Bostäder till salu i Ingared-Hemsjö-Norsesund

Hitta din nya bostad i Ingared-Hemsjö-Norsesund.

Attraktiva bostäder till salu i Ingared-Hemsjö-Norsesund

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Ingared-Hemsjö-Norsesund just nu!

Området

Mäklaren om Ingared-Hemsjö-Norsesund

Varmt välkommen till de sydöstra delarna av Alingsås kommun med orterna Ingared, Hemsjö och Norsesund. Här bjuds vi på ett böljande vackert landskap med både skog, betesmarker, åkermarker och sjöar. Bebyggelsen är blandad med både äldre och helt nybyggda fastigheter där både Alingsåsare och Göteborgare väljer att slå sig ned då pendlingsmöjligheterna åt båda håll är goda, både med bil via E20 och pendeltåg från Norsesunds station.

Sjöarna
Vid Sävelångens strandkant ligger Ingared med en vacker badplats perfekt för både stora och små. Tar ni er ut med båt på Sävelången får ni se både Norsesund, Ingared, Tollered och vackra Nääs. Norsesund är beläget både vid Sävelången och Lillelången, där flera fastigheter har ett helt fantastiskt läge. Tar vi oss en liten bit norr om Norsesund så vidgar sig sedan även den store sjön Mjörn. Sannerligen vackra områden där sjöarna kan avnjutas både på och vid sidan av vattnen.

Fritid
Många bofasta men även tillresta njuter av fiske och fina promenader i skogarna. Bland annat finns en härlig skogsslinga som tar er hela vägen från Norsesund till grannbyn Västra Bodarna. För den sportintresserade erbjuder Hemsjö IF en väldigt fin klubb och anläggning med verksamhetsgrenarna fotboll, bandy, boule och gymnastik! En klubb som verkligen är till för ortens alla invånare oavsett ålder. Anläggningen finner ni i närheten av Hemsjö Kyrka vilken också är en aktiv verksamhet. I Ingared finns också en skatepark och möjlighet att spela beachvolley!

Utbildning
Här finns två kommunala grundskolor; Ingaredsskolan och Hemsjö Kyrkskola. Högstadie- och gymnasieeleverna tar sig in till Alingsås. Förskoleverksamhet finns i både Hemsjö, Ingared och Norsesund. Öppen förskola för de minsta finns i Hemsjö.

Service
I Ingared återfinns bl a en uppskattad närbutik, en pizzeria, äldreboende, liten vårdcentral och BVC. Ett större utbud av service finns självklart att finna i Alingsås.

Kommunikationer
Pendeltåget mellan Alingsås och Göteborg stannar vid stationen i Norsesund. Direktbussen Lerumsnabben tar er från Ingared till Svingeln på endast ca 45 minuter. Åker du bil är du snabbt ute på E20 som passerar mellan Ingared och Hemsjö.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Ingared-Hemsjö-Norsesund? Kontakta våra mäklare i Alingsås! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ingared-Hemsjö-Norsesunds 3 bästa

3
  • Vackra sjöar och omgivningar
  • Smidig pendling
  • Bra närservice