Hoppa till innehåll

Exklusiv villakänsla med terrassvy över mjuka klippor och salta hav

Torslanda - Hjuvik, Göteborg

Lanternavägen 8

Utgångspris:
5 495 000 kr
Avgift:
6 164 kr*
Antal rum:
4
Boarea:
101 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
2 av 3
Hiss:
Ja

*I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

[En bra dold rubrik här]

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Ansvarig mäklare

Greta Ericson

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Torslanda
Greta Ericson

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Exklusiv villakänsla med terrassvy över mjuka klippor och salta hav

Äntligen kan vi presentera ett exklusivt hem om 101 kvm med stor terrass, närhet till glittrande hav, i magnifik tegelfastighet från 2017

Beskrivning

På högsta läge, på toppen av Hjuvik, reser sig denna magnifika tegelborg. Den exklusiva fastigheten stod klar 2017 och har flera av den moderna arkitekturstilens tydliga kännetecknen; den strama fasaden, generösa glaspartier och de stilrena övergångarna mot utemiljön. Utöver arkitekturens höga kvalitet präglas lägenheten av rena naturmaterial och sömlösa möten med strama färgval och rena putsytor. Hemmet är ännu ett exempel på att lägenheter kan vara de allra ljusaste miljöerna, tack vare de många glaspartierna och den öppna planlösningen. Enstavsparketten ligger ovan vattenburen golvvärme och ger härlig komfort. De två badrummen är lika sobra som femstjärniga och köket lika formrent som välutrustat. Bostaden hade efter att den byggdes sin första inflyttning för knappt fem år sedan.

Interiör

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande och ljus entré med plats för avhängning av ytterkläder och skor samt garderober för klädförvaring. Hallen är öppen med vy genom hela lägenheten och här sammanbinds bostadens samtliga rum. Ljusgrått klinkergolv vid entrén som sedan övergår i vacker enstavsparkett som flyter vidare in i bostaden. Genomgående vitputsade väggar och tidlösa materialval genomsyrar detta hem.

GÄST-WC
In till vänster finns gästtoaletten med grått klinkergolv med underliggande golvvärme och beigea putsade väggar. Bra förvaring i handfatskommod och spegel ovan.

KLÄDKAMMARE
Nästa dörr till vänster leder till bostadens klädkammare som rymmer förvaring av kläder och dylikt.

KÖK
Rakt fram från hallen ligger köket som kommer från välrenommerade Kvänum. Mellan vardagsrum och kök är det öppen disponering som avdelas på ett naturligt sätt. Köksinredningen går i klassiskt vitt med bänkskivor i sten och ovansittande vitt kakel. Här finns en naturlig plats för köksbord där hela familjen får plats. Den maskinella utrustningen kommer från Miele 2017 och består av spishäll och fläkt, ugn, mikro i överskåp samt rostfri kyl och frys i fullhöjd. Här finns även integrerad diskmaskin från Electrolux 2023.

VARDAGSRUM
Sällskapsytorna är generösa och öppna och rymmer med lätthet stor soffgrupp och mediamöbel utan att den luftiga känslan går förlorad. Generösa fönsterpartier åt två väderstreck som släpper in rikligt med dagsljus och ger vy över terrassen som löper längs med lägenheten. Härifrån nås även utgång till terrassen och dess flera sittplatser.

TERRASS
Från sällskapsrummet nås hemmets terras som löper längs med lägenhetens syd- och västsida. Här är soltimmarna många med sol från tidig dag till sen kväll. Underbart utsiktsläge med vy mot havet och över gemytliga Hjuvik. Det finns gott om utrymme för loungegrupp, grill, blomsterplanteringar samt stor matplats för den som önskar. Längs med trallen kommer berget fram och ger karaktär åt den närmsta utemiljön. Från berget nås även den gemensamma uteplatsen som erbjuder slående vy över salta hav och mjuka klippor.

SOVRUM 1
Innanför sällskapsytorna återfinns ett rofyllt sovrum med garderobslängd. Det ryms dubbelsäng och tillhörande sängbord. Klädförvaring finns i garderob. Samtliga sovrum har enstavsparkett och putsade väggar i vitt. Här finns ett fönster som släpper in morgonsolen.

SOVRUM 2
De andra två sovrummen ligger längre ner i hallen. In till höger finns ett sovrum som har plats för säng och skrivbordshörna samt garderobsförvaring. Ett fönster vetter ut mot terrassens västra del som är nästintill fritt från insyn. Här sover man ostört om natten.

SOVRUM 3
Längst in i bostaden återfinns det tredje sovrummet som har plats för säng och skrivbord. Här finns ett stort glasparti mot terrassen med en utgång för direkt anslutning. Det intilliggande berget utanför skapar en privat och trygg atmosfär och får en fin belysning kvällstid.

BADRUM
Det stora badrummet ligger också innanför köket. Här finns en klädvårdsavdelning med tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk med över- och underskåp fån Kvänum för förvaring. Ett fönster släpper in dagsljus.
Helkaklat med grått klinkergolv med underliggande golvvärme och vitt tidlöst kakel på väggarna. Vikbara duschdörrar, vit handfatskommod och spegel ovan samt wc.

Välkommen att kontakta mig för visning!

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Lanternavägen 8
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
8
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Lanternavägen 8 förvärvade år 2017 fastigheten Hästevik 2:297 i Göteborg. Fastigheten bebyggdes 2016-2017 och stod klar för inflyttning 2017 och består av 1 st flerbostadshus med adress Lanternavägen 8. Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet är 691 kvm, varav 691 kvm utgör lägenhetsyta. Föreningen upplåter 8 st lägenheter med bostadsrätt. Lägenheterna är fördelade på 6 st 3 rok och 2 st 4 rok.

Föreningens ekonomiska förvaltning handhas av SBC i Göteborg. För mer info om föreningen, se Årsredovisningen.

Föreningens ekonomi

Inför årsskiftet 2022/2023 beslutade föreningen att höja avgifterna med 10 % i samband med höjd ränta på ett lån som löpt ut. Föreningen har genomfört en avgiftshöjning på 15 % inför december 2023 (Enligt styrelsen 2023-11-15).

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och har bostadsrättstillägg.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen har i dagsläget inga planerade underhåll eller kommande renoveringar på sin fastighet.

Parkering

Parkeringsplats finns att hyra för 150 kr/mån. Laddstolpar finns till varje enskild parkeringsplats.
Föreningen har även två gästparkeringar i anslutning till fastigheten samt en

TV/bredband

Fiber 100/50 Mbit via Telia är indraget i fastigheten. Ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en välskött gemensam tomt och fin uteplats i anslutning till fastigheten som får nyttjas av föreningens medlemmar.

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet finns ett separat förråd beläget på entréplan. I föreningen finns ett gemensamt cykelförråd.

Övrigt

Medlemmarna har ett gemensamt ansvar för skötsel av trädgård, gräsklippning och trapphusstäd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 164 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
14,6165%
Andel av årsavgiften är
14,21496%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
902 805 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 495 000 kr
Lägenhetsnummer
1102
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Ja
Rum
4
Antal sovrum
3
Boarea
101 kvm*

*Areauppgifter från bostadsrättsföreningen och säljaren

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
500 kr
Försäkring
240 kr
Summa
740 kr

Byggnadssätt

Byggår
2017
Uppvärmning
Bergvärme

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2021-01-15

Om Torslanda - Hjuvik

Att bo i Torslanda

BO KUSTNÄRA I TORSLANDA

I Torslanda bor du med närhet till havet, norra skärgården och lantliga omgivningar, samtidigt som storstaden Göteborg finns runt hörnet.

BARNVÄNLIGT I VACKER MILJÖ
Torslanda tillhör stadsdelen Västra Hisingen och bebyggelsen i området består av både villor, radhus och bostadsrättslägenheter. Många barnfamiljer väljer att flytta till detta barnvänliga områdedet finns både förskolor och grundskolor här. Torslanda består av de gamla socknarna Björlanda och Torslanda och omfattar även Arendal.

Kustlivet bjuder på många möjligheter till avkoppling och naturupplevelser och här finns flera olika badplatser. Hällsviks badplats, Hästeviksbadet och Sillviksbadet med Sillviks naturreservat för att nämna några. Här ligger också flera stora båthamnar som Torslanda Lagun och Björlanda Kile, som är en av norra Europas största hamn.

Högt över havet reser sig Telegrafberget i Sillvik, ta en promenad dit och du får en vacker utsikt över vattnet. Härifrån kan du se en stor del av den norra skärgården och en klar dag faktiskt ända till Marstrand med Carlstens fästning.

För dig som är idrottsintresserad finns bland annat Torslanda Golfklubb som med både en 18-hålsbana och en korthålsbana om 9-hål. Lockar hästryggen desto mer så har Torslanda flera fina stall och ridskolor. I området finns träningsanläggningar och olika idrottsföreningar för till exempel fotboll, handboll, innebandy och tennis.

TA DIG ENKELT TILL BÅDE CITY OCH SKÄRGÅRDEN
I Amhults centrum är utbudet stort i form av butiker, kulturhus, bank, vårdcentral, apotek och livsmedelsbutik. Området står under utveckling och fler bostäder, butiker och kontor växer fram här. Med sitt läge vid Öckeröleden är det gångavstånd till hav, bad och båtliv i den bohuslänska skärgården.

Med kollektivtrafik eller bil tar du dig smidigt in till stan och övriga Hisingen. Från Torslanda har du också nära till färjelägret på Lilla Varholmen med färjor som tar dig ut i Göteborgs norra skärgård med Hönö och Björkö som närmsta öarna. Från dessa öar tar du dig lätt vidare med färja eller bil till andra öar i Öckerö kommun.

KONTAKT
Köpa, sälja eller värdera bostad i Torslanda - Hjuvik? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Torslanda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lanternavägen 8

Lanternavägen 8

423 40 TORSLANDA

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Jag är intresserad av Lanternavägen 8

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy