Ljuvlig tvåa med massvis av 20-talscharm, ett smart planerat boende med extra generös takhöjd!

Linné, Göteborg

Nordenskiöldsgatan 7A

På förhand
Prisidé
3 500 000 kr
Avgift
3 669 kr
Antal rum
2
Boarea
51 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja

Ljuvlig tvåa med massvis av 20-talscharm, ett smart planerat boende med extra generös takhöjd!

Ytterst välplanerad tvåa med framtagen charm, stenbänkar, fönsterspröjs och generös takhöjd. Balkong med högt läge mot grönskande innergård. Välkommen

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Tjugotalspärla med härlig balkong på Nordenskiöldsgatan 7A. Nordenskiöldsgatan 7A - Bjurfors
Tjugotalspärla med härlig balkong på Nordenskiöldsgatan 7A
Helglasade balkongdörrar leder in vackert ljus i sovrummet. Nordenskiöldsgatan 7A - Bjurfors
Helglasade balkongdörrar leder in vackert ljus i sovrummet
Det är svårt att se sig mätt på alla fina detaljer!. Nordenskiöldsgatan 7A - Bjurfors
Det är svårt att se sig mätt på alla fina detaljer!
Föreningens karaktäristiska fönster med djup nisch och bevarad stänganordning är ett smycke i sig. Nordenskiöldsgatan 7A - Bjurfors
Föreningens karaktäristiska fönster med djup nisch och bevarad stänganordning är ett smycke i sig
Munblåsta fönsterglas ramas in av vacker spröjs. Nordenskiöldsgatan 7A - Bjurfors
Munblåsta fönsterglas ramas in av vacker spröjs
För dig som gillar matlagning blir tillgången till stadsgas snabbt en favorit!. Nordenskiöldsgatan 7A - Bjurfors
För dig som gillar matlagning blir tillgången till stadsgas snabbt en favorit!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På attraktiva Nordenskiöldsgatan, invid Sveaplans öppna piazza och omtyckta uteserveringar återfinns en charmig tjugotalstvåa med gott om plats för två. Här flyttar ni in i ett smakfullt renoverat hem med massvis utav tjugotalscharm. De vackra detaljerna från byggåret 1929 har bevarats; munblåsta fönsterglas med spröjs, djupa fönsternischer med stenbänkar undertill, en generös takhöjd och fina trägolv. Den inbyggda förvaringen inkluderar garderober med vackra speglade dörrar. I vardagsrummet finns plats för att såväl hålla stora middagar med vänner som för en slapp fredagskväll i soffan. Samtliga fönster i lägenheten har djup nisch, vacker spröjs och fina stenbänkar samt vacker stänganordning. Det enda fönster som bytts ut byttes till förmån för nästintill helglasade pardörrar som nu leder ut till lägenhetens balkong, allt byggt under 2016. Här njuter ni av ett högt läge och fin utsikt över den stora gården och grönskan som frodas där. En perfekt plats för dagens första kopp kaffe eller en lugn stund efter jobbet med en god bok. Vidare håller kök och badrum fin standard, köket utrustat med gasspis och diskmaskin och lång arbetsbänk med gott om förvaring ovanför. I badrummet finns värmande golvvärme och en tvättmaskin. Välkommen med intresse!

Många trivs i Linnéstaden och det är lätt att förstå varför. I kvarteren runt Sveaplan går det snabbt att göra sig hemmastadd. Här finns mysiga små butiker med allt från Italienska delikatesser och blomsterhandlare till surdegsbageri, populära brunchcaféer, sportbarer och restauranger. Den saliga blandningen av butiker och caféer i området gör detta till en pulserande stadsdel, full av liv och rörelse. I närheten hittar ni inte mindre än två Hemköp-butiker, postombud och apotek. Ett stenkast från lägenheten ligger Slottsskogen, stadens oas för promenader och rekreation. Åt andra hållet nås inom en tio minuters promenad de trendiga gatorna kring Magasinsgatan med sina inredningsbutiker och mysiga fik, två stora matbutiker och den omåttligt populära Feskekörkan.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sveagatan Nordenskiöldsgatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
65
Antal hyresrätter
3
Antal lokaler
6
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Sveagatan-Nordenskiöldsgatan bildades 2003 och är en bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Föreningen äger fastigheterna Kommendantsängen 4:8 och 4:9 med adresserna Nordenskiöldsgatan 7 A, B samt Sveagatan 23 A, B Husen stod klara 1929, och i föreningen finns det sammanlagt 65 st lägenheter och 6 st lokaler. Av dessa 65 lägenheter upplåts 62 lägenheter med bostadsrätt och 3 lägenheter upplåts med hyresrätt. Hyresrätterna utgör en dold intäkt, när någon av dessa sägs upp kommer de säljas samt ombildas till bostadsrätt, intäkterna från dessa försäljningar kommer i framtiden att stärka föreningens redan goda ekonomi. Den totala lägenhetsytan är 3 641 kvm och lokalytan är 264 kvm.

De senaste åren har huset genomgått stora renoveringar och är i gott skick. Fastigheten är energideklarerad 2009 och ROT-renoverades i slutet av 70-talet. Fasaden mot gården renoverades 2004 och taket målades 2006. Fönstren är renoverade mellan 2004-2007 och trapphusen renoverades år 2010. Översyn av hissarna samt ommålning av taket är gjort. Grundförstärkning av fastigheten gjordes 2012/2013. 2013 renoverades fasad och tak. Under hösten 2017 renoverades fasaden mot Sveagatan likt föreningen tidigare gjort på Nordenskiöldsgatan.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2043.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och teknisk förvaltning sköts av Esplanad. För mer information se föreningens årsredovisning.

Ingen avgiftsjustering är planerad (kontrollerat med styrelsen 2019-05-11).

TV/bredband

Com Hem. Basutbud av TV-kanaler ingår i avgiften.
Internet ingår inte i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Härlig gård som är gemensam med de andra föreningarna i kvarteret. Här finns odlingslådor, cykelparkering samt sittmöbler under sommarhalvåret.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till tvättstuga med fyra olika stationer i gårdshuset på innergården. På gården finns också ett miljöhus samt cykelparkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 669 kr

I avgiften ingår värme, vatten, ett grundutbud av tv-kanaler samt balkongtillägg

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
1,45244%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Prisidé
3 500 000 kr
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
51 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Försäkring
50 kr
Summa
50 kr

Som driftskostnad redovisar vi det s. k bostadsrättstillägget. Detta kan ingå i föreningens försäkring eller i din hemförsäkring.

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 16B
  Utgångspris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  2 514 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 55
  Utgångspris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 527 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 16
  Utgångspris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 618 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 10B
  Utgångspris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  2 449 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 72
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 739 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  63,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 1
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 928 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Andra Långgatan 6A
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 735 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 38
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  2 975 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7B
  Utgångspris
  3 775 000 kr
  Månadsavgift
  3 811 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Värmlandsgatan 28
  Pris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 493 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 32A
  Prisidé
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 942 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!