Hoppa till innehåll

Bjurfors Century presenterar ett otroligt charmigt boende i Örgryte trädgårdsstad.

  • Bjurfors Century

Örgryte, Göteborg

Delsjövägen 11

Utgångspris:
10 495 000 kr
Antal rum:
6
Boarea / Biarea:
176 kvm / 80 kvm*
Tomtarea:
612 kvm
Typ:
Friliggande villa

*Areauppgifter enligt mätbevis 2022-08-23

[En bra dold rubrik här]

ANMÄL DIG TILL VISNING

  1. Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visningstid

Ansvarig mäklare

Marie Jelbring Lulek

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Göteborg City
Marie Jelbring Lulek

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Bjurfors Century presenterar ett otroligt charmigt boende i Örgryte trädgårdsstad.

Beskrivning

Välkommen till en oas av charm i Örgryte trädgårdsstad! Detta fantastiska parhus, ritat av arkitekt Nils Olsson och uppfört år 1925, bjuder in till en härlig upplevelse. Fasaden pryds av klassisk lockpanel och tidstypiska spröjsade fönster, här är varje detalj en hyllning till förra sekelskiftets elegans.

Stig in genom dörren och låt dig omfamnas av en atmosfär av bevarad skönhet och modern komfort. Entréplanets generösa sällskapsytor badar i naturligt ljus som strömmar in genom glaspartierna och ger en förtrollande utsikt över trädgårdens grönska. Här kan du njuta av både festliga middagar och avkopplande stunder framför öppna spisen.

Köket, med sin charmiga serveringsgång och egen entré till trädgården, bjuder in till kulinariska äventyr och skapande av minnen. På det övre planet väntar tre mysiga sovrum, ett separat badrum och en toalett, medan vinden erbjuder en inspirerande plats för hobbyn och avkoppling under snedtaket.

När du utforskar källarplanet möts du av praktiska utrymmen för tvätt, förvaring och hobbyaktiviteter, allt inbäddat i en atmosfär av välbefinnande och möjligheter.

Den välskötta trädgården omfamnas av en frodig grönska med lövträd och Rhododendron, och leder dig längs en stig av skiffer till den imponerande stentrappan som tar dig upp till Tandåsgatan. Med ett vidbyggt garage och möjligheten till fler parkeringsplatser i trädgården är detta ett hem där praktiskt och vackert förenas.

Beläget i ett av Örgrytes mest eftertraktade kvarter, erbjuder detta hem en perfekt balans mellan naturens lugn och stadens puls. På bara några minuters cykeltur når du Korsvägen, där äventyret och möjligheterna väntar runt varje hörn. Välkommen hem till en plats där historien möter nutiden och drömmarna blir verklighet.

Interiör

ENTRÈ OCH HALL MED GÄSTTOALETT
Här välkomnas man genom en vacker ytterdörr in till en hall med plats för ytterkläder och skor. Här finns även en gästtoalett med ett blyinfattat fönster som är lika vackert som ett konstverk. Här får man en första inblick i husets charm och karaktär. Varje detalj är avsedd att skapa en känsla av välkomnande.

ALLRUM
Det vackra allrummet med spröjsade glaspartier erbjuder en panoramautsikt över trädgården. Naturligt ljus strömmar in genom de genomskinliga glasen och skapar en skön känsla. Det är en plats där man kan koppla av och njuta av lugnet och skönheten i trädgården, oavsett årstid eller väderförhållanden.

VARDAGRUM OCH MATSAL
Det stora rummet pryds av fyra spröjsade fönster längs en vägg, här flödar naturligt ljus in och ger utsikt över omgivningen. Vid den öppna spisen finns det plats för en inbjudande soffgrupp, medan på andra sidan finns plats för ett elegant matsalbord. En fin fiskbensparkett täcker golvet, och längs en av väggarna sträcker sig en platsbyggd bokhylla, med lådor, barskåp och förvaring fylld med litterära skatter och personliga föremål.

KÖK
Köket utstrålar en varm atmosfär med inslag av teak, den lilla serveringsgången ger plats för glas och porslin. En entré till trädgården öppnar upp möjligheter för utomhusliv, grill och middagar under en blå himmel.

HALL
Övervåningen öppnar upp med en ljus hall som förbinder badrum, toalett och tre sovrum. Det är en privat och avskild del av hemmet, avsedd för vila, barnens lek och skön sömn.

SOVRUM 1
I det här sovrummet pryds den ena väggen av en imponerande världskarta, en spännande miljö där drömmar om resor och upptäckter kan blomstra innan sömntåget går.

SOVRUM 2 OCH 3
De här två sovrummen har utgång till terrassen och erbjuder en frisk och luftig atmosfär.
Här bäddar man upp med mjuka textilier med behagliga färger och somnar gott.

BADRUM OCH TOALETT
Badrummet är en fristad för avkoppling och ett skönt bad. Intill badrummet finns en separat toalett med dusch.

VIND
På vindsplanet breder öppna ytor ut sig, takfönster släpper in mjukt dagsljus och skapar en ljus och luftig atmosfär. Ett vackert gavelfönster ramar in utsikten. En kreativ miljö där fantasin kan blomstra fritt, behöver man ett extra sovrum så passar det lika bra.

KÄLLARPLAN
Källaren erbjuder en mångsidig användning med ett allrum för avkoppling och umgänge. Ett hobbyrum står till förfogande för kreativa projekt. Tvättstugan utgör en praktisk plats för att ta hand om hemmets tvätt, medan förråden och matkällare ger gott om utrymme för förvaring. Här finns även en toalett.

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Fastighetskarta. Delsjövägen 11 - Bjurfors
    Fastighetskarta

Planritning

Planlösning

Entréplan

Planlösning

Övre plan

Planlösning

Vindsplan

Planlösning

Källarplan

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Bö 24:2

Tomt

Trädgården är en fridfull oas med en grönskande gräsmatta. En stenlagd uteplats bjuder in till avkoppling och sociala stunder. En elegant skiffergång leder fram till trädgårdens stentrappa med entré mot Tandåsgatan, vilken är kantad av majestätiska villor som är omgivna av en allé av lövträd.
Vintergröna växter, som buxbom och rhododendron, ger trädgården färg året om.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut D-2023-00259636:1

Parkering

Vidbyggt garage

Ekonomi

Taxeringsvärde
7 247 000 kr
Byggnadsvärde
2 853 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med källare och inredd vind
Byggår
1925
Fasad
Trä
Grund
Källare
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Takpannor
Fönster
2-glas och isolerglas

2021 Utvändig målning framsidan.
2020 Fiber indraget.
2018 Tak omlagt
2009 Relining av avloppsrör
2008 Fjärrvärme.
Vind inredd på 1990-talet.
Burspråk kök byggt på 1970-talet
Fönster utbytta/renoverade i omgångar.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
156
Energideklarationsdatum
2022-08-24

Ombyggnad, Renoveringar

1975

Övriga byggnader/utrymmen

Garage

TV/bredband

Fiber

Planbestämmelser

Stadsplan (1935-05-03) Tomtindelning (1924-03-15) Stadsplan (1921-07-22)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut Värmeledning, D202300259636:1.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
10 495 000 kr
Rum
6
Antal sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
176 kvm*
Tomtarea
612 kvm
Biarea
80 kvm

*Areauppgifter enligt mätbevis 2022-08-23

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
6 771 kr
Värme
12 543 kr
Försäkring
5 649 kr
Renhållning
2 340 kr
Vatten/Avlopp
6 258 kr
Summa
33 561 kr

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev uttaget om sammanlagt 700 000 kr

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Om Örgryte

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder blev färdigbyggda under 2017.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Delsjövägen 11

Delsjövägen 11

41266 Göteborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Anmäl dig till visning

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Jag vill anmäla mig

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Delsjövägen 11

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

}