Gavelbostad i högt ljust läge nära vattnet

Sannegårdshamnen, Göteborg

Sannegårdsgatan 24

På förhand
Avgift
3 245 kr
Antal rum
2
Boarea
58 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Gavelbostad i högt ljust läge nära vattnet

Välplanerad bostad med stor balkong i soligt gavelläge. Kök och vardagsrum i öppen planlösning med köksö. Ett trivsamt boende nära vattnet.

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Högt ljust och insynsskyddat läge med sol hela dagen. Sannegårdsgatan 24 - Bjurfors
Högt ljust och insynsskyddat läge med sol hela dagen
Klara dagar blickar du ut över takåsarna och du ser Masthuggskyrkan. Sannegårdsgatan 24 - Bjurfors
Klara dagar blickar du ut över takåsarna och du ser Masthuggskyrkan
Din egna myshörna vindskyddad från västervindar. Sannegårdsgatan 24 - Bjurfors
Din egna myshörna vindskyddad från västervindar
Modernt kök precis som man vill ha det. Sannegårdsgatan 24 - Bjurfors
Modernt kök precis som man vill ha det
Kök med praktiskt köksö. Sannegårdsgatan 24 - Bjurfors
Kök med praktiskt köksö
Från sovrumsfönstret blickar du ut över gård och ner mot vattnet. Sannegårdsgatan 24 - Bjurfors
Från sovrumsfönstret blickar du ut över gård och ner mot vattnet

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Gavelbostad i högt ljust läge nära vattnet.
Inte långt från kajkanten i Sannegårdshamnen ligger denna välplanerade tvåa. Näst högst upp ligger denna ljusa och trevliga bostad som dessutom har högt i tak. Den extra takhöjden samt gavelläget med fönster åt två håll ger ett fint ljusinsläpp i bostaden samt skapar en härlig rymd.

Kök och vardagsrum förenas i öppen planlösning. Smart avdelat med en köksö. Modernt kök precis som man vill ha det.

Stor härlig balkong på gaveln av huset i soligt söderläge som är vindskyddad från västliga vindar. I horisonten syns Masthuggskyrkan. Badrum med tvättmaskin och vid entrén finns en klädkammare.

En mycket trivsam och ljus bostad högt upp i huset i skönt gavelläge.
Här bor du nära kajkanten och vattnet i Sannegårdshamnen med goda förbindelser via buss och båtfärja som tar dig på några minuter in till city.

KOMMANDE FÖRSÄLJING - Fler bilder från insidan kommer vid försäljningsstart
Säljaren letar ny bostad och försäljning startar därefter. Gör intesseanmälan redan nu så hör vi av oss när det är dags för start. Eventuellt möjligt med förhandsvisning och köp i förväg om du anmält dig.
:

Interiör

En ljus och fin gavelbostad med högt i tak med balkong i söderläge. Genomgående vitmålade väggar och ekparkett på golvet och fönsterbänkar av polerad sten.

Vid entrén finns en rymlig klädkammare om ca 4 kvm. I klädkammaren finns städskåpet. Entréhallen har även plats för extra garderob om man önskar.

I gavelvinkeln öppnar bostaden upp i ett härligt vardagsrum som är förenat i öppen planlösning med köket. Fönster åt två håll ger ett fint ljusinsläpp. Det stora fönstret mot balkongen är extra lågt och det förstärker ljusinsläppet. Det höga läget i huset gör att du kan skönja Masthuggskyrkan över takåsarna från detta fönster. Vardagsrummet ger plats för både soffa och matplats.

Köket som är från Myresjökök avdelas mot rummet av en köksö. Luckorna är vita och bänken är av grå laminat. Ovan denna sitter matchande grått små kakelplattor. Vitvarorna består av spishäll med rostfri fläktkåpa, inbyggd varmluftsugn och micro samt en smal diskmaskin.

Med utgång från kök och vardagsrum ligger en stor härlig balkong om ca 8 kvm. Ligger på gaveln av huset i högt soligt söderläge. Här har du solchans stora delar av dagen. Koppla av i solen och blicka bort mot Masthuggskyrkan över takåsarna.

Sovrummet ligger i anslutning till entrén och rymmer bred säng samt kontorsplats. Stort fint fönster mot föreningens gård med blick ända ner mot vattnet i Sannegårdshamnen.

Badrummet ligger till vänster om entrén och är kaklat med vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet med värmeslingor. Duschhörn bakom vikväggar av frostat glas. Tvättstället har underskåp. I badrummet finns även en tvättdel med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Här finns också två förvaringsskåp.

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Gavelbalkong i högt soligt söderläge om nästan 8 m² med blick över takåsarna.

Månadsavgift

Avgift
3 245 kr

Angiven månadsavgift inkluderar värme, vatten samt kabel-tv och bredband via Telia Tripleplay. Tv och bredband specificeras med 210 kr/mån på månadsavin och ingår i den månadsavgift vi angivet.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,05074%
Andel av årsavgiften är
1,05074%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
111302
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
58 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
400 kr
Försäkring
171 kr
Summa
571 kr

Driftskostnaderna är hämtade från nuvarande ägare och varierar utifrån behov och förbrukning. Hushållet består av 2 vuxna.

Byggnadssätt

Byggår
2011

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2014-02-13

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Matrosen på Norra Älvstranden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
73
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Sannegården 40:2 i Göteborgs kommun och omfattar adresserna Ångaren Ernas Gata 2 och 4, Ångaren Ediths Gata 1 och 3 samt Sannegårdsgatan 20, 22 och 24. På fastigheten finns 3 byggnader med 73 lägenheter uppförda och en lokal. JM stod för uppförandet. Föreningen är medlem i Kaptenen samfällighetsförening tillsammans med Brf Styrmannen på Norra Älvstranden som förvaltar bl.a garage och övriga gemensamma ytor för de båda föreningarna. Den ekonomiska-, och tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Föreningens ekonomi

From 2021 höjs månadsavgiften med 2% enligt plan.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan och i årsredovisningen kan man se eventuellt underhåll som planeras de närmsta åren.

Parkering

I garage under huset finnsr 53 st bilplatser och 2 st MC-platser som föreningen förfogar över. 20 st av garageplatserna har laddstationer för elbilar. Kostnad 950 kr/mån för bilplats utan laddare, 1100 kr/mån med laddare och 450 kr/mån för MC-platser. För närvarande fullt i garaget men bara en i kö (201219). Det finns också uteplatser alldeles i närheten som man kan hyra av Göteborgs stad. Kostnad 1000 kr/mån.

TV/bredband

Föreningen har avtal med Telia och deras tjänst Triple play, som innefattar digital-tv, bredband samt ip-telefoni. Ett grundutbud av kanaler och bredband (250/250 Mbit/s) ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

De finns en gemensam lokal på ca 100 kvm i källaren på Ångaren Ernas gata 2. I dagsläget används den till förvaring av utemöbler. I källaren finns förråd, barnvagnsförvaring samt cykelförråd.

Övrigt

Områdets historik:
Sannegårdshamnen, med sin bågformade hamnbassäng, byggdes 1908 och har framförallt använts för
kol- och kokshantering. Under senare år har den främst fungerat som uppställningsplats för containrar
men även som salthamn. I början av 2000-talet startade förnyelsen av Sannegårdshamnen med bostäderna på den östra sidan av
hamnbassängen och fortsatte därefter på den västra sidan.

Båtplatser:
Sannegårdshamnen har en av Göteborgs centralaste småbåtshamnar med plats för 85 st båtar i
varierande storlek (det pågår utredningar att utöka platserna genom att tillåta förtöjningar längs ut i varje
brygga). Båtplatserna i Sannegårdshamnen förvaltas och administreras av Västra Sannegårdshamnens
Båtklubb, www.vsbk-gbg.se. En insats om 15000-25000 kr beroende på storlek av plats krävs och sedan en årlig underhållsavgift mellan 5500-7000 kr.

Enligt stadgarna så kan alla som bor i Sannegårdshamnen närområde bli medlemmar.

Området

Mäklaren om Sannegårdshamnen

Sannegårdshamnen är ett vattennära område med sköna stråk och vackra bostadsområden. Utsikten är storslagen. Bostadskvarteren öppnar sig mot vattnet, där fartyg och mindre båtar seglar förbi. Man bor vid vattnet men ändå mitt i stan.

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Det finns också butiker, mataffär, bageri, restauranger, bar, teater, gym, anrika Hagabadet och konstnärsateljéer.

Här finns även grönområde att strosa i. Sörhallsberget och Slottsberget är några exempel. Den vackert träskodda kajpromenaden i Sannegården inbjuder till promenader längs vattnet.

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av meningsfulla fritidsaktiviteter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna med Friskis & Svettis i deras modernaste anläggning och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. Vill man koppla av finns Hagabadet Älvstranden nära till hands och erbjuder både yoga och spa. I teatersalongen Blå Hallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

I Sannegårdshamnen finns ICA kvantum, blombutik, Steinberg Nyberg café och gym. Detta mycket lättillgängligt för dig som boende i Sannegården. Vid Eriksbergs centrum finner man flera butiker, systembolag, apotek och en stor matvaruaffär.

Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till city, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Det är även enkelt att ta sig ut på de stora lederna.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Sannegårdshamnen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sannegårdsgatan 24

Sannegårdsgatan 24,
417 60 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Sannegårdshamnen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Miraallén 2
  Utgångspris
  3 000 000 kr
  Månadsavgift
  4 042 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-03-07 14.30

 • Bostadsrättslägenhet

  Sannegårdshamnen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Miraallén 1
  Månadsavgift
  4 327 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  78 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Sannegårdshamnen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Barken beatrices gata 12
  Månadsavgift
  3 556 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Sannegårdshamnen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Barken Storegrunds gata 8
  Månadsavgift
  2 670 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Sannegårdshamnen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ceresplatsen 13
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 032 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Sannegårdshamnen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ceresplatsen 2
  Månadsavgift
  3 300 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Sannegårdshamnen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ceresplatsen 2
  Månadsavgift
  3 851 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  77,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Sannegårdshamnen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Barken Beatrices Gata 14
  Månadsavgift
  3 556 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!