Välplanerad bostad med balkong i söderläge och låg avgift

Eriksberg, Göteborg

Ostindiefararen 29

Utgångspris
2 850 000 kr
Avgift
1 885 kr
Antal rum
1,5
Boarea
41,5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
5 av 9
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad bostad med balkong i söderläge och låg avgift

Känns det omöjligt att köpa en bostadsrätt men ändå ha tillgång till pool och bastu? - Nu kan det bli möjligt ....

 • Ansvarig mäklare

  Linn Andersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0766-48 79 86
  Telefon: 031-761 79 67

Bilder

. Ostindiefararen 29 - Bjurfors
. Ostindiefararen 29 - Bjurfors
. Ostindiefararen 29 - Bjurfors
Föreningens gemensamma pool på innergården. Ostindiefararen 29 - Bjurfors
Föreningens gemensamma pool på innergården
. Ostindiefararen 29 - Bjurfors
. Ostindiefararen 29 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I en unik och eftertraktad HSB förening får du som boende en guldkant i vardagen.

Som boende i huset har du tillgång till föreningens pool med solstolar, bastu, festlokal, gästlägenhet och tvättstuga.

Lägenheten är fräsch och ljus och har inglasad balkong i söderläge med hamnutsikt. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger dig enkla ytor att möblera samt möjlighet att duka upp för långbord när du bjuder på tillställning. Generös sovalkov med god plats för dubbelsäng med sidobord. Helkaklat badrum med tvättdel.

Nära till busshållplats med goda kommunikationsförbindelser, färjan lägger till längs kajen och det är ett underbart område att ta härliga promenader vid vattnet.

Detta är helt enkelt ett bekvämt boende i mycket eftertraktat läge precis vid Eriksbergsdockan med låg månadsavgift.

Kontakta mäklaren för visning!

Interiör

Rymlig hall där med god plats för hatthylla och avlastningspall på golvet ligger det ekparkett som är genomgående för bostaden och ljusmålade ytskikt med vissa fondpartier. Ytterligare förvaring finns att tillgå i en generös klädkammare till höger längre fram i hallen.

Badrummet är i tidlösa färg-, och materialval. Ljusgrått klinker på golv och vitt kakel på väggarna. Duschhörna med vikbara dörrar i klarglas, WC, handfat med vit kommod och matchande överskåp med spegel samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare med bänk och överskåp i vitt.

Sovalkoven som nås via två skjutdörrar har plats för dubbelsäng och sidobord.

Vidare leds vi till bostadens samlingspunkt, där kök och vardagsrum samsas med tillgång till balkong.

Köket går i stilrent utförande med vita luckor, grått liggande kakel och grå bänkskiva av slitstarkt laminat. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor, perfekt att bjuda över vänner och bjuda på en god middag.

Ytan möjliggör plats för både matgrupp för större sällskap och soffa med tillhörande möblemang. Med stora fönsterpartier i söderläge och hamnutsikt har du både stort ljusinsläpp och fina vyer ner mot vattnet.

Balkongen är inglasad som kan öppnas upp och har plats för cafébord. Perfekt plats att njuta av lunch i solen och blicka ner mot båtarna.

Till bostaden hör ett källarförråd. Bostaden är registrerad som 1 rum och kök i ekonomisk plan.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong om ca 3,6 kvm i söderläge. Inglasad.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 885 kr

Inkluderar värme, Telia triple play.

Separat debitering av el och vatten via månadsavin.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,5585%
Andel av årsavgiften är
1,0023%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 850 000 kr
Lägenhetsnummer
152
Våningsplan
5 av 9
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
41,5 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
154 kr
Försäkring
120 kr
Vatten/Avlopp
153 kr
Summa
427 kr

Byggnadssätt

Byggår
2012

Energideklaration

Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
105

Om föreningen

Namn
Hsb Brf Ängön
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
103
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Hsb Brf Ängön består av 103 lägenheter samt tre lokaler, fördelade på två niovånings lamellhus.

På gården mellan de två husen har föreningens medlemmar tillgång till uppvärmd utomhuspool med soldäck. Där går det att bada från maj till september. Här får man både morgon- och kvällssol.

Behöver jag teckna ett elavtal eller vattenavtal?
Nej, detta sköter föreningen åt medlemmarna. Individuell mätning tillämpas för el, varm- och kallvatten. Detta debiteras via kvartals-avi.

Vänligen se föreningens informativa hemsida för mer information: http://brfangon.se/

Föreningens ekonomi

Föreningen kommer genomföra en höjning på 10 % på driftdelen i avgiften från 1 juli 2019. Det motsvara ca 160 kr/mån för en trea på 76 kvm (uppgift från styrelsen 2019-05-16)
Sedan kommer den enligt plan öka 10% varje år från 1 januari.

Parkering

29 garageplatser finns under huset. Förfrågan om parkeringsplats skickas till hsb@brfangon.se. Dessutom har föreningen 54 platser i ett garage på Dockans västra sida (Monsungatan 49, Sannegården GA:36). Går att hyra för 1000 kr/mån. Till samtliga garageplatser är det separat kö. Dessa garageplatser hanteras av Apcoa parkering på Tel: 08-556 306 70.

Utanför Ängön finns ca 10 st korttidsparkering för gäster och boende, samtliga är begränsade till 2 timmar och delas med boende i området. För längre tillfällig parkering hänvisas till området vid Hotell 11 samt parkeringarna i norra och södra delen av småbåtshamnen.

TV/bredband

Föreningen har avtal med Telia för TriplePlay innefattande bredband om 100/100 Mbps via fiber in till samtliga lägenheter. Ett basutbud av TV-kanaler samt TV-box ingår i detta abonnemang. Denna tjänst ingår i månadsavgiften! Vill man ha ytterligare kanalpaket, fast telefoni eller utöka sin bredbandsuppkoppling så behöver man på egen hand kontakta Telia och teckna abonnemang

Gemensamma utrymmen

Övernattningsrum 1
Finns i Gårdshuset på innergården. Vid bokning av lokalen kommer du automatiskt in i Gårdshuset med din tagg. Rummet har två enkelsängar samt extra säng. Madrass, täcke och kuddar finns, men du måste ta med dina egna sängkläder! Toaletten med dusch delas med de andra lokalerna i Gårdshuset. Nödvändig städutrustning finns i Gårdshusets toalett. Rummet kostar 200 kr per dygn.

Övernattningsrum 2
Denna finns i västra delen i hus 2 (norra huskroppen) på entréplan. En dubbelsäng och egen toalett finns. Täcke, madrass och kuddar finns, men du måste ta med egna sängkläder! Nödvändig städutrustning finns i rummet. Rummet kostar 200 kr per dygn.

Bastu
Bastun finns i Gårdshuset. I direkt anslutning till bastun finns omklädning och dusch. Toa delas med Gårdshusets övriga lokaler. Bastuaggregatet startas med ett vred med timer utanför omklädningsrummet. Uppvärmningen tar ungefär en halvtimme och temperaturen är fast inställd på vad vår bastuförman tycker är lagom. Använd vatten för att reglera värmen. Den som boka ansvarar för att bastun städas efter besöket! En bokning kostar 20 kr och varar i 3 timmar.

Mötesrum / föreningslokal
I Gårdshuset finns även en möteslokal med pentry till medlemmarnas förfogande. Den går att boka dagtid (7-16) och kvällstid (16-03) för 100 kr respektive 200 kr. Priserna gäller för medlemmar som bokar själva. I pentryt finns en liten kyl, spisplatta och köksutrustning för servering (men ej för tillredning). Det finns även projektor och tillhörande duk som lämpar sig för media eller storbilds-TV. I lokalen ryms 8-12 personer sittande. När vädret tillåter kan man öppna upp mot innergården och ha större tillställningar.

Tvättstuga
I entréplan i ett av husen finns en tvättstuga med 3 stora tvättmaskin, torktumlare, torkskåp samt mangel.

Förråd, cykel och barnvagnsrum
Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Det finns också två cykelförråd och barnvagnsrum.

Bokning av bastu, övernattningslokaler, mötesrum och tvättstuga sker via Bokningsportalen. Tvättstugan går även att boka på en panel direkt utanför dess lokal.

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

KULTUR OCH NÄRINGSLIV

Göteborgs hamn är i särklass störst i Norden och en stor del av Sveriges handel med utlandet passerar här. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet. På Lindholmen byggs en helt ny stadsdel med IT-företag, bostäder och universitet.

NATUR

I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet och fina små prång med bänkar för avkoppling. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och grönt område att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. De väljer att komma hit från hela Göteborg med sina barn. Snart är även västra Eriksberg klart med sista HSB huset och då ska parken renoveras och bli en samlingsplats för alla. Krokängsparken och Sörhallsberget är även några andra trevliga alternativ.

FRITID

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. Vid Lundby Strand ligger Radiomuseet och ett välutrustat bibliotek finner man på Lindholmen. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

SERVICE

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek till stora matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera prisbelönta restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER

Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Man kan även idag cykla i stort sett hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden. En vacker väg med storslagna vyer som också är fin för långa promenader.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Ostindiefararen 29

Ostindiefararen 29,
417 65 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linn Andersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0766-48 79 86
  Telefon: 031-761 79 67

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Monsungatan 89
  Pris
  3 590 000 kr
  Månadsavgift
  2 377 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2019-06-19

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Ostindiefararen 19
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 063 kr
  Antal rum
  1,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  46 kvm

  Visning: 2019-06-16 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Maj På Malös Gata 36
  Utgångspris
  3 190 000 kr
  Månadsavgift
  3 912 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Sörhallstorget 29
  Utgångspris
  3 000 000 kr
  Månadsavgift
  3 018 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2A
  Pris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  1 749 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2019-06-19 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2B
  Pris
  4 200 000 kr
  Månadsavgift
  1 863 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Visning: 2019-06-19 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Monsungatan 108
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 494 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bratteråsgatan 72
  Utgångspris
  2 720 000 kr
  Månadsavgift
  3 160 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!