Hoppa till innehåll
Högkvalitativ fyrarummare med balkong mot gröna Sannaparken!. Walter Bengtssons Gata 24 - Bjurfors

Högkvalitativ fyrarummare med balkong mot gröna Sannaparken!

 • Såld, 2024-02-22
 • På förhand
 • 101,5 kvm
 • 4 rum
 • 5 700 000 kr

Majorna - Sandarna, Göteborg

Walter Bengtssons Gata 24

Slutpris:
5 700 000 kr
Avgift:
6 713 kr*
Antal rum:
4
Boarea:
101,5 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 4
Hiss:
Ja

*Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt informationsöverföringsbelopp om 219 kr/mån.

[En bra dold rubrik här]

Ansvarig mäklare

Isabelle Lindgren

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Göteborg City
Isabelle Lindgren

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Vill du också sälja din bostad?

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig!

Bilder

 • Högkvalitativ fyrarummare med balkong mot gröna Sannaparken!. Walter Bengtssons Gata 24 - Bjurfors
  Högkvalitativ fyrarummare med balkong mot gröna Sannaparken!
 • Hemmet erbjuder en social planlösning med kök och vardagsrum i öppen disposition. Walter Bengtssons Gata 24 - Bjurfors
  Hemmet erbjuder en social planlösning med kök och vardagsrum i öppen disposition
 • Köket är från Vedum och här har varje detalj blivit omsorgsfullt vald. Walter Bengtssons Gata 24 - Bjurfors
  Köket är från Vedum och här har varje detalj blivit omsorgsfullt vald
 • Från sällskapsrummet nås bostadens charmiga balkong som ligger mot grönskande Sannaparken. Walter Bengtssons Gata 24 - Bjurfors
  Från sällskapsrummet nås bostadens charmiga balkong som ligger mot grönskande Sannaparken

Om Majorna - Sandarna

Mäklaren om Kungsladugård

LÄTT ATT TRIVAS I KUNGSLADUGÅRD
Gemytliga Kungsladugård är som en stad i staden. Från Mariaplan som central punkt med sina mysiga butiker, caféer och restauranger, breder de olika kvarteren ut sig med sina särskiljande drag. Den levande stadskänslan bryts av med grönområden som Slottsskogen och Svalebo, härliga lekplatser och ytor för stora och små och inte minst närheten till både havet och city, dit du lätt tar dig med cykel eller spårvagn.

MED MARIAPLAN SOM MITTPUNKT
I Kungsladugård hittar du några av stans vackraste och bäst bevarade landshövdingehus, med prunkande gröna storgårdar. Här är det lätt att trivas och stadsdelen har blivit en av de mest eftertraktade i Göteborg. Den naturliga mittpunkten Mariaplan är en fantastisk plats att röra sig kring när du har en ledig dag. Kika in i de fina små butikerna, köp färskt bröd och avsluta med en god middag på någon av alla restauranger och kvarterskrogar som inte bara lockar stammisar. Hit vallfärdar mat- och kulturintresserade från alla stadsdelar.

Den breda boulevarden Älvsborgsgatan som går upp mot Mariaplan anlades som en aveny för arbetarklassen, med Kungsladugårdsskolan och plaskdammen som en pampig avslutning. Varma sommardagar är ”Plaskis” fullt med badsugna och lekfulla barn och på vintern är backen intill perfekt för pulkaåkning. Ett hopp nedanför Mariaplan ligger ett annat omtyckt område, Gröna Vallen med fotbollsplaner och lekplats som passar alla åldrar.

NÄRHET TILL BÅDE PULS OCH LUGN
Stadsdelen har fått sitt namn efter Älvsborgs Kungsladugård, som tillhörde Älvsborgs slott som låg i området fram till 1621 när Göteborg bildades. Området var sedan i stort sett obebyggt ända tills början av 1900-talet då stadsplaneraren Albert Lilienberg fick i uppdrag att dra upp riktlinjerna för en stadsdel där människor i alla samhällsklasser kunde bo. Målet var att skapa variation med människan och stadsrummet i centrum. Man får väl säga att det lyckades väl – Kungsladugård är en stadsdel där det är lätt för vem som helst att trivas.

Stadsdelens södra del präglas av egnahemsområdet med villor och radhus som började byggas på 1920-talet i nationalromantisk stil och på 40-talet tillkom fler en- och tvåfamiljsvillor. Än idag är det här området en fridfull trädgårdsstad, här kan du ta en ljuvlig promenad och lyssna på fåglarnas kvitter en stilla vårkväll. Eller varför inte ta vägen förbi koloniträdgårdarna som ligger strax intill, granne med Slottsskogen? Men var inte orolig att det blir för lugnt. På bara några steg är du tillbaka bland liv och rörelse, butiker, spårvagnar, restauranger och caféer igen.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Sandarna, Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

}