Det perfekta cityboendet!

Kungshöjd, Göteborg

Ingenjörsgatan 5 B

På förhand
Avgift
2 116 kr
Antal rum
2
Boarea
41 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4

Det perfekta cityboendet!

Underbar 2:a i ett historiskt hus anno 1904. Härlig balkong mot den lugna innergården. Bekvämligheter som tvättmaskin och diskmaskin. Fantastisk Brf!

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till Ingenjörsgatan 5 B!. Ingenjörsgatan 5 B - Bjurfors
Varmt välkomna till Ingenjörsgatan 5 B!
Brf Ingenjörsgatan 3-5 innehar denna vackra fastighet anno 1904. Ingenjörsgatan 5 B - Bjurfors
Brf Ingenjörsgatan 3-5 innehar denna vackra fastighet anno 1904
Interiörbild. Ingenjörsgatan 5 B - Bjurfors
Välkomna ut till.... Ingenjörsgatan 5 B - Bjurfors
Välkomna ut till...
...den härliga smidesbalkongen. Ingenjörsgatan 5 B - Bjurfors
...den härliga smidesbalkongen
. Ingenjörsgatan 5 B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en underbar 2:a i ett historiskt hus anno 1904. Kök med öppen planlösning och diskmaskin, badrum med överträffande dimension och tvättmaskin. Ett stort sovrum med goda förvaringsmöjligheter och vackra pardörrar. Helt enkelt en riktigt trevlig citylägenhet som har allt!

Bostaden ligger på en lugn tvärgata till Kungsgatan, där Esperantoplatsen, kommande hamnstråket och Kungsgatans puls möts. Fantastisk förening med bra avgift!

Interiör

Med närhet till både Avenyn, Linné och Skeppsbron är detta en äkta citylägenhet belägen i en mysig och skyddad miljö mot innergården. Två trappor upp nås denna underbara bostad som genomgående har ljusa väggar och ett vackert trägolv.

Bostaden har en luftig och social miljö som ger yta för trevliga kvällar med vänner. Köket och vardagsrummet harmonerar i en öppen planlösning och ger plats för köksbord, soffa och övrig förvaring. Den ena väggen smyckas av två större fönster som har djupa fönsternischer med vacker natursten som släpper in rikligt med ljus i rummet. Från vardagsrummet tar man sig vidare ut till bostadens balkong.

Balkongen vetter mot den lugna innergården. Den byggdes under 2017 och ramas in av ett smidesräcke. Här får man plats med både loungemöbel och blomster.

Innanför vardagsrummet ligger köket. Kökets snickerier är vita och ovanför köksbänken sitter ett stilrent vitt kakel. Här finns all utrustning man kan önska sig, kyl/frys, spis, fläkt och självklart en diskmaskin!

Rakt fram genom två stora pardörrar nås bostadens rymliga sovrum. Sovrummet rymmer både en stor dubbelsäng, förvaring i form av en garderobsvägg och skrivbord. Här finns ett stort fönster med en djup fönsternisch och natursten som släpper in rikligt med ljus och ger karaktär till rummet.

Badrummet känns fräscht och tidlöst, med en överträffande dimension! Helkaklade väggar med stora, vita kakelplattor och ett ljust klinkers på golvet. Egen tvättmaskin och torktumlare.

Detta är helt enkelt det perfekta cityboendet, varmt välkomna på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ingenjörsgatan 3-5
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
31
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Ingenjörsgatan 3-5 bildades 1999 och samma år genomfördes en omfattande renovering av föreningens fastighet Inom Vallgraven 46:8, bland annat stammar. Föreningen består av 31 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 5 lokaler som alla är uthyrda i dagsläget. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av någon tomträttsavgäld.

Föreningens ekonomi
År 2013 gjordes en sänkning med 5 %. Den ekonomiska förvaltningen sköter föreningen själva tillsammans med Bredablick, lägenhetsförteckning sköts via Bredablick.

Renoveringar
Det finns en underhållsplan för föreningens fastighet som löper från 2013 till 2042. Det avsätts årligen ca 460,000 kronor för framtida underhåll. Kommande renovering är en uppfräschning av trappuppgångarna (planerat 2020) samt målning av balkonger & spolning av stammar (planerat 2022).

Man har de senaste åren bytt fönster i samtliga lägenheter (2016), samt målat yttertaket (2017) och bytt fjärrvärmecentral (2014).

Parkering

I området gäller boendeparkering, se www.goteborgstad.se för områdestäckning och ansökan.

TV/bredband

Kabel-tv och internet levereras av Com hem (100Mbit) är inkluderat i avgiften

TV/bredband

Kabel-Tv via Comhem (basutbud ingår i avgiften, 12-kanaler).

Bredband via Comhem.

Månadsavgift

Avgift
2 116 kr

I avgiften ingår värme, vatten, ett grundutbud av tv-kanaler samt internet 100Mbit (Com Hem).

Ekonomi

Andel i föreningen
2,01%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
521
Våningsplan
2 av 4*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
41 kvm**

* Våningsplan 2 av 4.

** Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1904

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
154
Energideklarationsdatum
2010-01-18

Området

Mäklaren om Kungshöjd

Ståtliga Kungshöjd med sina sekelskifteshus och pampiga torn ligger på historisk mark på Lilla och Stora Otterhällan. Genom höjden löper Kungs-gatans sista lilla puckel innan den avslutas nere vid Esperantoplatsen. Uppe från höjden har du bästa utsikten och ser de centrala stadsdelarna knytas ihop nedanför: Haga, Vasa, Järntorget och centrum. Allt finns inom räckhåll, så nära men ändå sett lite grann från ovan.

VALLGRAVAR OCH TAKÅSAR
Det upphöjda läget gör att Kungshöjd känns enskilt och lugnt, trots att det ligger mitt i Göteborg. Här är det nära till allt, från shopping, kaféer och restauranger till upplevelser, service och myllrande stadsliv. De flesta husen är byggda runt förra sekelskiftet, däribland det karaktäristiska huset med hörntornen som man kan se från stora delar av stan. Tanken var att påminna om den gamla arsenalsbyggnaden som tidigare låg här och huset fick därför en borgliknande fasad.

Nedanför flyter Rosenlundskanalen stilla fram och utgör fonden för det ganska nya restaurangstråket – och givetvis gamla hederliga Feskekörka, som alltid levererar med sitt fantastiska utbud av fisk och skaldjur. Den klassiska fiskmarknaden byggdes 1874 och bär drag av både norska stavkyrkor och gotiska stenkyrkor. Därför glömdes det ursprungliga namnet Fiskhallen snabbt bort och ersattes av det mer beskrivande Feskekörka. På bänkarna framför slår man sig gärna ner en stund och ser solen glittra i vattnet.

KULLERSTENAR OCH BUTIKER
Att Kungshöjd står stadigt på historisk mark märks på fler sätt. Vid Kungsgatans fot, nere vid Esperantoplatsen ser du resterna av den gamla befästningen, bastionen Carolus Rex, en av tre stadsportar som byggdes för attskydda staden mot inkräktare. Vid bergets norra fot ligger ett annat byggnadshistoriskt intressant hus, det gamla Telegrafhuset vid Kaserntorget. Den bastanta byggnaden i tegel och natursten har fantastiska utsmyckningar och är ett av få hus i Jugendstil som finns bevarade i Göteborg.

SOLGLIMTAR OCH ÄLVRUM
Strax intill Kaserntorget lockar Magasinsgatan med alla sina trevliga kaféer, restauranger och några av Göteborgs i särklass bästa inredningsbutiker. En solig vårdag är det underbart att promenera utmed gatan och känna stadslivet med alla sinnen: sorlet från shoppingsugna människor, klappret mot kullerstenarna och dofterna från nyrostade kaffebönor och färska blommor. Det är ingen slump att Kungshöjdsborna är folk med bra koll på de senaste trenderna.

Med sitt upphöjda och centrala läge är Kungshöjd något av ett nav i det centrala stadsnätet. Åt vilket håll du än går så kommer du fram dit du ska och det finns flera knutpunkter att välja mellan, som Grönsakstorget, Järntorget eller det nya resecentrumet Stenpiren. Här nere knyts Södra och Norra Älvstranden ihop och blir inom en snar framtid ett nytt vardagsrum för stadens invånare såväl som ett besöksmål för turister.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Kungshöjd? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kungshöjds 3 bästa

3
 • Tapas på Pinchos eller Mañana
 • Nya Rosenlund restaurangstråk
 • Magasinsgatan med café Da Matteo

Karta

Ingenjörsgatan 5 B

Ingenjörsgatan 5 B,
411 19 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungshöjd, Göteborg

  Adress
  Norra liden 27
  Pris
  2 890 000 kr
  Månadsavgift
  2 971 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  41,3 kvm

  Visning: 2020-09-21 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungshöjd, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lasarettsgatan 7A
  Månadsavgift
  2 828 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!