Välplanerad etta högt upp i huset i populära Arvesgärde

Tuve, Göteborg

Arvesgärde 3

På förhand
Avgift
3 150 kr
Antal rum
1
Boarea
37,5 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad etta högt upp i huset i populära Arvesgärde

Högt upp i huset finner man denna perfekt planerade 1:a om 37,5 kvm. Inglasad balkong. Stilfullt kök och ett stambytt badrum från 2017. Hiss finns!

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

 • Extra kontaktperson

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Högt upp i huset finner man denna perfekt planerade och 1:a med inglasad balkong i ett sydostläge. Bostaden erbjuder ett snyggt och stilfullt badrum som är stambytt 2017. Smakfullt kök som renoverades 2011. Stort och rymligt vardagsrum som ger plats för både soffgrupp, matsalsbord samt arbetshörna. Från vardagsrummet når man den inglasade balkongen med många soltimmar och vacker vy över omgivningarna. Med infravärmen här kan du sitta på balkongen året om. Bra läge i området med både Tuve Centrum samt olika fritidsaktiviteter utanför ytterdörren. Busshållplats med mycket goda kommunikationer finns också inom bekvämt avstånd.

Interiör

Lägenheten välkomnar dig med en rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter i form av väggfasta garderober. Säkerhetsdörren ger även god ljuddämpning mot trapphuset. Lättskött laminatgolv. Från hallen når du bostadens rum och badrum.

Renoverat kök från 2011. Snygga vita luckor. Ovanför bänkskivan sitter ett ljusgrått kakel. Här har du allt du kan tänkas behöva i form av diskmaskin, spishäll, varmluftsugn, fläkt samt kombinerad kyl och frys. Ett snyggt och trivsamt kök.

Vardagsrummet har en öppen och stor yta med gott om plats för att möblera efter eget tycke och smak. En modern fondtapet ger rummet karaktär mot dem annars vita väggarna. Praktisk fransk balkong för vädring och ljusinsläpp. Från detta rum når du även den inglasade balkongen. På golvet ligger en fin ekparkett.
Den inglasade balkongen ligger i ett sydostläge. Balkongen blir ett extrarum och med hjälp av terrassvärmaren kan du sitta här stora delar av året och ger bostaden ett extra rum att umgås i. Här kan du sitta och njuta i ett lugnt och öppet läge. På golvet ligger ett skönt tryckimpregnerat trägolv.

Badrummet renoverades 2017 i och med stambytet och här finns allt du kan tänkas behöva. På golvet ligger ett grått klinkergolv och väggarna har ett vitt kakel. Badrummet är modernt inrett med wc-stol, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, dusch och handdukstork. Här finns även en tvättmaskin för den bekväma. I taket sitter spotlights med skön dimmer.

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tuve 10:125;Tuve 55:2

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. I varje hus finns tvättstuga, torkrum, barnvagnrum, cykelförråd och hobbyrum. De boende i föreningen har dessutom möjlighet att nyttja ett motionsrum på adressen Arvesgärde 3-4 iordningsställt 2010 (500 kr betalas i depositionsavgift) samt en stor samlingslokal belägen på Arvesgärde 5 (hyra utgår).

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften. Via ComHem kan man få bredband vilket bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Fastigheten är även ansluten till Telia FiberLan (tv, telefoni och bredband tillgängligt i lägenheterns nätverksuttag). Varje bostadsrättsinnehavare får själv stå för kostnaden.

Parkering

Parkeringsplats går att hyra för 200 kr/mån. Det finns även möjlighet att hyra parkeringsplats med el-anslutning för 300 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. För aktuell information kring tillgången på parkeringsplatser så kan man kontakta Riksbyggen EKC i Västerås på tel. 0771-860 860

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 150 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Värme, vatten och kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
0,39519%
Andel av årsavgiften är
0,39518%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
2 650 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
93
Våningsplan
3 av 4*
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
37,5 kvm

* Våningsplan 3 av 4.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1967

Uteplats/balkong

Balkong, läge söder.

Om föreningen

Namn
Riksbyggen Brf Tuvehus 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheterna Tuve 10:125 och 55:2 i Göteborgs kommun med därpå uppförda 4 st byggnader med 160 lägenheter och 4 lokaler. Byggnaderna är uppförda 1967. Fastighetens adress är Arvesgärde 1-8 i Göteborg.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utfört underhåll
2014-2015 - Tvättstugeutrustning, el och markytor
2016-2018 - Stambyte samt genomgång av el.

Planerat underhåll
2018-2019 - Målning trapphus
2020-2021 - Underhåll hissar

Parkering

Parkeringsplats går att hyra för 200 kr/mån. Det finns även möjlighet att hyra parkeringsplats med el-anslutning för 330 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. För aktuell information kring tillgången på parkeringsplatser så kan man kontakta Riksbyggen EKC i Västerås på tel. 0771-860 860

TV/bredband

ComHem Silverpaket ingår i avgiften där det ingår ca 50 tv-kanaler och 100 Mbit bredband.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. I varje hus finns tvättstuga, torkrum, barnvagnrum, cykelförråd och hobbyrum. De boende i föreningen har dessutom möjlighet att nyttja ett motionsrum på adressen Arvesgärde 3-4 iordningsställt 2010 (500 kr betalas i depositionsavgift) samt en stor samlingslokal belägen på Arvesgärde 5 (hyra utgår).

Övrigt

Föreningen har en intern informationskanal på TV.
I föreningen så anordnas en del sociala aktiviteter bland annat bussutflykter och pysselkvällar.
Föreningen har gemensamt tecknat försäkring gällande br-tillägg.
Fastighetsskötare finns anställd på halvtid.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
129 kr
Försäkring
100 kr
Summa
229 kr

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
157

Området

Mäklaren om Tuve och Säve

Området Tuve-Säve omfattar Bäckedalen i söder till Kornhalls färja i norr. Tuve-Säve är till stor del en levande jordbruksbygd men även industriföretag som t.ex. Volvo Lastvagnar finns i området. Här har du möjlighet att bo lantligt med storstadens utbud inom räckhåll.

SERVICE OCH SKOLOR
Tuve och Säve har gott om förskolor, familjedaghem och skolor. En av grundskolorna har en montessori-inriktning. Torget i Tuve är livaktigt och populärt trots närheten till Backaplan och Wieselgrensplatsen. Livsmedelsaffärer, blomsterhandel, bank, post, apotek m.m. ger en bra service till de boende.

FRITID
S:t Jörgens golfbana, inte långt ifrån Tuve och Säve, är en populär 18-hålsbana. I närheten finns också bangolfbana och tennishall med bl.a. tre fina inomhusbanor. Tuvevallen är stadsdelens stora gräsfotbollsplan. Kring vallen har det vuxit upp en ”idrottsby” med bollplaner, motionscentral, klubbstugor, ishall och motionsspår. I området finns det gott om privata ridanläggningar, för dem som vill rida. Säve Depå är ett militärområde med ett stort antal anläggningar, bl.a. skjutbanor, fotbollsplan, sporthall och samlingslokaler. Aeroseum är ett populärt utflyktsmål. Nere i en tidigare militär berganläggning finns flygupplevelser för alla åldrar. Här finns flera utställningar och flera riktiga flygplan såsom jaktplanen Draken och Viggen samt segelflygplan och helikoptrar.

NATUR
Hisingsparken strax söder om Tuve är en tillgång, med vackra naturpartier, vandringsstigar och Kättilsröd 4H-gård. Djupedal är östra och norra Hisingens stora friluftsområde. Nordre Älv är ett betydelsefullt vattendrag för fisk. Genom älven vandrar lax och öring till lekplatser högre upp i vattensystemet.

HISTORIA
Jordbruket har varit dominerande i Säve sedan urminnes tider. Många av markerna har brukats oavbrutet sedan järnåldern och än idag är det en typisk jordbruksbygd om än med vissa förortsinslag. Det finns väldigt många fornlämningar i området, främst i samhällena runt Säve.

KOMMUNIKATIONER
Flera busslinjer trafikerar området, bland annat stombusslinje 17 som går från Tuve till City och vidare till Östra Sjukhuset. Det går även buss till Volvo Torslanda och till Hjalmar Brantingsplatsen. Kornhalls färja går från Kornhall på Kungälvssidan över Nordre Älv till Brunstorpsnäs i Säve. Två linfärjor används på leden.

Köpa eller sälja bostad i Tuve eller Säve? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Arvesgärde 3

Arvesgärde 3,
417 44 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

 • Extra kontaktperson

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Tuve, Göteborg

  Adress
  Nolehultsvägen 1
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 874 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  43 kvm
 • Bostadsrätt

  Tuve, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Arvesgärde 14
  Månadsavgift
  2 909 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!