Hoppa till innehåll

Charmig tvåa med bevarade originaldetaljer och en mysig balkong!

  • På förhand
  • 53 kvm
  • 2 rum

Örgryte, Göteborg

Bögatan 43B

Avgift:
3 548 kr*
Antal rum:
2
Boarea:
53 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
1 av 3

*inkl värme, VA & kabel-TV

[En bra dold rubrik här]

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Axel Rosendahl

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Göteborg City
Axel Rosendahl

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Charmig tvåa med bevarade originaldetaljer och en mysig balkong!

Charmig tvårummare belägen i vackra Örgryte, med ett inbjudande kök, generösa gemensamma utrymmen och en avkopplande balkong omgiven av grönska.

Beskrivning

En halv trappa upp i huset finner du denna charmiga tvårummare på 53 kvm med en smidig planlösning. Här är många originaldetaljer bevarade sedan byggåret såsom fönsterbläck i sten samt originaldörrar.

Belägen på en lugn gata i charmiga Örgryte ligger denna ljusa tvårummare med en trivsam och smidig planlösning. Ett inbjudande vardagsrum öppnar sig till en mysig balkong som i samband med de stora fönsterpartierna bidrar till en oas av ljus och hemtrevnad. Köket är praktiskt utformat med generöst utrymme för matlagning och förvaring som blir en perfekt plats att utforska sin kulinariska kreativitet tillsammans med nära och kära. Från vardagsrummet nås bostadens sovrum som erbjuder generöst med förvaring i form av en hel garderobsvägg och gott om utrymme för sängmöblemang.

Denna bostad är belägen i ett eftertraktat område, omgivet av lugn och grönska. Nära till både Bö centrum och Örgrytes naturområden som Skatås och Delsjön för avkopplande promenader och bad. Här finns även möjlighet till diverse sportaktiviteter som tennis, padel och gym. Femmans spårvagn tar dig smidigt till Korsvägen på 5 minuter och stadens centrum på ungefär 10 minuter. Det finns dessutom fina gång- och cykelvägar som erbjuder en smidig färd in till stadens citypuls.

Varmt välkommen till en trivsam tvåa!

Interiör

När du kliver in i den välkomnande hallen möts du av en ljus och rymlig atmosfär. Till höger finns gott om plats för att hänga av ytterkläder, medan badrummet och en generös klädkammare med smarta hyllsystem ligger till vänster. Klädkammaren erbjuder yteffektiv förvaring och gott om plats för att organisera dina kläder och tillbehör.

Vardagsrummet är generöst tilltaget och bjuder på en luftig känsla som gör det enkelt att möblera. Här finns gott om utrymme för en stor soffa för mysiga hemmakvällar samt en matplats för att välkomna vänner och familj. Det vackra fönsterpartiet med en stenfönsterbänk ger rummet en gedigen och stilfull karaktär. Från vardagsrummet leder en dörr till den rymliga balkongen i härligt sydväst läge. Balkongen är tillräckligt stor för både ett café-set och för att skapa en liten plantering. Här kan du njuta av solen större delen av dagen och koppla av i en fridfull miljö.

Från hallen tar du dig in i det stilrena och moderna köket. Här möts du av gott om förvaringsutrymme och en rymlig köksbänk, perfekt för den som älskar att laga mat. Köket är utrustat med alla nödvändiga apparater, inklusive kyl/frys, spis, ugn, fläkt och diskmaskin, vilket gör det till en komplett och funktionell arbetsplats för matlagning och bakning.

Genom vardagsrummet når du det fridfulla sovrummet i denna bostad. Här finns gott om utrymme för en rymlig dubbelsäng med tillhörande sängbord för bekvämlighet. Sovrummet är utrustat med platsbyggda garderober med ett flexibelt ELFA-system som bidrar till gott om förvaringsmöjligheter.

Badrummet är elegant kaklat och kompletteras med en matchande plastmatta på golvet. Badrummet renoverades år 1996 i samband med stamrenoveringen. Ett stort och insynsskyddat vädringsfönster med en djup fönsterbänk tillåter naturligt ljus att flöda in. Utrustningen inkluderar en WC, handfat med kommod, handdukstork, spegelskåp samt ett bekvämt badkar för avkoppling. Dessutom finns det möjlighet att installera en tvättmaskin för extra bekvämlighet och praktisk användning för den som är intresserad.

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Bögatan 43
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
27
Antal hyresrätter
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Bögatan 43 bildades 2008 och är belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Husen stod klara 1946, och i föreningen finns det sammanlagt 27 lägenheter varav 25 är upplåtna med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Föreningen innehar 2 hyresrätter som blir en inkomstkälla för föreningen då de säljs. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningens ekonomi

Under 2022 gjorde föreningen en extra amortering utöver det vanliga på 500 000 kronor. Avgiften i föreningen höll sig oförändrad under 2023 och inga kommande höjningar finns planerade under 2024 enligt kontroll med styrelsen (2024-02-12)

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2046.
Nedan följer ett utval av renoveringar som gjorts i föreningen:
1996: Stambyte. I samband med detta renoverades badrum och kök.
2002: Nya balkonger.
2009: Fasad och takrenovering.
2011: Nya kodlås installerade.
2012: Säkerhetsdörrar installerade.
2013: Samtliga fönster på fastighetens norra fasad bytta.
2014: Underhåll trapphus. Elen har dragits om.
2017: Byte av alla fläktar i husets samtliga lägenheter.
2018: Indraget trefas i alla lägenheter.
2018: Godkänd OVK
2019: Byte av trasigt tubrör, anslutning till stuprör, ny torktumlare, ny tvättmaskin.
2020: Nya källarförråd, Dränering (ena halvan av huset), nya ventilationsrör i samtliga lägenheter. Boende i föreningen har byggt etage i huset. Därmed har föreningen sålt råvind och fått in kapital.
2021: Underhåll entrédörrar.
2022: Installation av laddstolpar samt målning av samtliga trappuppgångar

Planerat underhåll:
2023-2024 Byte av enstaka källarfönster, dränering (andra halvan av huset)
2024-2026 Dränering, andra halvan av huset
För mer information se årsredovisning.

Parkering

Föreningen har 15 p-platser med laddstolpe, Kostnaden för parkering är 450 kr/mån och om man vill använda laddstople tillkommer ett tillägg på 100 kr/mån, man betalar sedan för sin egna förbrukning. I området finns fri parkering.

TV/bredband

Leverantör av bredband är Tele2. Kabel-TV ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Cykelrum, tvättstuga och gemensam uteplats med grillmöjlighet.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten finns ett större källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 548 kr

inkl värme, VA & kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
4,14893%
Andel av årsavgiften är
3,67841%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
423 158 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
6
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
53 kvm*

*Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
D

Om Örgryte

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder blev färdigbyggda under 2017.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Bögatan 43B

Bögatan 43B

41272 Göteborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Bögatan 43B

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Liknande bostäder

}