Bostäder till salu i Haga

Hitta din nya bostad i Haga

Attraktiva bostäder till salu i Haga

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Haga just nu!

 • Bostadsrättslägenhet

  Haga, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haga Östergata 18
  Månadsavgift
  2 791 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

Området

Mäklaren om Haga

På väg till Haga lämnar du storstadspulsen bakom dig. Mellan Vasa och Linné blåser den bort och lämnar plats för gemytlig småstadsidyll. Som att resa tillbaka i tiden. Ändå känns den lilla stadsdelen märkligt nutida och det är inte sällan i Haga man lyckas snappa upp de senaste trenderna.

NOSTALGI OCH HÖG STANDARD
I Haga bor du i en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Det här var faktiskt stadens tidigaste förort och hem för många arbetare med anknytning till varven och hamnarna. Att Haga har kvar en gammaldags stil beror konstigt nog på att stadsdelen försummades i många år, innan en välförtjänt och rejäl renovering genomfördes på 80-talet. Därför har många hus som ser gamla ut en modern till exklusiv standard och Haga har blivit en av stadens mest omtyckta delar, som man som götebor-gare stolt visar upp. Här är det enkelt för vem som helst att känna sig som hemma, gammal som ung, nostalgiker som visionär.

Huvudgatan Haga Nygata är nästan jämt myllrande av folk som antingen väljer att ta den trevligaste vägen mellan västra och norra centrum, ska träffa en vän över en fika eller kommer som besökare utifrån och ser Haga som det mest självklara turistmålet i staden. Sidogatorna vill däremot hagaborna gärna se som sina egna. Visst finns även där enstaka second hand-butiker och restauranger men det är långt ifrån samma drag och ruljangs som på Haga Nygata, utan mer karaktären av lugna och mysiga hemmakvarter, med lummiga innergårdar och gemenskap grannar emellan.

GIGANTISKA BULLAR OCH HEALTH FOOD
Hagas attraktionskraft kommer sig av den gemytliga stämning som är en effekt av kombinationen av småskalighet och mångfald: vackra landshövdingehus i olika färger och med olika slags affärer, kaféer och restauranger i gatuplan. Många av butikerna hittar du bara i Haga och ingen annanstans. På en ganska liten yta finns även ett stort antal fina antikvitetsaffärer och du kan lätt lägga en förmiddag på att botanisera bland olivoljor, te, kryddor och marsipan. Eller varför inte utforska alla kaféer, som vart och ett har just sin specialitet, som gigantiska kanelbullar, ett udda inredningskoncept eller färskpressad juice i unika kombinationer. Under sommarhalvåret kantas Haga Nygata av uteserveringar. Som hagabo låter man humöret styra om kaffet ska intas där eller hemma på den egna innergården. De olika marknaderna under året är inte heller att förglömma. Vad kan vara mysigare en decemberdag än att strosa runt i kvarter med genuint hantverk och lokalproducerad mat?

SKANS OCH BADANSTALT
Renströmska Badanstalten från 1876, eller numera Hagabadet, lockar inte bara med avkopplande bad och spa-behandlingar i lugn och harmonisk miljö, utan är även en träningsanläggning i premiumsegmentet och därtill en mötesplats som gjord för en långfrukost eller spontan lunch med bästa vännerna.

Som kronan på verket ståtar Skansen Kronan uppe på Skansberget och är hagabornas närmaste utflyktsmål, om man nu kan kalla några meters promenad för en utflykt ... Ta dig dit uppför de branta stentrapporna eller den slingrande gångvägen och upplev känslan av att stå mitt i stan men samtidigt mitt i naturen. Till på köpet får du en storslagen vy ut över staden.

Köpa eller sälja bostad i Haga? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Hagas 3 bästa

3
 • Café Husaren
 • Designbutiken Market 29
 • Hagabadet - träning, SPA och bad