Inglasad balkong i västerläge

Biskopsgården, Göteborg

Önskevädersgatan 55

På förhand
Utgångspris
1 695 000 kr
Avgift
3 397 kr
Antal rum
2
Boarea
60 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 8
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Inglasad balkong i västerläge

Rymlig tvåa med en inglasad balkong i soligt väster.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

 • Extra kontaktperson

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I populära HSB Brf Regnbågen finner man denna rymliga tvåa. Njut av den underbara balkongen som vetter mot ett soligt västerläge. Inglasningen gör att du kan sitta här och njuta större delen av året. Bostaden erbjuder allt från rymliga ytor till god förvaringsmöjligheter.
Badrummet är helkaklat och rymligt. Lägenhetens stora sovrum ger gott om plats för både stor säng och sängmöbler samt att dess garderober. Vardagsrummet är stort och har plats för både soffmöbler och matsalsbord. Härifrån leds man ut till lägenhetens inglasade balkong i västerläge.

Här bor du 3 minuter gångväg till kollektivtrafiken som smidigt tar dig in till centrum.

Interiör

Välkommen till Önskevädersgatan 55 och denna tvåa om 60 kvadratmeter. Den inglasade balkongen i västerläge ger många sköna kvällar i eftermiddagssolen.

Man välkomnas in i lägenheten av den ljusa hallen. Hallen fortsätter bort till höger där plats för avhängning erbjuds genom garderober.

Här finner man även bostadens badrum som har helkaklade väggar samt klinkergolv. Här finns wc, handfat och dusch.

Bredvid badrummet så ligger sovrummet, med en heltäckningsmatta samt ljusa väggar. Sovrummet är stort och erbjuder lätt plats för både dubbelsäng och sängbord. Längs ena väggen så finns flertalet garderober vilket ger gott om plats för tillhörigheter.

Rakt fram ifrån entrédörren så finns köket, det stora fönstret ger ett härligt ljusinsläpp in i köket. Här finns både bra förvaring och arbetsplats för att skapa härliga middagar. Vitvarorna består av en ugn med glaskeramik häll, samt en kombinerad kyl och frys.

Vardagsrummet är stort och erbjuder plats för både en soffgrupp och matsalsbord. Möblera efter eget tycke och smak. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett vackert parkettgolv i originalek.

Från vardagsrummet tar man sig ut till den inglasade balkongen vilken ligger i västerläge och erbjuder en grönskande utsikt i kvällssolen.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 55:2

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 397 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
0,52628%
Andel av årsavgiften är
0,52628%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 695 000 kr
Lägenhetsnummer
63
Våningsplan
2 av 8
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
60 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
140 kr
Försäkring
120 kr
Summa
260 kr

Byggnadssätt

Byggår
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Regnbågen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
173
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Hsb Brf Regnbågen består av 173 stycken lägenheter med adresserna Väderbodarna 2-5 och Önskevädersgatan 51-55.
Föreningen har som mål att skapa förutsättningar för att medlemmar i alla åldrar ska trivas och på så sätt värna om mångfalden. Föreningen verkar även för ett tryggt och säkert boende.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan, vilken uppdateras löpande. 1995 gjordes stambyte, fönsterbyte och inglasning av balkongerna. 2006/2007 lades taket om. 2010 installerades fiberkabel i varje lägenhet (Telia). 2012/2013 byttes låssystem (taggar) med elektroniska lås till alla entrédörrar (både på fram och baksida). Byte av termostater. Under 2015 utfördes OVK-besiktning. Årsskiftet 2017/2018 kommer arbete med relining starta.

Parkering

Parkering kan hyras av föreningen för 250 kr/mån, separat kö. Anmälan sker till expeditionen. Besöksparkering 2:-/tim.

TV/bredband

Kabel-tv från ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband finns tillgängligt både via Telia samt via ComHem, abonnemang tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Området

Att bo i Biskopsgården

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn. Göteborg City Airport ligger vid Säve och härifrån når man flera destinationer ute i Europa.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Önskevädersgatan 55

Önskevädersgatan 55,
418 35 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

 • Extra kontaktperson

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  Adress
  Blåsvädersgatan 8
  Utgångspris
  1 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 438 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Visning: 2019-08-27 17.30 Boka här