med sandstrand, badbrygga och hopptorn. Bastuklubb för den som älskar detta. Fastigheten har förtur på båtplats.
Gå gärna in och läs mer på www.alvsala.se

Busshållplatsen ligger ca 100 meter från huset och buss nummer 440 tar dig till Slussen på ca 50 minuter. I rusning går det direktbuss till Slussen, övriga tider är det bussbyte vid Hemmesta vägskäl.

Bullandö Marina ligger på ca 20 minuters promenadavstånd eller varför inte hoppa på cykeln. Här kan du flanera längs bryggorna och ta del av båtlivet eller avnjuta en god middag på Bullandö Krog medan du blickar ut över havet och kanske avsluta med en välsmakande italiensk gelato från Bullandö Glassfabrik. Här finns också Bullandö Handel som har öppet april till oktober.

Älvsala är ett s.k. prioriterat förändringsområde vilket innebär att kommunalt vatten och avlopp är i antågande. Detaljplanearbetet har påbörjats och enligt kommunens preliminära tidsplan beräknas ett antagande av planen ske tidigast 2025.

Interiör

Hall: Hall med klinkergolv med underliggande golvvärme.

Vardagsrum/Matplats: Husets hjärta är ljust och inbjuder till samvaro. Plats för större matmöbel för den stora familjen eller många vänner och soffgrupp. Utgång till däckad altan i perfekt sydvästläge. Vacker gjutjärnskamin som skänker både värme och trevnad. Fönster i 3 väderstreck.

Kök: Ljust och modernt fullutrustat kök från Puustelli med gott om arbetsytor och förvaring. Köket är byggt i vinkel med bardel mot matplatsen.

Tvättstuga: Nyrenoverad tvättstuga med klinkergolv med underliggande golvvärme. Tvättmaskin, torktumlare under arbetsbänk och gott om platsbyggd förvaring. Praktiskt groventré. Teknikrum med bergvärmepump

Badrum: Nyrenoverat, helkaklat badrum med både badkar och hörndusch. Handfat i kommod och spegel med integrerad belysning. Golvvärme.

Övre hall: Plats för arbetshörna.

Master Bedroom: Vackert och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Snedtak och fint ljusinsläpp genom fönster mot väster. Praktisk förvaring i kattvindar på båda sidorna.

Inre hall: Plats för mindre möblemang exempelvis trivsam läshörna. Förvaring i kattvind.

WC: Separat wc med tvättställ.

Sovrum: Ytterligare 2 sovrum med snedtak och förvaring i kattvindar. Fönster i öster.

Allmänt: Nedre plan har vitlmålad liggande träpanel på vägg och vitpigmenterade vackra trägolv. Praktiskt klinker i hall, badrum och tvättstuga med golvvärme.

Övre plan har vitmålade trägolv och vitmålad liggande panel på vägg. Kattvindar löper utmed hela husets längd, på båda sidor, vilket ger fantastiskt mycket förvaring.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Älvsala 1:231

Ombyggnad, Renoveringar

2013 - Nytt tak
2013 - Bergvärme (dubbla borrhål)
2015 - Kamin
2016 - Fiber (Telia)
2017/2018 - renovering badrum och tvättstuga
2019/2020 ny motor till spabad

Tomt

Stor inhägnad tomt med vackra planteringar, förberett för växthus, mjuka rullande bergsknallar, plana gräsytor för lek och inte att förglömma HönHilton med plats för fem pullor.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Ledning

Parkering

Grusad uppfart med plats för flera bilar

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 635 000 kr
Byggnadsvärde
2 425 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1909*
Fasad
Träpanel
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glasfönster med spröjs

* Renoverades 2012/2013

Bergvärme via vattenburna radiatorer i samtliga rum, vattenburet konvektorelement vardagsrum, eluppvärmd golvvärme i hall, tvättstuga och badrum.

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 612 000 kr

Uteplats/balkong

Stor altan i sydväst. Här njuter du av solens strålar från morgon till kväll. Härligt spabad för åretruntbruk.

Trädgården inbjuder till och erbjuder flertalet olika "uteplatser".

Övriga byggnader/utrymmen

Hönsgård anpassat för 5 hönor.

Verkstad i den f.d. vattencisternen med härlig takterrass.

TV/bredband

Fiber

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Älvsala GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Älvsala GA:2 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Älvsala GA:6, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Älvsala GA:7, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Älvsala GA:8, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Älvsala GA:9

Last: Avtalsservitut: Ledning, 01-IM4-68/5491.1
Last: Officialservitut Vattenledning, 0120-10/35.4

Förmån: Officialservitut Avlopp, 0120-10/35.2

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Accepterat pris
5 475 000 kr
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
170 kvm*
Tomtarea
2974 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Sotning
600 kr
Värme
42 600 kr
Försäkring
8 700 kr
Samfällighetsavgift
2 500 kr
Renhållning
1 700 kr
Vatten/Avlopp
1 000 kr
Vägavgift/snö
1 800 kr
Summa
58 900 kr

Kostnaden för uppvärmning inkluderar kostnaden för hushållsel, även inräknat är pumphus, verkstad, hönshus samt Jacuzzi.

Kostnad för båtplats om så önskas 1 500 kr per år.

Vatten/Avlopp

Egen borrad brunn (68 m) samt minireningsverk för BDT och WC. Minireningsverket delas med 4 andra fastigheter och sköts av grannen. Denna fastighet betalar ca 10% av årskostnaden.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
77
Energideklarationsdatum
2016-08-30

Länkar

Området

Att bo på Värmdö

Värmdö utgör östra delen av Stockholm och räknas som Sveriges femte största ö.

Centralorten på Värmdö är Gustavsberg med kommunkontor. Gustavsbergs centrum är ett småskaligt skärgårdscentrum med en galleria som har flera olika butiker, banker och annan service. Övriga shoppingcenter är Värmdö Köpcentrum i Mölnvik och Värmdö Marknad vid avfarten mot Ingarö.

På Värmdö genomgår flera områden nu en förändring från fritidshusområde till nya villaområden med åretruntboende.

Norra delen av Värmdö består till stor del av äldre jordbruksbygd där Siggesta gård byggts om till ett upplevelsecentrum med ridhus, minigolf, fotbollsgolf, restaurang med mera. Här hålls även konserter samt den populära bakluckeloppisen.

Vid södra delen av Värmdö finns Strömma kanal, en knutpunkt för båtentusiaster samt Stavnäs som är en av skärgårdens viktigaste hamnar för vidare båttransport ut i skärgården.

Värmdö har en god infrastruktur med Värmdöleden och ett väl utbyggt bussnät. Man kan även åka med Waxholmsbåtarna från Stockholm.

På Värmdö finns en stor mångfald av skolor och förskolor.

Värmdö erbjuder härlig natur med många strövområden och närheten till vatten ger möjlighet till båtliv och sköna bad. Grisslingebadet är ett populärt utflyktsmål sommartid med både restaurang och konditori. På Värmdö finns också gym, motionsspår, fotbollsplaner och golfbanor. De större idrottsföreningarna är Gustavsbergs idrottsförening samt Värmdö hockey.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Älvsala, Värmdö? Kontakta våra mäklare på Bjurfors Värmdö. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Älvsalavägen 7

Älvsalavägen 7,
13956 Värmdö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39

 • Extra kontaktperson

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74