Generös genomgångstrea med hänförande utsikt

Högsbo - Kaverös, Göteborg

Lantmilsgatan 36

På förhand
Utgångspris
2 595 000 kr
Avgift
4 519 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
74 kvm

Generös genomgångstrea med hänförande utsikt

Snart kommer denna trivsamma genomgångslägenhet att erbjudas på vån 3/3 i ett av Västra Göteborgs mest attraktiva bostadsrättsområden.

 • Ansvarig mäklare

  Hanna Pettersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 76

 • Extra kontaktperson

  Oskar Rydström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0707 87 53 43

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Snart kommer denna ljusa genomgångstrea att erbjudas i attraktiva Högsbo-Kaverös!. Lantmilsgatan 36 - Bjurfors
Snart kommer denna ljusa genomgångstrea att erbjudas i attraktiva Högsbo-Kaverös!
En smakfull bostad på våning 3/3 med ett av föreningens bästa lägen. Lantmilsgatan 36 - Bjurfors
En smakfull bostad på våning 3/3 med ett av föreningens bästa lägen
Här samsas modern renovering med bevarade detaljer såsom ekparkettgolv med fiskbensmönster. Lantmilsgatan 36 - Bjurfors
Här samsas modern renovering med bevarade detaljer såsom ekparkettgolv med fiskbensmönster
Inglasad balkong i eftertraktat västerläge. Lantmilsgatan 36 - Bjurfors
Inglasad balkong i eftertraktat västerläge
Ett stenkast bort finner ni expansiva Frölunda torg som erbjuder allt från service, mat och shopping. Lantmilsgatan 36 - Bjurfors
Ett stenkast bort finner ni expansiva Frölunda torg som erbjuder allt från service, mat och shopping
Här bor man även som närmsta granne med Ruddalens motionsområde samt populära Änggårdsbergen. Lantmilsgatan 36 - Bjurfors
Här bor man även som närmsta granne med Ruddalens motionsområde samt populära Änggårdsbergen

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Inom kort kommer denna smakfulla trerummare att erbjudas på vån 3/3 i attraktiva Högsbo-Kaverös. En gemytlig genomgångslägenhet om 74 kvm där nytt möter gammalt i en härlig och smakfull atmosfär. Vackert ljusspel, bevarade ekparkettgolv och stora fönsterpartier är bara få av de attribut som förhöjer denna bostads charm och karaktär. Den disponeras enligt följande; en luftig hall, två väl tilltagna sovrum, stambytt badrum, en praktisk klädkammare, totalrenoverat kök i smakfull design samt ett generöst vardagsrum med hänförande utsikt. Sist men inte minst har denna bostad en underbar balkong med reglerbar inglasning som vetter mot väster. Detta blir en given favoritplats att vara- och umgås på under årets varma kvällar. Varmt välkomna!

Föreningen är välskött med god renommé. Här bor ni i ett lugnt, barnvänligt som område endast ligger 7 minuter med spårvagn till Linnéstaden med hela dess nöjesutbud. Bekvämligheter såsom skola, förskola affärer och kommunikationer finns inom gångavstånd. Det är dessutom nära till Göteborgs mest besökta smultronställen; Botaniska Trädgården, Slottsskogen och Änggårdsbergen.
Välkommen att trivas!

Fakta

Uteplats/balkong

Generös balkong med inglasning

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, källarförråd, tvättstuga och övernattningsrum. Det finns möjlighet till en extra matkällare, denna är det separat kö till.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: Com Hem.

Parkering

Gott om parkeringsplatser. Kontakta HSB för mer information.

Månadsavgift

Avgift
4 519 kr

Värme, vatten, kabel-tv och bredband

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 595 000 kr
Lägenhetsnummer
309
Våningsplan
3 av 3*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
74 kvm

* Högst upp i huset

Byggnadssätt

Byggår
1965

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Lavetten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
308
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Lavetten består av 308 lägenheter med adresser på Skogsmilsgatan och Lantmilsgatan.

Husen i föreningen har genomgått en renovering av tak och fasad under 2009 samt dränering. Stambyte i fastigheterna genomfördes 2004-2005, i samband med detta renoverades alla badrum. Även porttelefoner och nya entrédörrar har installeras, föreningen har också fräschat upp trappuppgången samt genomfört ett fönsterbyte som färdigställdes under 2018.

Som medlem i föreningen har man tillgång till många trevliga gemensamhetslokaler så som bastu, två gästlägenheter, hobbyrum, cykel- och mopedförråd. Föreningen håller i ett mycket uppskattat informationsmöte för samtliga nya medlemmar. Besök gärna föreningens trevliga hemsida www.brflavetten.se för mer information.

Tomträttsavgälden sänktes 2014. Detta innebar en besparing för föreningen på ca 186 000:-/år. Man har nu även beslutats att man skall bygga om en del av lokalerna till lägenheter (2019). Föreningen har en mycket god ekonomi, vänligen se årsredovisningen för mer ekonomisk data.

Området runt Lavetten är grönt och fridfullt. På nära avstånd hittar du matbutiken Willys och Axel Dahlströms torg som bland annat erbjuder gym och restauranger. Du tar dig enkelt till smultronställen så som Slottsskogen, Botaniska trädgården samt Frölunda Torg med dess enorma utbud av affärer. Motions- och friluftsområden finns också i närheten i form av Änggårdsbergen och Ruddalen. Havet har du inom cykelavstånd! Både förskola och grundskola finns i närområdet samt Flatås park lekplats 368 med bollplaner, utegym, hinderbanor och ytor för skateboardåkning.

In till centrum tar du dig smidigt med spårvagnslinje 1,7 och 8 ifrån hållplatsen Lantmilsgatan som ligger precis vid föreningen.

Området

Att bo i Högsbo

Högsbo är ett litet grönt område med närhet till det mesta. Det gränsar i norr till Majorna, i nordost till Linnéstaden, i söder till Mölndal och i väster till Västra Frölunda. Högsbo består av fem områden; Flatås, Högsbohöjd, Högsbotorp, Kaverös och Högsbo Industriområde.

Stora delar av Högsbo ligger på berg och bergssluttningar. Här finns relativt mycket grönområden. Vid områdets västra gräns ligger ett mycket stort naturområde med både skogsmiljö och motionsanläggning. I direkt närhet finns även Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen.

Många av stadsdelens bostäder uppfördes under 1950- och 1960-talet. De flesta bostäderna finns i flerfamiljshus. Mer än var tredje lägenhet är bostadsrätt. Många barnfamiljer bor i Högsbohöjd tack vare närheten till naturen och bra kommunikationer både in till centrala Göteborg som till Frölunda och söderut till Högsbo Industriområde och Sisjön.

Axel Dahlströms Torg är det största servicecentrat. Här finns Axel-Huset som inrymmer bibliotek, fritids- och konferenslokaler och café. Vid torget finns också bank, apotek, kyrka och ett stort antal butiker.

Förskolan i Högsbo, som tillhör Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning, omfattar flera förskolor i kommunal regi och några familjedaghem. Det finns även flera föräldrakooperativ i stadsdelen. Det finns även flertalet grundskolor utspridda i stadsdelen.

Högsbo finns nämnt från 1550-talet. Trångbodda innerstadsfamiljer byggde egna torp i Högsbo på 1920-talet, det var Göteborgs stad som upplät mark till detta och erbjöd förmånliga lån. Området var främst avsett för arbetare och lägre tjänstemän med familjer. Det skulle nu bli möjligt för dem att odla grönsaker och hålla husdjur. Högsbo blev en oas under knappa 40 år, sen kom grävskoporna. Nu var det dags att bygga högt och stort. Endast två av torpen finns kvar idag.

Genom området går spårvagnslinjerna 1, 2, 3, 7, 8 och 13. Stombuss nr 16 passerar hållplats Marklandsgatan och fortsätter in mot stan och vidare ut till Norra Älvstranden.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Högsbo? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lantmilsgatan 36

Lantmilsgatan 36,
421 37 VÄSTRA FRÖLUNDA

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Hanna Pettersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 76

 • Extra kontaktperson

  Oskar Rydström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0707 87 53 43

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo - Kaverös, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skogsmilsgatan 13
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 461 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  73,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!