Ljus tvåa med stamrenoverat badrum -16 och fransk balkong i härligt västerläge!

Johanneberg - Fredriksdal, Göteborg

Fredriksdalsgatan 5C

Utgångspris
2 350 000 kr
Avgift
3 511 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 3
Boarea
51 kvm

Visning

 • tisdag 27/8, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Ljus tvåa med stamrenoverat badrum -16 och fransk balkong i härligt västerläge!

Trivsam tvåa i grönskande och citynära Fredriksdal! Ljusa ytor och välplanerade kvadratmeter med ljusinsläpp från två olika väderstreck.

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 93

 • Extra kontaktperson

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Nu presenteras denna mysiga tvåa på Fredriksdalsgatan 5c. Fredriksdalsgatan 5C - Bjurfors
Nu presenteras denna mysiga tvåa på Fredriksdalsgatan 5c
Vardagsrummet rymmer både soffmöbel och annat möblemang. Fredriksdalsgatan 5C - Bjurfors
Vardagsrummet rymmer både soffmöbel och annat möblemang
Kliv in i sagornas värld. Fredriksdalsgatan 5C - Bjurfors
Kliv in i sagornas värld
Fönsterbänkar i natursten. Fredriksdalsgatan 5C - Bjurfors
Fönsterbänkar i natursten
Insynsskyddat med grönskan som närmaste granne!. Fredriksdalsgatan 5C - Bjurfors
Insynsskyddat med grönskan som närmaste granne!
. Fredriksdalsgatan 5C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns möjlighet att förvärva denna charmiga tvåa om 51 kvadratmeter i grönskande och citynära Fredriksdal. Du möts av öppna sociala ytor, stamrenoverat badrum från -16, grönskande omgivningar i ett insynsskyddat läge.

Bevarad charm i form av originaldetaljer som fiskbensparkett, fönsterbänkar i sten och ett funkiskök med både snabelbeslag och Reda-lådor som finns kvar som original.

Här bor du i lugnet nära till kommunikationer, stora matvarubutiker som Willys och ICA Maxi samt friskvårdskedjan Nordic Wellness. Liseberg och Chalmers inom ett behagligt promenadavstånd. Nära till Safjällets naturreservat med upplysta motionsspår.

Interiör

Rymlig och centralt placerad hall med utrymme för att hänga av sig ytterkläderna. En dubbelgarderob med överskåp som når till taket samt ytterligare förvaring finns att tillgå. Väggarna kläs i en ljus kulör och på golvet vilar en vacker ekparkett.

Vidare in i bostaden når du det klassiska köket i original. Funkisköket kännetecknas av sina raka linjer och enkla, rationella former. Både snabelbeslag och Reda-lådorna finns kvar som original i detta välbevarade funkiskök från 60-talet. På väggen sitter ett vitt kakel med rektangulära plattor med grå fog i rakt förband på klassiskt funkismanér.

Vid fönstret finns en naturlig plats för matbord för flera. Till den maskinella utrustningen hör spis, fläkt, kyl/frys samt en diskmaskin som underlättar i vardagen. Väggarna är vitmålade och bryts av med en fondvägg i en turkos kulör.

Det hemtrevliga vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat. Härifrån nås den franska balkongen. Vår- och sommartid kan du blicka ut över grönskan utanför. I vardagsrummet ryms både soffgrupp och matsalsmöbel om så önskas. Även här är väggarna vitmålade och golvet pryds av en fiskbensparkett i original.

Sovrummet rymmer både dubbelsäng och tillhörande möblemang samt arbetshörna eller kompletterande klädförvaring om så önskas. Här finns en inbyggd dubbelgarderob med överskåp. Väggarna går i en grå ton och en ekparkett vilar på golvet.

Badrummet stamrenoverades -16 i föreningens regi. Här ligger ett mörkt golvklinker och väggarna kläs med vita kakelplattor. Duschen skärmas av bakom en vikbar glasvägg i klarglas. Badrummet är utöver det utrustat med toalett, tvättställ och belyst spegelskåp. Tvättmaskin går att sätta in för den som önskar.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 40:1

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem / Bredbandsbolaget

Internet: Fiber-LAN (Bredbandsbolaget) och via kabel-TV (Com Hem)

Parkering

Föreningen har 9 parkeringsplatser intill den södra gaveln som hyrs av restaurangen samt de boende. Kösystem tillämpas. Gratis parkering på gator i anknytning.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 511 kr

I avgiften ingår värme, vatten samt Kabel-Tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,63%
Andel av årsavgiften är
2,63%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 350 000 kr
Lägenhetsnummer
13
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
51 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1949
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
117
Energideklarationsdatum
2009-09-21

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fredriksdalsgatan 5
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
36
Antal hyresrätter
4
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
2325*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Fredriksdalsgatan 5 ligger i Södra Centrum med promenadavstånd till city. Föreningen Brf Fredriksdalsgatan 5 är en äkta bostadsrättsförening och innehar tomträtten till fastigheten Krokslätt 40:1. Föreningen består av 32 lägenheter med bostadsrätt, 4 lägenheter med hyresrätt, 2 garageplatser som används som förråd samt 2 lokaler. Fastigheten består av två sammanhängande huskroppar med 6 trappuppgångar i tre våningsplan med lägenheter, källare och vind.

Föreningen innehar tomträttsavtal och tomträttsavgälden regleras vart 10:e år. Nuvarande avtal sträcker sig fram till 2019 och har nyligen omförhandlats. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning. För mer information, se årsredovisningen.

Föreningen har nyligen genomgått och färdigställt stora renoveringar som innefattar stamrenovering och byte av all el i gemensamma utrymmen. Föreningen har även omförhandlat tomträtten för 2019.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: http://fredriksdalsgatan5.se/index.html

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar i urval:
2013: Dränering av fastigheten och uppfräschning av trappuppgångarna
2014: Tvättning av balkonger och mindre takrenovering
2016 . Under stamrenoveringen byttes samtliga avloppsrör ut och en totalrenovering av alla badrum gjordes. Förutom det byttes även all el ut i de allmänna utrymmena och ny armatur sattes upp. Jordad el drogs även fram till varje lägenhet och nya el centraler sattes upp. Mätarskåpen förflyttades till källaren.

Kommande/pågående renoveringar:
Under 2018 har det uppförts en ny underhållsplan av föreningens förvaltare Breda Blick som ska ligga till grund för framtida budget.

2018: Källardörrar kommer under hösten att bytas ut och det kommer finnas portkod till cykelförråden.
2019: Planeras att göra en nybyggnation av balkonger då dessa även kommer att förstoras i enlighet med dagens regelverk. Balkongrenoveringen kommer att bekostas av föreningen.
2019: Genomgång av grund.
2019/20: Målning av tak/fönster.

Parkering

Föreningen har 9 parkeringsplatser intill den södra gaveln som hyrs av restaurangen samt de boende. Kösystem tillämpas. Gratis parkering på gator i anknytning.

TV/bredband

Kabel-Tv via ComHem.
Bredband via Bredbandsbolaget.

Gemensamma utrymmen

Fastigheten har två gemensamma tvättstugor för allas förfogande, värmecentral, skyddsrum, lägenhetsförråd, cykelrum.

Båda tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkrum i vardera. I tvättstuga 1 finns det dessutom en mangel. Det går inte att boka båda rummen på samma gång.

Man kan tvätta under 3 pass/tvättrum per månad och alla dagar i veckan mellan följande tider: 07.00-12.00, 12.00-17.00,17.00-22.00. Bokningen sker med hjälp av en tagg som också används för att komma in i tvättstugorna. När bokningstiden är slut går det inte längre att komma in med taggen.

Föreningen har ett soprum utanför byggnaden där det finns kärl för återvinning av glas, plast, metall, kompost, papp, papper och plast, samt för övriga sopor.

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Övrigt

Under 2019 kommer kostnaden för sophantering och kabel-tv sänkas då föreningen tecknat Breda blicks ramavtal. Styrelsen har dessutom omförhandlat ett lån i slutet av 2018 och kommer även omförhandla ett äldre lån 2019 som gör att föreningen får ner kostnaderna.

Området

Mäklaren om Fredriksdal – stadskänsla i rofyllda omgivningar

I trivsamma Fredriksdal bor du harmoniskt med lugnet och grönskan utanför fönstret men samtidigt med närhet till centrum. Mitt emellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER och expanderar åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

Området som tidigt 1900-tal då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Fredriksdal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa eller sälja bostad i Fredriksdal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Fredriksdal

4
 • :
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Fredriksdalsgatan 5C

Fredriksdalsgatan 5C,
412 65 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Brunzell

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 93

 • Extra kontaktperson

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Förslag på andra bostäder