Etta med sovalkov högst upp i huset med generös balkong!

Johanneberg, Göteborg

Olof Rudbecksgatan 21

Utgångspris
2 650 000 kr
Avgift
2 447 kr
Antal rum
1,5
Boarea
35 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Etta med sovalkov högst upp i huset med generös balkong!

Mycket välplanerad funkisbostad med flertalet originaldetaljer bevarade. Balkong i soligt, högt och fritt läge.

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Sara Alfredsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 31

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till denna välplanerade funkisbostad!. Olof Rudbecksgatan 21 - Bjurfors
Välkommen till denna välplanerade funkisbostad!
Den generösa balkongen badar i solljus från dag till kväll. Olof Rudbecksgatan 21 - Bjurfors
Den generösa balkongen badar i solljus från dag till kväll
Här bor du med exemplariskt nyttjade kvadratmeter. Olof Rudbecksgatan 21 - Bjurfors
Här bor du med exemplariskt nyttjade kvadratmeter
Från stort fönsterparti flödar ljuset in. Olof Rudbecksgatan 21 - Bjurfors
Från stort fönsterparti flödar ljuset in
Möblera med soffa och tillhörande möblemang efter önskemål. Olof Rudbecksgatan 21 - Bjurfors
Möblera med soffa och tillhörande möblemang efter önskemål
Sängen kan praktiskt få en privat del i sovalkoven. Olof Rudbecksgatan 21 - Bjurfors
Sängen kan praktiskt få en privat del i sovalkoven

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett fritt och ljust läge högst upp i huset erbjuds denna välplanerade funkisetta med balkong och praktiskt sovalkov. Bostaden har ett lugnt läge i trivsamma Johanneberg och är belägen i en mycket stabil och välskött förening. De generösa fönsterytorna erbjuder ett fantastiskt ljusinsläpp som gör att lägenheten fullkomligt badar i ljus och man har ingen insyn. Bostaden erbjuder en hel del bevarad charm från husets byggår så som generös takhöjd samt vacker bevarad parkett i original. I det rymliga vardagsrummet finns gott om plats för socialt umgänge och det ryms med lätthet soffa med tillhörande möblemang. Den praktiska sovalkoven gömmer undan sängen på ett smart vis, här ryms mindre dubbelsäng och förvaring ges i överhängande skåp. För ytterligare förvaring har hallen generösa inbyggda garderober. Det trivsamma köket har plats för ett matbord intill fönstret som bjuder på en grönskande vacker utsikt under sommarhalvåret. Från hallen nås badrummet som är stilrent helkalkat och renoverades 2015. Som kronan på verket har denna optimala 1.5:a även en generös balkong i högt och fritt läge som under sommarhalvåret blir en förlängning av bostaden och en plats att njuta av i goda vänners lag, balkongen är belägen i soligt sydvästläge som vetter mot den grönskande baksidan av huset och ni inser att detta är ett hem att förälska sig i! Självklart finns det hiss i huset som nås från markplan och till lägenheten hör två stycken förråd.

Föreningen har en gemensam uteplats med möbler, grill samt odlingsplats som är mycket omtyckt av föreningens medlemmar. Här kan man njuta av sommarkvällarna med fin utsikt mot Liseberg och närområdet. Det är inte svårt att förstå att Johanneberg har blivit ett så omtyckt område med sitt centrala men samtidigt lugna läge, omgivet av härliga grönområden samt ett stort utbud av mysiga caféer och restauranger. Här bor ni i en grön och rogivande stadsdel med kort promenadavstånd från stadspulsen med närhet till Chalmers, Korsvägen, Götaplatsen och Avenyn med dess stora utbud av restauranger, nöjen och kommunikationer.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Interiör

Allmän beksriving: Välkomna till denna välplanerade 1.5:a högst upp i huset, här möts ni av en hall med plats för avhängning, det erbjuds även goda förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober till vänster.

Vidare in i bostaden är bostadens kök beläget som präglas av ljusa toner. Köket erbjuder gott om arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter för hemmakocken. Intill fönstret ges en naturligt plats för ett mindre matbord, sitt här och avnjut morgonkaffen till fantastisk utsikt över grönska.
kökets alla redskap. I övrigt är köket utrustat spis, fläkt samt kyl/frys.

Vardagsrummet med den separata sovalkoven består av exemplariskt nyttjade kvadratmeter. Här ges möjligheter att möblera rummet med soffa och tillhörande möblemang efter önskemål, den praktiska sovalkoven skapar en privat sovdel som rymmer en mindre dubbelsäng. I kombination med den generösa takhöjden och de stora fönsterpartierna där flödar ljuset in skapas här en känsla av rymd. På sommarhalvåret får bostaden ett extra rum genom den generösa balkongen som är belägen i soligt läge med ett högt och fritt läge.

I anslutning till hallen är även bostadens badrum beläget, ett helkaklat och stilrent badrum. Badrummet är utrustat med wc, dusch, vägghängd spegel, samt handfat med vit kommod för praktiskt förvaring.

Varmt välkommen till ett hem att trivas i!

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Den rymliga balkongen ligger mot grönskan på husets baksida i soligt sydvästläge. Här kan man njuta av solen från förmiddag fram till sen kväll under sommarhalvåret.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd samt tillgång till den gemensamma tvättstugan som nås via källargången, maskinparken består av fem tvättmaskiner, en torktumlare, tre torkskåp och det finns även två torkrum. Tvättstugan har även en tvättmaskin och en torktumlare som bokas timvis. Det finns även flera cykelförråd.

Föreningen har en gemensam uteplats med möbler, grill samt odlingsplats. Härifrån har du en fin utsikt mot Liseberg och närområdet.

TV/bredband

TV via Telia, basutbudet ingår i avgiften.

Bredband ingår i avgiften via Telia fiber 100/100. Detta kan uppgraderas till en lägre kostnad.

Parkering

En parkeringsförening (Trollspisen) finns invid huset och erbjuder parkeringsplatser till en kostnad av ca 1400 kr/år. Till dessa parkeringsplatser är det separat kö.

För den som är folkbokförd i området är det möjligt att ansöka om boendeparkeringstillstånd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 447 kr

I avgiften ingår: värme, vatten samt grundutbud digital TV. 439 kr avser ett obligatoriskt tillägg för bredband från Telia. Avgiftshöjning sker från Juli 2020.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,07431%
Andel av årsavgiften är
1,07431%
Pantsatt
Ja

Byggnadssätt

Byggår
1942
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
163

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Göteborgshus 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1942 då även fastigheterna bebyggdes. Totalt upplåter föreningen 72 lägenheter med bostadsrätt fördelat på två byggnader med adresser Olof Rudbecksgatan 15-25. Totalt finns det 24 stycken 1 rok, 44 stycken 2 rok och 4 stycken 3 rok.

Renoveringar - Utförda och planerade

1987: Totalrenovering (stamrenovering, takomläggning och installation av hiss gjordes).
2010: Fasadrenovering innefattande bland annat tvätt och ommålning av fasader, målning av balkonger samt insättning av nya entrédörrar.
2010: Spolning av stammar.
2015: Målning trapphus.
2016: Underhåll av värmesystemet.
2018/2019: Åtgärder plattgång, stödmur och staket
2018/2019: Målning av källare och soprum
2019: Renovering av tvättstuga och utbyte av maskinpark.
Planerat underhåll:
2019-2023: Mindre målningsarbeten
2019-2023: Injustering av värme och ventilation
2025-2030: Takomläggning.

Gemensamma utrymmen

Till föreningen hör en nyrenoverad och generös tvättstuga som är belägen i källaren. Föreningen har en gemytlig uteplats med grillmöjligheter som bjuder in till en härliga stunder i goda vänners lag, omringad av grönska och utsikt. Det finns även cykelförråd, odlingslådor samt vinds och källarförråd.

Övrigt

Föreningen har en mycket god och stabil ekonomi. Fastigheten är i gott skick och föreningen är välmående. Från Juli 2020 sker en avgiftshöjning med anledning av ökade kostnader för värme och bredband.

För mer information om föreningen vänligen kontakta någon i deras styrelse eller se senaste årsredovisningar.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 650 000 kr
Lägenhetsnummer
38
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
35 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Området

Mäklaren om Johanneberg

Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer.

STJÄRNKRÖGARE OCH JUNKFOOD
Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär.

FUNKIS OCH SWEDISH GRACE
Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan.

GRÖNYTOR OCH TRAFIKNAV
Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat.

På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma.

Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Johannebergs 3 bästa

3
 • Thörnströms kök
 • Johannebar - stans trevligaste kvarterskrog
 • Johannebergs Glass - glass med genuina råvaror

Karta

Olof Rudbecksgatan 21

Olof Rudbecksgatan 21,
412 60 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Kronberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617924

 • Extra kontaktperson

  Sara Alfredsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 31

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 4D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 507 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs Gata 2
  Utgångspris
  2 790 000 kr
  Månadsavgift
  2 058 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs Gata 1
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 286 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-19 17.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Engdahlsgatan 4
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 507 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  Adress
  Palmstedtsgatan 3B
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 160 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Visning: 2020-08-17 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fridkullagatan 17F
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 364 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brushanegatan 5A
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 950 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Frida Hjertbergs gata 14
  Utgångspris
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 087 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!