Björkekärr, Göteborg

Lådämnesgatan 7

Såld, 2018-01-25
Slutpris
2 600 000 kr
Avgift
2 418 kr
Antal rum
2
Boarea
54,7 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3
Balkong
Ja

 • Ansvarig mäklare

  Linnea Karlén

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 08

Bilder

Området

Mäklaren om Björkekärr

Lugna kvarter och så nära naturen man kan komma som stadsbo - det är Björkekärr. Ändå tar det bara en dryg kvart med cykel eller buss in till stan. Att området hela tiden ökar i popularitet, har säkert med närheten till naturen att göra. Varma sommardagar kan man gå ner till Härlanda tjärn och årets alla andra dagar lockar området med härliga promenader, cykelturer eller löprundor.

DJUPA DOPP OCH LÅNGA PROMENADER
Björkekärr var jordbruksmark fram till 1950-talet, då det började byggas villakvarter här. Området blev snabbt populärt och har fortsatt att växa på senare år. Kanske främst på grund av närheten till Härlanda Tjärn med fina och barnvänliga badplatser.

Många väljer att hyra kanoter för att ta sig runt på sjöarna och vintertid är tjärnen en utmärkt plats för en skridskotur. En söndagspromenad i Delsjöområdet med avslutande fika är också en tradition för många Björkekärrsbor. Eller varför inte utforska nya smultronställen som Västra Långevattnet – ett perfekt mål för en cykel- eller vandringstur med avslutande dopp i den djupa, klara sjön. Det finns många nya stigar att upptäcka, även för de som bott här länge och för den som vill utmana sig själv sträck-er sig löparspåret ända till Borås.

TRÄINDUSTRI OCH TORGHANDEL
Området präglas av småskalig bebyggelse och blandningen av villor, radhus och flerbostadshus gör också att det är en god mix av människor som bor här, i olika åldrar och med olika bakgrund. Något många lägger märke till är namnen på gatorna och torgen som alla har med trä att göra är ett arv från det gamla sågverket som låg här.

Stabbetorget har exempelvis fått namn efter benämningen på en virkesstapel på en brädgård. Andra mysiga torg med caféer, mataffärer, blomsterbutiker, bagerier och trevlig torghandel är Trätorget och Spåntorget.

NATURTRADITIONER OCH NYA GRANNAR
I stort sett hela Björkekärr uppfördes mellan åren 1951 och 1957 och har idag utvecklats ytterligare, vilket medfört ännu bättre kommunikationer och ett ökat serviceutbud. Men det är nog ingen risk att lugnet och harmonin går förlorad – om den värnar Björkekärrsborna och för övrigt alla andra göteborgare som också uppskattar de unika natur- och rekreationsområden som finns kring sjöarna i naturreservatet.

Köpa eller sälja bostad i Björkekärr? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Björkekärrs 3 bästa

4
 • :
 • Härlanda Tjärn
 • Spåntorget, Trätorget och Stabbetorget
 • Phi Phi takeaway

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkekärr, Göteborg

  Adress
  Lådämnesgatan 19
  Utgångspris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  4 003 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  65 kvm

  Visning: 2018-05-03 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Björkekärr, Göteborg

  Adress
  Träringen 25
  Utgångspris
  1 780 000 kr
  Månadsavgift
  2 875 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Visning: 2018-04-28 12.30 Boka här