Bostäder till salu i Rödbo

Hitta din nya bostad i Rödbo

Attraktiva bostäder till salu i Rödbo

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Rödbo just nu!

 • Friliggande villa

  Rödbo, Göteborg

  Besiktigad
  På förhand
  Adress
  Lilla Oxhagens väg 10
  Utgångspris
  3 375 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  105 kvm / 62 kvm
  Tomtarea
  1297 kvm

  Kommer snart ut till försäljning! Visning: 2019-05-29 17.00 Boka här

Området

Att bo i Hisings Kärra

Hisings Kärra är ett grönt och expansivt område. Bostäderna här består nästan helt av bostadsrätter, radhus och villor. På senare år har även ett antal hyresrätter byggts. Här bor du med närhet till Göteborg men ändå lugnt och skönt.

Befolkningen i stadsdelen uppgår till cirka 11.000 personer varav de flesta är bosatta i tätorten Hisings Kärra och det nybyggda området Gerrebacka. Rödbo är huvudsakligen lantbruksbygd med inslag av villabebyggelse angränsande till Kungälv.

Svankällan ligger norr om Hisings Kärra och Gerrebacka på Hisingen. Det är ett stycke natur och kulturlandskap på gränsen mellan stad och land. Bäckens flöde genom området dämdes upp i början av 1900-talet för att ge rum för fiskodlingar i dammar. Dessa finns kvar som en igenväxande våtmark. Området har nu rustats upp, vattennivån höjts och nya stigar har anlagts.

Kärra Centrum är den naturliga platsen för evenemang av allehanda slag. Här arrangeras midsommarfirande, julmarknad, knallemarknad och förenings- och kulturdagen Kärradagen, där föreningar, hantverkare och artister medverkar. Dessutom finns bibliotek, sim- och sporthall, fritidsklubbar, IT-caféet, fritidsgård, kulturskola m.m. Elljusspår finns på Jämmerberget och i Göta älv finns numera möjlighet att fånga en och annan gädda. Mittemellan Hisings Kärra och Rödbo finns Europas nordligaste bokskog med ett rikt fågelliv och dit hägern återkommer varje vår för att häcka.

I Hisings Kärra finns flera förskolor och familjedaghem. Här finns även en förskola som drivs i Svenska Kyrkans regi. Det finns kommunala grundskolor där det även ingår fritidshem. Den kommersiella servicen i området är god med bankkontor, apotek, frisörer, konditorier, blomsteraffärer och dagligvarubutiker.

Kommunikationerna från Hisings Kärra är goda med buss som tar dig in till innerstaden på ca 20 min.

Köpa eller sälja bostad i Hisings Kärra? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.