Välplanerad 2,5:a med solig terrass i sydvästläge

Linné, Göteborg

Linnégatan 72

Utgångspris
4 950 000 kr
Avgift
3 739 kr
Antal rum
2
Boarea
63,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
8 av 8
Hiss
Ja

Välplanerad 2,5:a med solig terrass i sydvästläge

Med ett ypperligt läge på Linnégatan finner ni denna unika bostad belägen högst upp i huset med stor solig terrass

 • Ansvarig mäklare

  Anna Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 12

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Underbart läge högst upp!. Linnégatan 72 - Bjurfors
Underbart läge högst upp!
Linnéplatsen som öppnar upp sig mot grönskande Slottsskogen. Linnégatan 72 - Bjurfors
Linnéplatsen som öppnar upp sig mot grönskande Slottsskogen
Stor terrass med bästa solläget. Linnégatan 72 - Bjurfors
Stor terrass med bästa solläget
Högst upp på pampiga Linnégatan. Linnégatan 72 - Bjurfors
Högst upp på pampiga Linnégatan
Stilrent kök i svart och vitt. Linnégatan 72 - Bjurfors
Stilrent kök i svart och vitt
Integrerade vitvaror och inbyggd kaffemaskin. Linnégatan 72 - Bjurfors
Integrerade vitvaror och inbyggd kaffemaskin

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett ypperligt läge på Linnégatan finner ni denna unika 2,5:a med stor terrass som erbjuder magnifik utsikt över Slottsskogen och Linnéstadens takåsar. Hissen tar er hela vägen upp till de översta våningsplanet, och lägenhetens entré. Väl inne i lägenheten slås ni av ett fantastiskt ljusinsläpp från tre väderstreck och himlen blir din närmsta granne. Öppenheten mellan kök och vardagsrum ger en social och inbjudande atmosfär. Den stora terrassen om ca 10 kvm i soligt sydvästläge gör denna bostad till något utöver de vanliga. Stilrent renoverat kök i svart och vitt, integrerade vitvaror och inbyggd kaffemaskin. Snyggt renoverad badrum med vägghängd toalett, dubbeldusch och tvättmaskin och torktumlare. Infällda spotlights och AC.

Här bor ni i en omtyckt HSB-förening med en stor grönskande innergård med boulebana, fyra grillplatser och lekplats för de minsta. Ibland ordnas också trevliga gårdsfester. I föreningen finns många fina gemensamhetsanläggningar som ger ett extra mervärde och bidrar till trivsel och gemenskap. Här finns en ståtlig föreningslokal som kan hyras. Herr- och dambastu med solterrass, familjebastu, hobbyrum, motionsrum, pingisrum, gästlägenheter och miljövänliga återvinningsstationer. Föreningen anordnar även trivselträffar för dem som är hemma på dagarna, här erbjuds olika gemensamma aktiviteter.

Linnéstaden är ett populärt och levande område som erbjuder ett stort utbud av restauranger, pubar, caféer och mysiga affärer. Slottsskogen är bara ett par minuters promenadväg bort och här finns härliga grönområden och mindre djurparker. Precis utanför fastigheten ligger Linnéplatsen med många buss- och spårvagnslinjer att välja på. Här ligger även konstepidemin https://konstepidemin.se.
Haga ligger alldeles intill Linné och är ett mycket charmigt område med vacker bebyggelse och kullerstensgator. Njut av en kaffe på något av de många mysiga caféerna eller strosa runt och titta in bland det rika utbudet av små och spännande butiker.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Slottsskogen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Slottsskogen är en stor förening belägen högst upp i Linné och föreningen bildades i samband med uppförandet av fastigheten i mitten på 1980-talet. Föreningen äger fastigheten Kommendantsängen 10:16 och fastigheten omfattar 25 143 kvm bostäder samt 2 186 kvm lokalyta. Antalet bostadslägenheter uppgår till 315 och antalet affärslokaler till ett 20-tal. Föreningen har garage i fastigheten samt flertalet mycket fina gemensamhetsanläggningar.

Föreningen har tydliga kommunikationskanaler såsom egen tidning, delvis bemannad reception och egen facebook-sida där man snabbt och enkelt kan få hjälp och svar.

Föreningen har under åren utfört många renoveringsarbeten på fastigheten, läs mer om det i årsredovisningen. De senaste åren mellan 2013-2017 har tak, fönster, fasader, balkonger och terrasser renoverats. 2018 spolades stammarna. Under 2018 fick gården ett ansiktslyft genom klippning av yviga häckar och plantering av nya växter. Entréerna har fått konstutsmyckning med belysning och en upprustning av klinkers i entréerna. Föreningen skall under året byta hissar. Föreningen kommer se över stammar inom en tioårsperiod. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget.
Föreningen har upphandlat ett gemensamt el-avtal med individuell mätning och debitering. Syftet är att få ner kostnaderna och skapa medvetenhet om förbrukning. Mer information om kommande renoveringar finns att läsa här; https://www.hsb.se/contentassets/215f87995bd54ecf97037918befd39ed/langsiktig-underhallsplan-2018.pdf

Obligatoriskt medlemskap krävs i HSB. Mer om medlemskapet kan du läsa här: https://www.hsb.se/goteborg/medlem/privatperson/om-medlemskapet/.

Kommande avgiftsförändring; det finns i dagsläget ingen avgiftshöjning planerad.

Gå in på föreningens mycket informativa hemsida för ytterligare information: http://www.hsb.se/goteborg/slottsskogen

Parkering

Föreningen tillhandahåller ca 100 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 735 kr/mån samt 9 mc-platser som kan hyras till en kostnad om ca 100 kr/mån. Till både garage och mc-platser är det kö. För boende som är mantalsskrivna på adressen kan boendeparkeringskort nyttjas. För villkor och ansökan om boendekort kontakta Göteborgs Stad.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem och Fiberanslutning via Telia ingår i avgiften.

Bredband (100/10 Mbits), telefoni och kabel-tv (digitalpaketet "lagom") levereras via Telia och ingår i avgiften. Föreningen står även för bostadsrättstillägg via Trygg Hansa. Fastigheten är även ansluten till ComHem och båda leverantörerna ingår i avgiften. Läs mer om detta på: https://www.hsb.se/goteborg/brf/slottsskogen/min-lagenhet/kabel-tv-leverantorer-och-utbud/

Gemensamma utrymmen

Föreningen har mycket goda gemensamhetsanläggningar i form av en föreningslokal (Linnéplatsen 6) som kan hyras för 200 kr/dygn, bastu (Linnéplatsen 6) dambastu/solarium/solaltan (Olivedalsgatan 8), herrbastu/solarium/solaltan (Olivedalsgatan 4), gym/motionsrum (Linnégatan 70), hobbyrum (Linnégatan 72-78), fyra övernattningsrum (Övre Husargatan 29, 31, 35 och 39) som kan hyras för 200 kr/natt, fyra tvättstugor (Linnégatan 70 i källaren, Linnégatan 72-74 i entréplan, Linnéplatsen 5-6 i källaren samt Övre Husargatan 31 plan 1), pingisrum och garage. Till lägenheten finns ett förråd.

Övriga byggnader/utrymmen

Föreningen har mycket goda gemensamhetsanläggningar, de flesta kan ni hitta via denna karta: https://www.hsb.se/goteborg/brf/slottsskogen/vart-vander-jag-mig/orienteringstavla-over-gemensamma-lokaler/
Det finns också tre återvinningsrum, det närmsta precis utanför Linnégatan 78. En gång i månaden finns det tillgång till en container för allt förutom miljöfarligt avfall. Sopnedkasten i trapphusen används för sådant avfall som inte kan återvinnas eller komposteras. Posten kommer direkt till lägenheten genom brevinkast i lägenhetsdörren. Cykelrum finns på Övre Husargatan 31 och mer plats för cyklar finns i garaget.

Parkering

För boende som är mantalsskrivna på adressen kan boendeparkeringskort nyttjas. För villkor och ansökan om boendekort kontakta Göteborgs Stad.

Månadsavgift

Avgift
3 739 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,25481%
Andel av årsavgiften är
0,25481%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 950 000 kr
Lägenhetsnummer
159
Våningsplan
8 av 8
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
2
Boarea
63,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1985
Uppvärmning
Fjärrvärme

Linnéplatsen 5 har en tvättstuga som dedicerats för allergiker; dvs endast parfymfritt tvättmedel får användas. Övriga tre tvättstugor har inte några restriktioner. En av dessa har en mattvättmaskin. Alla tvättstugor har torktumlare, torkskåp och varmmangel.
Bokning av tvättid görs med den svarta nyckelbrickan, på en skärm som sitter på väggen utanför varje tvättstuga. På skärmen kan bokning ske på valfri tvättstuga. På dessa skärmar bokas även utyrningslägenheterna och föreningslokalen, efter det att du signerat ett avtal, erlagt en avgift och fått ut en röd nyckelbricka för detta.
Det närmsta återvinningsrummet finns precis utanför entrén till Linneplatsen 78, återvinningsrummen renoverades under 2018. Där finns återvinning av komposterbart material, tidningar, plast, papper/papp, färgat glas, ofärgat glas, metall, glödlampor och batterier. Övrigt, t ex keramik hör inte hit, det kan du lägga i en plastpåse, slå sönder och lägga i sopnedkastet. I garaget finns ett återvinningsrum för vitvaror, elektronik och långa lysrör. Här behöver du den tjocka nyckeln för att komma in. Övrigt större restavfall (ej miljöfarligt) lägger du i containern på gården (kommer en gång i månaden, se hemsidan för datum).

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
102
Energideklarationsdatum
2018-05-25

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Linnégatan 72

Linnégatan 72,
413 08 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anna Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 12

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 20
  Utgångspris
  3 175 000 kr
  Månadsavgift
  3 618 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-10-04 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 37B
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 667 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Västergatan 22
  Utgångspris
  4 275 000 kr
  Månadsavgift
  4 158 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 5
  Prisidé
  4 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 686 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Värmlandsgatan 20
  Prisidé
  5 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 006 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 591 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 16
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 618 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Andra Långgatan 6A
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 735 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7B
  Utgångspris
  3 775 000 kr
  Månadsavgift
  3 811 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Värmlandsgatan 24A
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 432 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46,7 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Majorsgatan 8
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!