Vindsvåning i anrika Brf Bagarns Hus i Långedrag!

Långedrag, Göteborg

Palmsundsgatan 20

På förhand
Avgift
3 719 kr
Antal rum
2,5
Boarea
78 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja
Takterrass
Ja

Vindsvåning i anrika Brf Bagarns Hus i Långedrag!

Mitt i hjärtat av Långedrag finner vi Bagarns Hus. Vindsvåning om 78 kvm med både balkong och takterrass om hela 25 kvm, magnifik havsutsikt!

 • Ansvarig mäklare

  Stephanie Millon

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-48 79 09

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Brf Bagarns hus, i hjärtat av Långedrag!. Palmsundsgatan 20 - Bjurfors
Välkommen till Brf Bagarns hus, i hjärtat av Långedrag!
Takterrassen på 25 kvm tillhörande lägenheten bjuder på magnifik havsutsikt, här umgås man gärna!. Palmsundsgatan 20 - Bjurfors
Takterrassen på 25 kvm tillhörande lägenheten bjuder på magnifik havsutsikt, här umgås man gärna!
Det bjuds på 360 graders utsikt.... Palmsundsgatan 20 - Bjurfors
Det bjuds på 360 graders utsikt...
...över Hinsholmskilen och Långedrag.... Palmsundsgatan 20 - Bjurfors
...över Hinsholmskilen och Långedrag...
...men även spektakulär utsikt över resten av skärgården. Palmsundsgatan 20 - Bjurfors
...men även spektakulär utsikt över resten av skärgården
När man kliver in i hallen möts man av det charmiga snedtak som ramar in utsikten från balkongen. Palmsundsgatan 20 - Bjurfors
När man kliver in i hallen möts man av det charmiga snedtak som ramar in utsikten från balkongen

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Mitt i hjärtat av Långedrag finner vi Bagarns Hus. Vindsvåning om 78 kvm med både balkong och takterrass om hela 25 kvm, magnifik havsutsikt!

Fakta

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Balkong som nås inifrån lägenheten samt en takterrass som upplåtits för bostadsrätten. Båda med spektakulär havsutsikt.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

TV/bredband

Man har dragit in öppen fiber. Det är upp till den enskilde medlemmen att teckna avtal för TV och bredband med valfri leverantör.

Parkering

Föreningen har nio parkeringsplatser på gården. Kostnad 350 kr/mån. Längs gatorna i området finns också möjligheten att parkera.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 719 kr

inkl värme, kall- och varmvatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
8,26%
Pantsatt
Ja

Byggnadssätt

Byggår
1928/2015
Uppvärmning
Värmepump, vattenburna radiatorer
Ventilation
Mekanisk frånluft

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bagarns Hus
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
10
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Historien om Bagarns Hus sträcker sig tillbaka till år 1912 då bagarmästare Nils August Johansson påbörjade byggnationen av huset på Palmsundsgatan 20. Nils August var vid tidpunkten hemmavarande på Fortgatan 2 där Långedrags Wienerångbageri hade sin verksamhet. Nils August ritade huset själv och byggde huset till stor del i egen regi vid sidan av bageriverksamheten som bekostade byggnationen. Byggandet fortskred under 15 år i långsam takt. Nils August utnyttjade eftervärmen i bageriets ugnar till att gjuta cementblock till husbygget. Historien förtäljer dessutom att Nils August önskade sig cement i julklapp och födelsedagspresent. Nils August planerade tillsammans med sin familj att flytta in i en av husets lägenheter men hans hustru dog år 1927 och Nils August avled hastigt år 1928. Huset var vid tidpunkten inte helt färdigställt.

Bland göteborgare är huset allmänt känt som Bagarns Hus eller Bagarns Borg men eftersom Nils August beundrade danska slott omnämns huset även Amalienborg.

Bagarns Hus är idag ett välkänt landmärke i området kring Långedrag. Huset stoltserar med en slående arkitektur, genom den profilerade fasaden, och en omgärdande mur med balustrad.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Breda Blick.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1401
Våningsplan
5 av 5
Hiss
Ja*
Rum
2,5
Sovrum
1
Max antal sovrum
2
Boarea
78 kvm**
Vindsvåning
Ja

* Utanpåliggande hiss som stannar på halvplan

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Området

Mäklaren om Långedrag

Långedrag har allt – ett kustnära samhälle med flera segelklubbar, lugna, kuperade villagator, förstklassiga restauranger och cykelavstånd till centrala Göteborg. Inte undra på att Långedrag är ett av de mest omtyckta områdena, faktiskt inte bara i Göteborg utan i hela Sverige.

OMRÅDET
Långedrag beskrivs ofta som paradiset för båtfolk. Här möter du såväl proffs som söndagsseglare, träbåtsnostalgiker som fartälskare – och så förstås de som helst hänger på bryggan eller aldrig satt sin fot i en båt men ändå sällar sig till kategorin. För väl på plats i Långedrag blir du på ett både naturligt och nästan övernaturlig sätt en del av seglarvärlden. Men givetvis är Långedrag mycket mer än så. Inte minst är det ett levande och varierande landskap av villor och radhus av alla storlekar, stilar och epoker. Det är också klippor, stränder och bryggor, fint ackompanjerat av den friska brisen från havet.
Spårvagnen som ringlar genom Långedrag ut till Saltholmen är tråden som knyter ihop innerstaden med porten till villaområdena i väster. Det är också här porten mot havet börjar med Nya Varvet och Tångudden, vidare ut till Hinsholmens småbåtshamn eller Saltholmen, där skärgårdsbåtarna tar vid. Att hav- och båtlivet är så genomgående beror på att det är en så självklar del av Långedrags historia. Man hittar även många spår från tiden då det var ett jordbruks- och fiskarsamhälle, samt från örlogsflottan och nationalromantiken från början av förra seklet när Långedrag blev en populär badort. Saltholmens kallbadhus är en av alla gamla fina traditioner som lever kvar, med sin charmigt avslappnade atmosfär.

FRITID
Det ligger nära till hands att anta att boende i Långedrag kommer lättare och oftare ut i friska luften, av naturliga skäl. De typiska långedragsborna uppskattar verkligen värdet av ett havsnära boende. Samtidigt är de inte skrytsamma, snarare stolta över sitt område som de vårdar, precis som sina trädgårdar och båtar. Promenera genom villakvarteren från Hagen till Tångudden och ut till Saltholmen en solig söndag, och du möts av ett fejande, putsande och målande. Den oprentiösa attityden beror kanske på att det inte finns något bevisa – Långedrag har ju ett självklart och välförtjänt gott rykte och behöver aldrig förklara eller förställa sig i något sammanhang.

Köpa eller sälja bostad i Långedrag? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Palmsundsgatan 20

Palmsundsgatan 20,
426 76 Västra Frölunda

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Stephanie Millon

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-48 79 09