Hoppa till innehåll

Villa med grönskande trädgård, en historisk pärla från 1944

  • Besiktigad
  • På förhand
  • 182 + 15 kvm
  • 5 rum

Örgryte, Göteborg

Hultebacken 4

Antal rum:
5
Boarea / Biarea:
182 kvm / 15 kvm*
Tomtarea:
584 kvm
Typ:
Friliggande villa

*Enligt säljarens uppmätning
Garage finns i huset men ingår inte i bo- och biarea

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Marie Jelbring Lulek

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Göteborg City

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Villa med grönskande trädgård, en historisk pärla från 1944

Ett härligt boende på en lugn gata med en uppväxt trägårdstomt

Beskrivning

Välkommen till en fin 2-plansvilla, byggd 1944, som erbjuder en perfekt kombination av klassisk arkitektur och moderna bekvämligheter. Belägen på en lugn gata i ett av Göteborgs mest eftertraktade områden, med närhet till både naturen och stadens puls. Gångavstånd till skolor, förskolor, affärer och kollektivtrafik.
Huset kommer att visas i augusti så anmäl gärna ditt intresse redan nu!

Interiör

Historisk Karaktär: Denna villa, byggd 1944, behåller mycket av sin ursprungliga charm med arkitekturen och en putsad fasad.

Inbjudande Entré: Här välkomnas man in genom entrén och en mindre hall, där man 1944 fick mjölken hemlevererad till den lilla träluckan på väggen. Vidare in i hallen öppnas möblerbara ytor upp med ett vackert blyinfattat fönster och marmorgolv, klassiskt för tiden.

Vardagsrum med Öppen Spis: Till höger finns ett inbjudande vardagsrum med öppen spis. Rummet pryds av ett valv som ger en känsla av två rum i ett. På golvet finns ett plankgolv.

Praktiska Ytor: Längre in i hallen finns plats för ytterkläder, toalett och bastu. Praktiska ytor som tvättstuga, torkrum, förråd och hobbyytor ligger mot trädgårdssidan av huset, här finns även utgången till trädgården.

Vackra Sociala Ytor: Den fina ektrappan tar oss vidare till det övre planet där öppna, sociala ytor välkomnar. Vardagsrum och matsal ligger i fil med en vacker öppen spis och platsbyggd bokhylla. Det inbyggda barskåpet är perfekt för att bjuda på något gott. Här pryds golvet av ekparkett och ljuset faller vackert från tre väderstreck.

Öppet uterum med Utsikt: Från vardagsrummet till loggian finns stora spröjsade fönster med en utgångsdörr till ett härligt uteliv där de valmade öppningarna ger en vacker vy över trädgården och området.

Stilrent Kök: Till vänster om matsalen ligger köket, ett stilrent kök med plats för matbord och en fin vy över trädgården.

Bekväma Sovrum: Innanför köket finns ett fint sovrum. Vidare genom de sociala ytorna finns ytterligare två inbjudande sovrum och ett badrum.

Privat Trädgård: Den lummiga trädgården erbjuder en avkopplande miljö med välskötta grönytor och flera grönskande uteplatser, idealiska för sommarmiddagar och trädgårdspyssel.

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Fastighetskarta

Planritning

Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Torp 6:6

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
5
Antal sovrum
3
Boarea
182 kvm*
Tomtarea
584 kvm
Biarea
15 kvm

*Enligt säljarens uppmätning
Garage finns i huset men ingår inte i bo- och biarea

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
1944
Fasad
Puts
Grund
Betong
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme via vattenburna radiatorer
Takbeklädnad
Valmat tak, betongpannor
Fönster
2-glas kopplade fönster

Ombyggnad, Renoveringar

1986: Renovering badrum på övre plan.

Mitten 1990-tal: Dränering av huset.

2002: Installation av fjärrvärme. (Göteborgs Energi).

2005: Renovering tak. Ny papp, läkt samt betongpannor.

2008: Nytt kök. (Marbodal).

Övriga byggnader/utrymmen

Garage om ca 15 kvm i huset.

Besiktning

Besiktigad
Ja

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser

Tomtindelning (1938-06-08) Stadsplan (1937-12-03)

TV/bredband

Fiber

Ekonomi

Taxeringsvärde
8 788 000 kr
Byggnadsvärde
4 014 000 kr
Fastställt
2024
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
4 000 kr
Värme
28 000 kr
Försäkring
7 000 kr
Renhållning
2 400 kr
Vatten/Avlopp
6 000 kr
Summa
47 400 kr

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2024-07-04

Pantbrev

Det finns 16 st pantbrev uttagna om sammanlagt 405 000 kr

Om Örgryte

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot Torp och Kålltorp.

Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder blev färdigbyggda under 2017.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudarebacken, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hultebacken 4

Hultebacken 4

41656 Göteborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Värdera din bostad i sommar med Bjurfors

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Jag är intresserad av Hultebacken 4

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo