Välplanerad gaveltvåa med balkong och ett citynära läge
På förhand
Utgångspris
2 675 000 kr
Avgift
3 942 kr
Antal rum
2
Boarea
52,4 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad gaveltvåa med balkong och ett citynära läge

Ljus och väldisponerad gaveltvåa med härlig balkong i grönskande Fredriksdal.

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Brynolfsgatan 3 C.... Brynolfsgatan 3C - Bjurfors
Välkommen till Brynolfsgatan 3 C...
. Brynolfsgatan 3C - Bjurfors
.. och denna charmiga tvårummare. Brynolfsgatan 3C - Bjurfors
.. och denna charmiga tvårummare
Vardagsrummet leder dig till balkongen. Brynolfsgatan 3C - Bjurfors
Vardagsrummet leder dig till balkongen
Under sommarhalvåret är det en fröjd att avnjuta mysiga frukostar här!. Brynolfsgatan 3C - Bjurfors
Under sommarhalvåret är det en fröjd att avnjuta mysiga frukostar här!
. Brynolfsgatan 3C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På en lugn gata i gröna Fredriksdal ligger denna optimalt planerade gaveltvåa. Genomgående ljusa ytskikt, helkaklat och stamrenoverat badrum som är förberett för tvättmaskin och en härlig balkong.

Föreningens hus omsluter en gemensam park med lekplats, sittgrupper och stor grillplats som är en given plats för njutning för föreningens medlemmar. Ett par minuters promenad till kommunikationer, stora matvarubutiker som Willys och ICA Maxi samt friskvårdskedjan Nordic Wellness. Nära till Safjällets naturreservat med upplysta motionsspår. Välskött förening med goda gemensamhetsutrymmen.

Interiör

Rymlig och centralt placerad hall varifrån bostadens samtliga rum nås. Här finns gott om utrymme för avhängning och avlastningsmöbler samt god klädförvaring i en rymlig klädkammare i anslutning till entrén. Väggarna är vitmålade och golvet pryds av parkett.

Rakt fram ligger köket. Med tidlöst vita skåpsluckor med vitrininslag och god förvaring. Väggen ovan den antracitgrå arbetsbänken pryds av flerfärgad mosaik och här ryms en matplats för flera invid fönstret. Till den maskinella utrustningen hör spis med ugn, rostfri fläkt, rostfri diskmaskin, integrerad kyl och frys, Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ljust laminatgolv.

Vägg i vägg ligger vardagsrummet som är rymligt och lättmöblerat. Härifrån nås balkongen i härligt västerläge. Med grönskande vy och uppsikt över den gemensamma parken. Rummets väggar är ljust färgsatta och golvet pryds av ekstavparkett i original i tidstypisk fiskbensläggning.

Sovrummet ligger i bostadens motsatta ände och rymmer dubbelsäng och tillhörande möblemang samt arbetshörna om så önskas. Här finns fem inbyggda garderober för klädförvaring. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med parkett.

Badrummet är helkaklat i tidlöst vitt med grått golvklinker och renoverades i föreningens regi i samband med stamrenoveringen 2005-06. Här finns wc, tvättställ, spegelskåp med belysning, badkar, ett praktiskt vädringsfönster och det är förberett för tvättmaskin.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggens Göteborgshus nr 13
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
192
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Riksbyggen Göteborgshus nr 13 innehar tomträtten till fastigheten Krokslätt 39:1 med därpå uppförda bostadshus med 192 lägenheter och 5 uthyrningslokaler för externa kunder. Byggnaderna är uppförda 1950. Fastighetens adress är Falkenbergsgatan 9-13, Fredriksdalsgatan 6-12 och Brynolfsgatan 1-3.

Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Stabil förening med god ekonomi. Föreningens tomträttsavgäld omförhandlades i december år 2018 och gäller till år 2028.

Gjorda renoveringar:
2019: Energideklaration
2018: Gästlägenhetens badrum har renoverats.
2017/2018: Förbättrat värmesystemet med bland annat nytt reglersystem och värmeväxlare.
2017: Entrétrapprenovering (hälften av entrétrapporna utförda)
2015: Ny hemsida, målning av trapphus & OVK
2012-2013 Renovering av elinstallationer i källare och undercentraler samt utbyte av garageportar
2009 Installation av bredbandsnät
2008-2009 Renovering fasadsockel, fasadförbättring, utbyte av balkonger, cykelställ med tak samt miljöstationer
2008 Dränering dagvatten
2007 Fjärrvärmestyrning, fritidsrum, renovering lekplats, OVK
2006 Renovering gästlägenheten
2005-2006 ROT-renoverades fastigheterna då också samtliga badrum renoverades. I samband med detta renoverades även tvättstugor, föreningens bastu och relaxavdelning
2003 Takrenovering.

Kommande renoveringar:
Pågående åtgärder är OVK och entretrappor.
Föreningen har en uppdaterad underhållsplan som följs och uppdateras årligen. Underhållsplanen ligger till grund för hur mycket pengar som sätts av till framtida underhåll i underhållsfonden. För närmare beskrivning se årsredovisning eller kontakta styrelsen för en underhållsplan.

För mer information se föreningens årsredovisning eller föreningens hemsida: http://www.goteborgshus13.se/

Föreningens ekonomi

Föreningen har gjort en avgiftshöjning om 4 % fr.om. med 1 juli 2019. Detta beslutades om vid budgetmötet i maj 2019. Anledningen är ett direkt resultat av den höjda tomträttsavgäld som Göteborgs stad införde i december 2018.
Höjningen om 4 % kompenserar inte fullt ut för föreningens ökade kostnader, utan budgeten för verksamhetsår 2019/20 bygger även på ett visst anspråkstagande av föreningens likvida medel. Som framgår ur senaste årsredovisningen, höjdes avgiften senast innan 1 juli 2019 under verksamhetsåret 2010. Föreningens belåning per kvm ligger på 3541kr enligt senaste årsredovisningen från 2017-2018.

Parkering

Parkering finns utmed Falkenbergsgatan, Fredriksdalsgatan och Brynolfsgatan. Föreningen förfogar över 19 st. garageplatser, 12 st MC-garage och 37 st. parkeringsplatser. För garageplats och parkeringsplats är det separat kö. Ca 650 kr/mån för garage samt ca 200 kr/mån för p-plats. Samt ca 217kr/mån för MC-Plats

TV/bredband

Analogt basutbud för TV ingår i avgiften. Samtliga lägenheter är utrustade med Fiber LAN via ett separat uttag genom vilket Telia tillhandahåller tjänster som Digital TV, telefoni och bredband.

Föreningen kommer att teckna ett kollektivavtal avseende bredband till föreningens medlemmar med start kvartal 1 2020.

Gemensamma utrymmen

Det finns fyra stycken tvättstugor i föreningen samt en mattvättstuga (Falkenbergsgatan 11 C). Belägna på: Fredriksdalsgatan 8 A, Brynolfsgatan 1 C, Falkenbergsgatan 9 (med 6 tvättmaskiner) samt 13 C. Tvättstugorna är modernt utrustade med snabba tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och manglar. Tider bokas på nyckeltavla i anslutning till tvättstugorna.

Bastu bokningsbar (Fredriksdalsgatan 8 A).

Fritidsrum med bla. biljard, fussball och dart (Fredriksdalsgatan 8 A).

Samlingslokal (Fredriksdalsgatan 6 C). Lokalen kan hyras för 300 kr/dag.

Det finns tre stycken snickerilokaler för hobbyarbeten utrustade med snickarbänkar (Fredriksdalsgatan 10 A, Falkenbergsgatan 13 B samt Brynolfsgatan 3 C).

Gästlägenhet som kan hyras av medlemmar för 300 kr/natt (Fredriksdalsgatan 12 C). Lägenheten består av ett rum med kokvrå, hall och badrum. Sex bäddar (en dubbelsäng och en bäddsoffa samt två hopfällbara sängar). Gästlägenheten renoverades senast år 2018.

Mangelrum med stenmangel intill tvättstugan (Br 1C). Mattställning på gården. Mattvättstuga på Falkenbergsgatan 11 B. Därav är tvättmöjligheterna väldigt goda i föreningen.

Moderna miljöstationer för källsortering.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden disponeras ett vindsförråd samt ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 942 kr

Varav 3 290 kronor utgör föreningens årsavgift per månad samt 652 kronor utgörs av obligatorisk tillägg som avser bränsleavgift samt tillägg för balkong. I månadsavgiften och bränsleavgiften ingår vatten, värme och Kabel-TV (basutbud).

Ekonomi

Andel i föreningen
0,4772%
Andel av årsavgiften är
0,47731%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
313 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 675 000 kr
Lägenhetsnummer
130
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
52,4 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
150 kr
Försäkring
117 kr
Summa
267 kr

Byggnadssätt

Byggår
1950

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Området

Mäklaren om Fredriksdal – stadskänsla i rofyllda omgivningar

I trivsamma Fredriksdal bor du harmoniskt med lugnet och grönskan utanför fönstret men samtidigt med närhet till centrum. Mitt emellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER och expanderar åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

Området som tidigt 1900-tal då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Fredriksdal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa eller sälja bostad i Fredriksdal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Fredriksdal

4
 • :
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Brynolfsgatan 3C

Brynolfsgatan 3C,
412 65 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51