Fin fyra i Johannebergs mysiga villakvarter med fungerande öppen spis och garageplats!

Johanneberg, Göteborg

Björkuddsgatan 3

På förhand
Avgift
4 712 kr
Antal rum
4
Boarea
100 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 2

Fin fyra i Johannebergs mysiga villakvarter med fungerande öppen spis och garageplats!

Välkommen en att bo i en välplanerad fyra, en trappa upp, med villakänsla i attraktiva Johanneberg!

 • Ansvarig mäklare

  Amanda Öst

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0737-81 78 78
  Telefon: 031-761 79 33

 • Extra kontaktperson

  Sara Alfredsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487921

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkommen till fina Björkuddsgatan!. Björkuddsgatan 3 - Bjurfors
Varmt välkommen till fina Björkuddsgatan!
Kontakta mig!. Björkuddsgatan 3 - Bjurfors
Kontakta mig!
Interiörbild. Björkuddsgatan 3 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

I trevliga och så omtyckta Johanneberg ligger denna tjusiga lägenhet om fyra rum och kök med tillgång till garageplats som underlättar din vardag. Här finns smyckande och tidstypiska detaljer så som fungerande öppen spis och fiskbensparkett. Lägenhetens alla rum erbjuder ett fritt och insynsskyddat läge omgivet av lummig grönska. Lägenheten bjuder även på en mycket rymlig och oslagbar terrass i söderläge. Kliv ut genom dörren som nås från vardagsrummet och duka upp för en middag med vänner och familj. Här bor du i ett lugnt och svårslaget läge i Johannebergs mysiga villakvarter. Välkommen till ett hem att trivas i!

Lägenheten är belägen på våning 1 av 2 och rummen fördelas på tre sovrum, kök, badrum samt stort sällskapsrum med plats för matsalsdel. Här erbjuds genomgående välplanerade ytor, fina ytskikt, vackra parkettgolv med fiskbensläggning. Fräscht kök och bad inrett i modern och tilltalande stil.

Denna lägenhet är en dröm för er som har en längtan efter att bo i ett mysigt villakvarter och vill njuta av såväl stillhet samtidigt som man har närhet till storstadspulsen.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Interiör

Entréhall: Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Väggarna är vita och golvet är belagt med original oljad fiskbensparkett i ek.

Sovrum - Master bedroom: Det stora sovrummet erbjuder mycket förvaring genom flertalet garderober, här finns även en fransk balkong som skänker ett fint ljus och goda vädringsmöjligheter. Väggarna är målade i en mörk rogivande nyans och golvet är belagt med ekparkett.

Sovrum 2 : Lägenhetens andra sovrum är beläget direkt till vänster ifrån hallen sett. Här finns plats för säng med tillhörande sängbord samt övrigt möblemang utefter önskemål. God förvaring genom garderober. Ljus nyans på väggarna och ekparkett.

Sovrum 3: Det tredje sovrummet är beläget innanför en praktisk arbetshörna. Även här finns plats för säng med tillhörande sängbord samt övrigt möblemang utefter önskemål. Ljusa väggar och ekparkett.

Vid arbetshörnan kan man skapa en lugn och rogivande miljö genom att stänga 3 dörrar till övriga rum.

Kök: Ljust och trevligt kök med goda förvaringsutrymmen och plats för matbord med plats för hela familjen. Köksluckorna är vita precis som kaklet, de vita tonerna bryts sedan av med en svart massiv bänkskiva i ek. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (2018), ugn (2012), köksfläkt (2018), komibnerad kyl/frys (2013) och diskmaskin. Ljusa väggar samt ekparkett.

Vardagsrum: Vardagsrummet utgör lägenhetens höjdpunkt! Här har du ett fantastiskt ljusinsläpp genom alla fönster placerade i olika väderstreck, vacker oljad fiskbensparkett i ek smyckar golvet och som om inte det vore nog finns också en fungerande öppen spis. I vardagsrummet finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsdel för er som önskar. Väggarna är målade i ljus nyans.

Härifrån nås även den stora och härliga terrassen i underbart söderläge. Här kan du duka upp och umgås med dina vänner och bekanta från morgon till kväll samtidigt som du blickar ut över den lummiga trädgården och omgivningen. Denna byggdes ut år 2016.

Badrum: Badrummet har halvkaklade väggar och mosaik på golvet med golvvärme. Vidare är det utrustat med två handfat med kommoder, duschkabin, tvättmaskin samt WC.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Krokslätt 113:2

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sollunden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
3
Antal lokaler
1
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Sollunden förvärvade fastigheten Krokslätt 113:2 i mars 2012. På fastigheten finns ett flerbostadshus som byggdes år 1960 med tre bostadsrättslägenheter med en sammanlagd yta om 290kvm. I fastigheten finns även en lokal som ger en hyresintäkt om 9 990kr/månad.

Renoveringar/underhåll:
2020:
- Dränering av hela fastigheten.
- Byte av majoriteten av fönstren i fastigheten.
2019:
- Ny belysning med rörelsedetektor vid entrén till huset.
- Nya brandvarnare i gemensamma utrymmen på samtliga våningar.
- Ventilationen i badrummet i källaren åtgärdat av fackman.
- Åtgärdat fuktskador på innerväggar i källaren.

2015/2016:
- Byte av tak och installation av nya takfönster.
- Installation av ny mekanisk frånluftsventilation.
- Nytt golv i trappuppgången.

2013:
- Installation av säkerhetsdörrar till varje lägenhet.

Kommande underhåll:
Under 2021 planeras plattläggning runt entrén och fastigheten. Man diskuterar även olika åtgärder för den icke fungerande poolen, inget beslut taget (info från föreningen 210129). Diskuteras även att byta ut de sista fönstren, inget beslut är taget (info från föreningen 210129).

Ekonomi:
Det finns i dags läget inga planerade höjningar av månadsavgiften. Idag utgår ingen kostnad för garageplatsen som nyttjas av lägenhetsinnehavarna (info från föreningen 210129).

Byggnadssätt

Byggår
1960
Uppvärmning
Bergvärme

Uteplats/balkong

Underbar terrass i söder läge, samla vänner och familj och umgås här!

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns ett källarförråd om cirka 10 kvm.

TV/bredband

Tv via antenn

Bredband via ADSL eller mobilt bredband

Parkering

Här erbjuds en garageplats (i dags läget utgår ingen kostnad för denna), på uppfarten finns även plats att parkera ytterligare två fordon.

Månadsavgift

Avgift
4 712 kr

inkl. värme, vatten, och el.

Ekonomi

Andel i föreningen
34,4828%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
2
Våningsplan
1 av 2
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
100 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättföreningen och säljaren.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2011-05-02

Området

Mäklaren om Johanneberg

SMÅSTADSLIV MITT I CENTRALA GÖTEBORG
När du bor i Johanneberg får du det bästa av två världar. På en kort promenad når du Göteborgs mittpunkt vilket bäddar för spontant aktivt stadsliv och samtidigt har du närheten till ett stillsamt småstadsliv med gröna parker, härliga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

SVERIGES FÖRSTA FUNKISOMRÅDE
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till Göteborgs innerstad – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn. Arkitekturen i Johanneberg är enhetlig då merparten av husen byggdes på 1940-talet i utpräglad funkisstil.

GRÖNA YTOR OCH TRAFIKNAV
I Johanneberg blir du härligt bortskämd med flera gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller en paus i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom hittar du många mindre grönytor mellan bostadshusen, där du kan ta en spontan paus. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. Du som rör dig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på någon av de många träningsanläggningarna som finns i området.

På tal om gångavstånd, så är det aldrig långt till någonting när du bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter.

BO MED NÄRHET TILL SKOLOR
Johanneberg tillhör stadsdelen Centrum där förskolorna och skolorna är indelade i två geografiska spår, Guldhedsspåret och Burås-/Johannebergsspåret. Varje spår har verksamhet för barn från 1 till 16 år så barnen behöver alltså inte byta spår under sin förskole- och skoltid. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). I området ligger också Chalmers tekniska högskola med studenter från hela världen vilket bidrar till att många unga bor i Johanneberg. Även Göteborgs universitet har flera institutioner i närheten, bland annat ligger Humanisten i anslutning till Näckrosdammen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Björkuddsgatan 3

Björkuddsgatan 3,
41262 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Amanda Öst

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0737-81 78 78
  Telefon: 031-761 79 33

 • Extra kontaktperson

  Sara Alfredsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-487921

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Richertsgatan 12
  Månadsavgift
  4 626 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Richertsgatan 12
  Utgångspris
  3 580 000 kr
  Månadsavgift
  4 442 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Visning: 2021-04-12 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kristinehöjdsgatan 7
  Utgångspris
  3 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 900 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs Gata 14
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 471 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borraregatan 1
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 432 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gyllenkrooksgatan 15
  Utgångspris
  3 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 871 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Buråsliden 7A
  Månadsavgift
  4 589 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!