Hoppa till innehåll
Varmt välkommen till fina Björkuddsgatan!. Björkuddsgatan 3 - Bjurfors

Smakfullt renoverad lägenhet med villakänsla på trädgårdstomt med stor altan och garage!

 • Bjurfors Century
 • På förhand
 • 120 + 20 kvm
 • 6 rum

Johanneberg, Göteborg

Björkuddsgatan 3

Avgift:
5 904 kr*
Antal rum:
6
Boarea / Biarea:
120 kvm / 20 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
1 av 3

*inkl. värme, vatten, sophämtning. Individuell mätning av hushållsel.

**Areauppgift enligt lägenhetsförteckningen.

[En bra dold rubrik här]

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Amanda Öst

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Göteborg City
Amanda Öst

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Smakfullt renoverad lägenhet med villakänsla på trädgårdstomt med stor altan och garage!

Bjurfors Century presenterar ett charmerande hem beläget i det mysiga villakvarteret med plats för hela familjen!

Beskrivning

Ta chansen att flytta in i en trivsam och unik lägenhet belägen i Johanneberg / Övre Krokslätts lummiga villakvarter. En smakfullt renoverad lägenhet med tidstypiska detaljer såsom vacker fiskbensparkett och modernistisk design med fönster i olika väderstreck som ger ett fint ljusinsläpp. Som om inte detta vore nog finns även mycket förvaring samt goda sociala ytor såväl inomhus som utomhus. Från matsalen nås en otrolig altan på drygt 30 kvm där man kan njuta av solens strålar under en stor del av dagen. Utöver detta finns även en gemensam trädgård som delas med grannarna, där det finns både fruktträd och odlingsmöjligheter!

Lägenhetens 120 kvadratmetrar på entréplan fördelar sig över möblerbar hall, praktiskt kök, stort vardagsrum, matsal, tre sovrum, och två helkaklade badrum med golvvärme. I källaren finns en nyrenoverad del på ca 20 kvadratmeter (biarea) med egen ingång som fördelas över en rymlig hall, ett rum med köksdel samt ett helkaklat badrum med golvvärme. Perfekt för tonårsbarnet eller för uthyrning om man inte behöver hela ytan själv!

Om ni längtar efter att bo i ett lugnt och mysigt villakvarter med både grönska, stillhet och närhet till storstadspulsen är detta helt rätt lägenhet för er, varmt välkomna att visa ert intresse redan idag!

Interiör

Entréhall: Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter och rymliga garderober. Lägenheten bjuder på genomgående god standard, fina golv och nya ytskikt från 2023.

Kök: Köket renoverades 2014 och är välplanerat med vita snickerier. God förvaring och generös arbetsyta genom den trivsamma köksön som också bidrar till ett socialt kök. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl&frys.

Vardagsrum: Det stora härliga vardagsrummet bjuder på ett otroligt ljusinsläpp och utsmyckas av såväl fiskbensparkett som en dekorativ öppen spis (denna är icke i bruk). Här finns plats för möblemang helt efter era önskemål.

Matsal: I anslutning till vardagsrummet ligger matsalen med fantastisk utsikt över grönskan utanför och plats för ett stort matbord för många sittande gäster. Från matsalen nås den drygt 30 kvm stora altanen som byggdes 2021.

Sovrum - Master bedroom: Det stora sovrummet ger plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. God förvaring genom flertalet inbyggda garderober. Tack vare den franska balkongen fylls rummet av ett fint ljus och man har goda vädringsmöjligheter. Nytt ljus golv 2020.

Sovrum: Lägenhetens andra sovrum är beläget direkt till vänster ifrån hallen sett. Här finns plats för säng med tillhörande sängbord samt övrigt möblemang utefter önskemål.

Sovrum: Det tredje sovrummet kan användas helt efter önskemål, antingen som barnrum eller varför inte som gästrum/kontor.

Badrum: Det största av de två badrummen är helkaklat med fönster samt klinkers på golvet och golvvärme. Självklart finns både tvättmaskin och torktumlare som underlättar i vardagen. Vidare finns ett dubbelhandfat med förvaring under, spegelskåp, dusch med väggar i glas och vägghängd wc. Båda lägenhetens badrum är renoverade 2014.

Badrum: Det andra badrummet är även det helkaklat med mosaik på väggar och golv samt golvvärme. Här finns dusch, vägghängd wc, handfat med kommod och spegelskåp.

Källarplan: Källardelen har egen ingång, rymlig entré med garderob, rum med köksdel som innefattar spishäll, ugn, köksfläkt, kyl med frysfack, tvättmaskin. Dessutom helkaklat badrum med dusch, handfat med kommod, spegelskåp, vägghängd wc och golvvärme. Här genomfördes renoveringar 2020.

Håll koll på detta objekt

Bilder

 • Varmt välkommen till fina Björkuddsgatan!. Björkuddsgatan 3 - Bjurfors
  Varmt välkommen till fina Björkuddsgatan!
 • Utsikt från matsalen över del av trädgården och den grönskande omgivningen. (säljarnas egen bild). Björkuddsgatan 3 - Bjurfors
  Utsikt från matsalen över del av trädgården och den grönskande omgivningen. (säljarnas egen bild)
 • Utsikt från egna altanen över det lummiga grannskapet. (säljarnas egen bild). Björkuddsgatan 3 - Bjurfors
  Utsikt från egna altanen över det lummiga grannskapet. (säljarnas egen bild)

Planritning

Planlösning

Planritning

Planlösning

Planritning källarplan

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Fantastisk altan med plats för såväl loungemöbler, solstolar och ett stort matbord om så önskas. Bjud in dina vänner och bekanta till trevliga stunder här!

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten disponeras ett källarförråd.

Parkering

Till lägenheten erbjuds en garageplats inkl p-plats framför garaget (avgift 960kr/mån). Kostnaden för denna utgår endast om man önskar nyttja den.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 904 kr

inkl. värme, vatten, sophämtning. Individuell mätning av hushållsel.

Ekonomi

Andel i föreningen
41,3793%
Andel av årsavgiften är
41,3793%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 413 815 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1
Våningsplan
1 av 3*
Hiss
Nej
Rum
6
Antal sovrum
3
Boarea
120 kvm**
Biarea
20 kvm

*(samt del i källarplan)

**Areauppgift enligt lägenhetsförteckningen.

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
300 kr
Summa
300 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sollunden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
3
Antal lokaler
1
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Sollunden förvärvade fastigheten Krokslätt 113:2 i mars 2012. Föreningens byggnader utgörs av ett tvåvåningshus med en vindsvåning, totalt finns 3 lägenheter som upplåts med
bostadsrätt och 1 lokal för uthyrning. Uthyrningsenheten har tillgång till toalett, dusch och pentry och är i dags läget uthyrd. Till byggnaden hör också 5 st parkeringsplatser varav 2 st i garage.

Den totala boarean uppgår till 290 kvm och lokalarean uppgår till ca 45 kvm. Tomten är 913 kvm trädgårdstomt med fruktträd. Altan med pool för gemensamt bruk. Obs, poolen är ur funktion.

TV och bredband via mobilt 5G alternativt ADSL bredband via telefonjack och TV via antenn. Idag finns snabbt mobilt 5G att tillgå därför har föreningen valt att inte installera fiber.

Renoveringar/underhåll:
2023:
Radonmätning genomförd samt ny energideklaration är utfärdad.
2020:
Reparation av bergvärmepanna, byte av majoriteten av fönstren i fastigheten, ny dränering av hela fastigheten, ombyggnad dörröppningar källare.
2019:
Installation av ventilation i källarens badrum, åtgärdade fuktskador på innerväggar källare.
2018:
Byte av enstaka fönster, reparationer kök uthyrningslägenhet.
2017:
Helrenovering av badrum källare, fönsterrenovering vån 1.
2016:
Byte enstaka fönster vån 1, byte fönster källare, kakling entré och kök källare.
2015:
Reparation steninfart, installation frånluftsfläkt, ventilationsåtgärder, nytt komplett yttertak, fönsterrenovering vån 3.
2013:
Installation av säkerhetsdörrar till varje lägenhet.

Kommande underhåll:
Under 2024 ska en långsiktig underhållsplan upprättas. Enligt information från föreningen 2024-04-15 finns inget stort underhåll planerat i närtid.

Ekonomi:
En höjning av månadsavgiften är precis genomförd. Inför årsskiftet 2024/2025 kommer ytterligare en höjning att ske men det finns ännu inget beslut om hur mycket månadsavgiften kommer höjas.

Byggnadssätt

Byggår
1960
Uppvärmning
Bergvärme - Markvärmepump (el)

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E

Om Johanneberg

Mäklaren om Johanneberg

SMÅSTADSLIV MITT I CENTRALA GÖTEBORG
När du bor i Johanneberg får du det bästa av två världar. På en kort promenad når du Göteborgs mittpunkt vilket bäddar för spontant aktivt stadsliv och samtidigt har du närheten till ett stillsamt småstadsliv med gröna parker, härliga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

SVERIGES FÖRSTA FUNKISOMRÅDE
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till Göteborgs innerstad – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn. Arkitekturen i Johanneberg är enhetlig då merparten av husen byggdes på 1940-talet i utpräglad funkisstil.

GRÖNA YTOR OCH TRAFIKNAV
I Johanneberg blir du härligt bortskämd med flera gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller en paus i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom hittar du många mindre grönytor mellan bostadshusen, där du kan ta en spontan paus. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. Du som rör dig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på någon av de många träningsanläggningarna som finns i området.

På tal om gångavstånd, så är det aldrig långt till någonting när du bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter.

BO MED NÄRHET TILL SKOLOR
Johanneberg tillhör stadsdelen Centrum där förskolorna och skolorna är indelade i två geografiska spår, Guldhedsspåret och Burås-/Johannebergsspåret. Varje spår har verksamhet för barn från 1 till 16 år så barnen behöver alltså inte byta spår under sin förskole- och skoltid. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). I området ligger också Chalmers tekniska högskola med studenter från hela världen vilket bidrar till att många unga bor i Johanneberg. Även Göteborgs universitet har flera institutioner i närheten, bland annat ligger Humanisten i anslutning till Näckrosdammen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Björkuddsgatan 3

Björkuddsgatan 3

412 65 GÖTEBORG

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Ansvarig mäklare

Amanda Öst

Jag är intresserad av Björkuddsgatan 3

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Liknande bostäder

}