Med ett oslagbart läge i attraktiva Nya Gårda

Nya Gårda, Göteborg

Sixten Camps gata 2

På förhand
Avgift
2 489 kr
Antal rum
2
Boarea
56,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Med ett oslagbart läge i attraktiva Nya Gårda

I populära och expansiva Nya Gårda inbjuds ni till denna moderna och välplanerade tvårummare med stor insynsskyddad balkong

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Sixten Camps gata 2!. Sixten Camps gata 2 - Bjurfors
Välkommen till Sixten Camps gata 2!
Den grönskande innergården sommartid, här finns även en liten lekplats för de allra minsta. Sixten Camps gata 2 - Bjurfors
Den grönskande innergården sommartid, här finns även en liten lekplats för de allra minsta
Vackra promenadstråk och populära solbryggor kring Gullbergsån finns precis runt husknuten. Sixten Camps gata 2 - Bjurfors
Vackra promenadstråk och populära solbryggor kring Gullbergsån finns precis runt husknuten
Den stillsamma ån flyter genom Gårda. Sixten Camps gata 2 - Bjurfors
Den stillsamma ån flyter genom Gårda
Motionera i det grönskande närområdet. Sixten Camps gata 2 - Bjurfors
Motionera i det grönskande närområdet
Närområdets egna paradgata. Sixten Camps gata 2 - Bjurfors
Närområdets egna paradgata

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade tvåa om 56,5 kvm i ett av områdets bästa lägen vars pärla är den soliga och insynsskyddade balkongen. Balkongen som ligger i soligt läge fungerar som en förlängning av lägenheten under större delen av året.

Bostaden och dess balkong har ett svårslaget läge, högt upp i huset med vy mot stadskärnan och vy mot Gullbergsån vilket gör att bostaden har en rofylld och grönskande utsikt samt härliga soltimmar under dagen och kvällen.

I övrigt erbjuds en mycket ljus och välplanerad bostad med en social planlösning, sovrum och klädkammare, välplanerat kök med stilrena materialval och trevlig matplats som rymmer många sittande gäster i anslutning, stilfullt badrum med praktisk tvättavdelning, mycket bra förvaring och ett luftigt vardagsrum med utgång till den stora balkongen.

I expansiva Nya Gårda bor ni centralt men samtidigt i ett lugnt och inte minst barnvänligt område med gångavstånd till centrum och två minuter till utfartslederna med bil. Även restauranger, livsmedelsaffärer och övrig service finns alltid inom kort promenadavstånd. I området finns till exempel Dahls bageri som serverar färskt bröd från tidig morgon till kväll. Nya Gårda är ett expansivt område och det är alltid något på gång som förhöjer boendekvalitén ytterligare. Gullbergsån är en mycket populär samlingsplats och här finns det fina promenad-/motionsstråk och flera härliga solbryggor att nyttja för de boende i området.

Interiör

Hissen tar er upp till bostadsplan fem. Här möts man direkt av ljuset som flödar in genom de generösa fönsterpartierna. Bostadens ytskikt är genomgående ljusa, utrustningen är modern från 2008 och balkongen fullkomligt badar i solsken under dagen och kvällen.

Hallen har goda förvaringsmöjligheter i klädkammare med städskåp bakom spegelskjutdörrar samt en garderob för avhängning av ytterkläder. På golvet ligger grått klinkergolv och väggarna är målade i vitt. Genomgående för bostaden är parkettgolv och ljusa väggar. Från hallen nås sällskapsrummet med det anslutande köket samt badrummet.

Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök som avdelats på ett naturligt sätt. Rymligt och lättmöblerat sällskapsrum med plats för stor soffgrupp att umgås i. Här finns ett stort fönsterparti som ljusar upp sällskapsytorna.

Balkongen ligger i soligt och insynsskyddat läge. Slående utsikt med vy över stadskärnan. På balkongen ligger trall och det finns gott om plats för bord och stolar. Här sitter man lugnt och skyddat från tidig vår till sena hösten. Balkongen nås från vardagsrummet.

Köket har skåpsluckor i vitt med rostfria handtag och gott om förvaring i skåpen. Här finns utrustning såsom hällspis med ugn, fläktkåpa, mikro i överskåp samt diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Arbetsbänkarna är i slittålig vit laminat och ovanför sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Det finns plats för större matgrupp för flera sittande gäster i vardagsrummet. Även vid den förlängda köksbänken kan man sitta ner och avnjuta en god frukost tillsammans.

Det insynsskyddade sovrummet vetter mot balkongen och rymmer plats för dubbelsäng och förvaring i garderober. Här finns ett fönster mot balkongen för ljusinsläpp och det ges plats för skrivbord för den som önskar.

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna samt svart klinker på golvet med underliggande golvvärme. Det en finns duschhörna, wc samt handfat med kommod samt spegelskåp ovanför och en handdukstork. Inredningen går i vitt. Här finns även en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Gårda 71:6

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden disponeras ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 489 kr

Inkl värme, vatten och kabel-tv (basutbud). Den angivna månadsavgiften är fördelad på 1136kr/mån som avser kapitaldel och 1353kr/mån som avser drift.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,47456%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
53
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
56,5 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
200 kr
Försäkring
125 kr
Summa
325 kr

Byggnadssätt

Byggår
2008
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
90

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Mars
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
53
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Mars org.nr (769614-4562) äger fastigheten Gårda 71:6 med adressen Sixten Camps Gata 2 och 4 och innefattar 53 bostadsrätter med en totalyta om 4048kvm samt 1 hyreslokal om en totalyta om 80kvm.

HSB Göteborg har hand om föreningens förvaltning.

Övrigt: Brf Mars ingår tillsammans med fem ytterligare bostadsrättsföreningar i samfälligheten Venus Norra. Denna ansvarar för innergård, miljöhus och garage.

Det finns möjlighet att glasa in balkonger men man måste kontakta styrelsen innan man påbörjar arbetet. De balkonger som inte har något "tak" över är det inte säkert att att det går att glasa in enligt representant från styrelsen.

Fasadrenovering är pågående och förväntas vara klart mitten av sommaren 2019. Enligt representant från styrelsen är fasadrenoveringen ett försäkringsärende med en självrisk för föreningen på ca 445 000kr.

För mer information om renoveringar och ekonomin vänligen se senaste årsredovisningen.

OVK är gjord.

Kapitaltillskott är gjort 2010 och kan eventuellt göras igen, datum ej fastställt.

Brf Mars är en mycket välskött förening med trevliga gemensamma utrymmen som gemensamhetslokal, bastu och en gästlägenhet. Läs gärna mer om föreningen på deras informativa hemsida, http://www.laget.se/brfmars.

Platzer har börjat byggnationen på Vestagatan 4-6. Byggnaden ska eventuellt stå klart 2021. För mer information se: http://www.platzer.se/Projekt/Garda_Vesta_

Föreningens ekonomi

Inga beslutade avgiftsjusteringar enligt representant från styrelsen (2019-04-12) såvida inte något oförutsett eller något nytt dyker upp gällande fasaderna. Det är således osäkert huruvida det kan bli aktuellt med avgiftsjustering eller inte. Föreningen har höjt avgiften för drift med 3% 2019.
HSB tar ut en medlemsavgift om cirka 525 kronor.

Parkering

Föreningen Brf Mars är delägare i Venus Norra Samfällighetsförening som innehar 214 parkeringsplatser. Brf Mars innehar 32 garageplatser, alla är uthyrda idag. Kostnaden för att hyra en garageplats är 1000kr/månad. Kösystem tillämpas.

TV/bredband

Tv: Kabel-TV via Com-Hem.
Internet: Fastigheten är ansluten till Itux.
Lägenhetsinnehavaren väljer själv leverantör av bredbandstjänster. Länkar till aktuella leverantörer finns på Itux hemsida (www.itux.se)

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en lokal som medlemmarna kan hyra för 400 kr/dygn eller 200 kr för 6 timmar under tiden 12.00 - 22.00.
I föreningen finns även en gästlägenhet man kan hyra för 200 kr/dygn.
Bastu kostar 25 kr för 2 timmar.
Föreningen har ingen tvättstuga.
Cykelrum och barnvagnsrum finns.

Övrigt

Föreningen har inga åtagande för medlem men brukar ordna städdag på våren och hösten.
Som bostadsrättshavare får du betala en avgift enligt stadgarna för uthyrning av lägenhet i andrahand, denna kostnad ligger på
388 kr/månad för år 2019

Området

Att bo i Gårda

Gårda är ett område med många nybyggda lägenheter och det har på senare tid blivit ett populärt ställe att bo på. Tidigare var Gårda mer känt som ett företagsområde. I de södra delarna av Gårda finns den gamla bebyggelsen kvar. Området har ett bra läge ett stenkast från innerstaden, med ypperliga kommunikationer för att ta sig runt till övriga stadsdelar.

Göteborgs centrum ligger på bekvämt avstånd med ett stort utbud av restauranger, nattklubbar, affärer, banker, bibliotek etc. I stadsdelen Centrum som Gårda tillhör finns ett stort utbud av dagis, förskolor, grundskolor och gymnasium. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). På ISGR sker undervisningen på grundskolan på svenska med engelsk profil, medan på gymnasiet undervisar man helt och hållet på engelska.

I Gårda ligger Vagnhallen som är uppställningsplats för Göteborgs spårvagnar. Göteborg har Sveriges största spårvagnsnät och den första hästspårvagnen började gå 1879. Brandstation i Gårda har sedan 1988 varit huvudstationen i Göteborg. Namnet Gårda kommer från ägorna Stora Gårda, på vars mark stadsdelen är byggd. Fabriksgatan som går genom södra delen av Gårda anlades 1891 har fått namn efter de många fabriker som tidigare låg här. Under 1980 och 1990-talet ändrades stadsdelens karaktär från industriområde till nya bostadsområden med moderna lägenheter.

Gårda ligger invid evenemangsstråket och från Ullevi passerar du Filmstaden Bergakungen, Valhallabadet, Scandinavium, Svenska Mässan. Vid Korsvägen ligger Världskulturmuseet, Universeum och Liseberg. I hörnan Parkgatan/Ullevigatan har Gamla Ullevi återuppstått i ny skepnad. Här utövas det fotboll av högsta klass då arenan är hemmaarena för tre stora Göteborgslag, IFK Göteborg, GAIS och ÖIS. Arenan är dessutom nationalarena för det svenska damlandslaget i fotboll.

Kommunikation är bra i området med både buss och spårvagn. Centralstationen når du med kollektivtrafik på några minuter.

Köpa eller sälja bostad i Gårda? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sixten Camps gata 2

Sixten Camps gata 2,
416 48 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Nya Gårda, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vestagatan 5
  Månadsavgift
  5 205 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  88,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Nya Gårda, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Anders Personsgatan 9
  Månadsavgift
  4 927 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!