Hoppa till innehåll
Välkomna till Stora Badhusgatan 30!. Stora Badhusgatan 30 - Bjurfors

Charmfull trea med balkong!

 • Såld, 2024-03-28
 • Bjurfors Century
 • 82 kvm
 • 3 rum
 • 5 800 000 kr

Kungshöjd, Göteborg

Stora Badhusgatan 30

Slutpris:
5 800 000 kr
Avgift:
4 741 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
82 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
2 av 5
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV.

**Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

[En bra dold rubrik här]

Ansvarig mäklare

Emelie Kronberg

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Göteborg City
Emelie Kronberg

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Vill du också sälja din bostad?

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig!

Bilder

 • Välkomna till Stora Badhusgatan 30!. Stora Badhusgatan 30 - Bjurfors
  Välkomna till Stora Badhusgatan 30!
 • Här erbjuds en charmfull och välplanerad trea med bevarad charm. Stora Badhusgatan 30 - Bjurfors
  Här erbjuds en charmfull och välplanerad trea med bevarad charm
 • Trivsam balkong mot lugnt gårdsläge. Stora Badhusgatan 30 - Bjurfors
  Trivsam balkong mot lugnt gårdsläge
 • Vacker stuckatur ramar in rummet och kaminen skänker mysfaktor till rummet. Stora Badhusgatan 30 - Bjurfors
  Vacker stuckatur ramar in rummet och kaminen skänker mysfaktor till rummet
 • Socialt vardagsrum med plats för hela familjen. Stora Badhusgatan 30 - Bjurfors
  Socialt vardagsrum med plats för hela familjen

Om Kungshöjd

Mäklaren om Kungshöjd

BO MED STORSLAGEN UTSIKT
När du väljer att bo på Kungshöjd har du alla centrala stadsdelarna inom gångavstånd, men samtidigt bor du i ett lugn. Uppe från höjden har du en vidunderlig utsikt över staden och allt finns inom räckhåll, så nära men ändå sett lite grann från ovan.

BORGEN I STAN
Det upphöjda läget gör att Kungshöjd känns enskilt och ostört, trots att det ligger mitt i Göteborg. Här har du nära till allt, från shopping, kaféer och restauranger till upplevelser, service och myllrande stadsliv. De flesta av husen är byggda runt förra sekelskiftet, däribland det karaktäristiska huset med hörntorn som man kan se från stora delar av stan. Arkitektens tanke var att huset skulle påminna om den gamla arsenalsbyggnaden som tidigare låg här, därav husets borgliknande fasad. Och i folkmun kallas huset för just Borgen.

Nedanför flyter Rosenlundskanalen stilla fram och utgör fonden för restaurangstråket – och givetvis gamla hederliga Feskekôrka, som alltid levererar med sitt fantastiska utbud av fisk och skaldjur. Den klassiska fiskmarknaden byggdes 1874 och bär drag av både norska stavkyrkor och gotiska stenkyrkor. Därför glömdes det ursprungliga namnet Fiskhallen snabbt bort och ersattes av det mer beskrivande Feskekôrka. På bänkarna framför slår man sig gärna ner en stund och ser solen glittra i vattnet.

KULLERSTENAR OCH BUTIKER
Ståtliga Kungshöjd med sina sekelskifteshus och pampiga torn ligger på historisk mark på Lilla och Stora Otterhällan. Att Kungshöjd står stadigt på historisk mark märks på fler sätt. Vid Kungsgatans fot, nere vid Esperantoplatsen ser du resterna av den gamla befästningen, bastionen Carolus Rex, en av tre stadsportar som byggdes för att skydda staden mot inkräktare. Vid bergets norra fot ligger ett annat byggnadshistoriskt hus, det gamla Telegrafhuset vid Kaserntorget. Den bastanta byggnaden i tegel och natursten har fantastiska utsmyckningar och är ett av få hus i Jugendstil som finns bevarade i Göteborg.

Strax intill Kaserntorget lockar Magasinsgatan med alla sina trevliga kaféer, restauranger och några av Göteborgs i särklass bästa inredningsbutiker. En solig vårdag är det underbart att promenera utmed gatan och känna stadslivet med alla sinnen: sorlet från shoppingsugna människor, klappret mot kullerstenarna och dofterna från nyrostade kaffebönor och färska blommor. Det är ingen slump att Kungshöjdsborna är folk med bra koll på de senaste trenderna.

Med sitt upphöjda och centrala läge är Kungshöjd något av ett nav i det centrala stadsnätet. Åt vilket håll du än går så kommer du fram dit du ska och det finns flera knutpunkter att välja mellan, som Grönsakstorget, Järntorget eller resecentrumet Stenpiren. Här nere knyts Södra och Norra Älvstranden ihop och blir inom en snar framtid ett nytt vardagsrum för stadens invånare såväl som ett besöksmål för turister.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Kungshöjd? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Liknande bostäder

}