Hoppa till innehåll

Vacker trerummare, västervänd balkong och ett lugnt läge i pittoreska norra guldheden!

  • Såld, 2024-03-28
  • Bjurfors Century
  • 74,5 kvm
  • 3 rum
  • 4 100 000 kr

Norra Guldheden, Göteborg

Ängemarken 1, 2 tr

Slutpris:
4 100 000 kr
Avgift:
5 613 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
74,5 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
2 av 3

*Till avgiften tillkommer obligatoriska tillägg om 214 kr/mån för bredband, tv och telefoni samt 13 kr/mån för elavgift.

**areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

[En bra dold rubrik här]

Ansvarig mäklare

Natalia Hernandez

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Göteborg City
Natalia Hernandez

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Vill du också sälja din bostad?

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig!

Bilder

Om Norra Guldheden

Mäklaren om Guldheden

PÅ TOPPEN AV STADEN
Funkishus med gröna gårdar och nära till allt du behöver. Det är populära Norra Guldheden. De flesta husen här är byggda 1945 -1947 runt lokala små torg med butiker som lätt blir nya favoriter. Här bor du nära naturen i Änggårdsbergen och pulsen i både Linnéstaden och Vasastaden.

ETT STYCKE LÄKARHISTORIA
Guldhedens närhet till Sahlgrenska Universitetssjukhus har påverkat många av gatunamnen som är döpta efter läkare och sjuksköterskor, till exempel Doktor Allards gata. Idén bakom stadsdelen var att bygga för grannsämja och gemenskap, en känsla som många guldhedsbor menar lever kvar än idag. Med boendekvalitet i åtanke byggdes stadsdelen som ett mönsterområde, med skön natur inpå knuten och all tänkbar service på de små torgen. Doktor Fries torg, andas 50-tal med schackrutiga plattor och skulpturen Fina Fisken. Här hittar du bland annat flera restauranger, matbutik, apotek, bibliotek och gym.

KLASSISK ARKITEKTUR OCH SMÅ STUGOR
Många av husen har en slående utsikt över stora delar av stan och från Guldhedens Vattentorn ser du ända ut till Vinga. Tornet är ett klassiskt utflyktsmål för många göteborgare – en pampig byggnad med höga valv och målningar på insidan, ritad av arkitekten Nils Einar Eriksson, som även gjort Biografen Draken, Göteborgs konserthus och Park Avenue. Strax intill Guldhedstorget ligger Olssons Trädgård, en liten pärla till park som anlades av konstnären och trädgårdsentusiasten Carl Olsson. När du bor i Norra Guldheden har du nära till Änggårdsbergen, naturreservatet som är som gjort för promenader i unik och varierande natur eller långa löprundor i härlig terräng.

TÄT TERRÄNG OCH GODA GRANNAR
Husen i Norra Guldheden är från 1940-talet och många har sadeltak och burspråk. Typiskt för dessa hus är att de är byggda med kvalitetsmaterial, direkt på plats och av skickliga hantverkare. I sann funkisanda är bostäderna ljusa, bekväma och praktiska. Den omväxlande terrängen behölls för att skapa en trivsam och grön boendemiljö, utan störande inslag. Avsaknaden av genomfartsleder bidrar till att Guldheden än idag upplevs som ett lugnt och stillsamt bostadsområde, trots närheten till stadskärnan. Kommunikationerna är annars helt optimala, med Wavrinskys plats som central knutpunkt och buss- och spårvagnslinjer som kör täta turer. Du bor ett stenkast från Linnéstaden och Vasastaden. Så nära centrum – men ändå så avskilt. Genom Toltorpsdalen tar du dig enkelt till Mölndal. Möjligheten att välja stadspuls med shopping, restauranger och nöjesliv eller promenader i skog och natur är helt enkelt oslagbar.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Norra Guldheden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

}