Hoppa till innehåll

Sekelskiftestvåa högst upp i huset med stor balkong!

 • Såld, 2024-04-02
 • Bjurfors Century
 • På förhand
 • 69 kvm
 • 2 rum
 • 5 050 000 kr

Lorensberg - Vasastaden, Göteborg

Götabergsgatan 5B

Slutpris:
5 050 000 kr
Avgift:
4 087 kr*
Antal rum:
2
Boarea:
69 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
4 av 4

*I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Till avgiften tillkommer en obligatorisk tilläggsavgift för balkongen om 165 kr/mån.

**Areauppgift enligt lägenhetsförteckning. Observera att den exakta storleken inte är uppmätt.

[En bra dold rubrik här]

Ansvarig mäklare

Amanda Öst

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Göteborg City
Amanda Öst

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Vill du också sälja din bostad?

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig!

Bilder

 • Varmt välkomna till Götabergsgatan!. Götabergsgatan 5B - Bjurfors
  Varmt välkomna till Götabergsgatan!
 • Föreningens gemensamma terrass med grillmöjligheter. Götabergsgatan 5B - Bjurfors
  Föreningens gemensamma terrass med grillmöjligheter
 • Området är optimalt beläget med omedelbar närhet till så väl Kungshöjd som Linné och Haga. Götabergsgatan 5B - Bjurfors
  Området är optimalt beläget med omedelbar närhet till så väl Kungshöjd som Linné och Haga

Om Lorensberg - Vasastaden

Mäklaren om Lorensberg

Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper stans pulsåder Avenyn med butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kultur-historiskt värde och det är nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

HISTORISK MARK OCH FRAMTIDSVISIONER
I Lorensberg andas husen historia. Det var här stans societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den där klassiska storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg. Genom stadsdelen löper Göteborgs paradgata Avenyn – lika självklart som den alltid gjort, även om den fört en undanskymd tillvaro under många år. Nu är den 850 meter långa paradgatan på frammarsch igen. Stora förändringar är på gång och de stora märkenas flaggsskeppsbutiker slås upp jämte några av stans mest välrenommerade nattklubbar och restauranger. Snart nog är Avenyn ett av Göteborgs säkraste kort igen. Ett måste för besökare utifrån och den plats stadens invånare helst visar upp.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Längst upp vid Götaplatsen skiner Carl Milles Poseidon ståtligt ner över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Det är ingen riktig sommar utan att man hunnit avnjuta en kväll i solnedgången på Götaplatsens tak, samtidigt som man blickar ut över Avenyn. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och på klubbarna längs Avenyn festas det till långt fram på småtimmarna. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många små fina inredningsbutiker och mysiga kaféer.

STILLA GATOR OCH CIRKUS
Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter. Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Vasastaden, Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Ansvarig mäklare

Amanda Öst
}