Sekelskiftesdröm på Chalmersgatan

Vasastaden, Göteborg

Chalmersgatan 19B

På förhand
Avgift
2 423 kr
Antal rum
2
Boarea
71 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4

Sekelskiftesdröm på Chalmersgatan

Välkomna till Chalmersgatan 19 och en sekelskiftesdröm med exklusiva material och trivsam planlösning. Stabil Brf med belåningsgrad på 1.422 kr/kvm.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Rymligt vardagsrum med luftig takhöjd och fint ljusflöde. Chalmersgatan 19B - Bjurfors
Rymligt vardagsrum med luftig takhöjd och fint ljusflöde
Välkomna till Chalmersgatan 19. Chalmersgatan 19B - Bjurfors
Välkomna till Chalmersgatan 19
Vi presenterar en felfri tvåa på en av stans bästa adresser i lågt belånad Brf. Chalmersgatan 19B - Bjurfors
Vi presenterar en felfri tvåa på en av stans bästa adresser i lågt belånad Brf
Påkostat kök med utrustning från Gaggenau och Binova. Chalmersgatan 19B - Bjurfors
Påkostat kök med utrustning från Gaggenau och Binova
Social disponering och perfekta förutsättningar för kocken. Chalmersgatan 19B - Bjurfors
Social disponering och perfekta förutsättningar för kocken
Här vill jag bo.... Chalmersgatan 19B - Bjurfors
Här vill jag bo...

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till Chalmersgatan 19B. Vi presenterar en påkostat renoverad tvåa med ett av stans bästa lägen. Lugnt gårdsläge, trivsam planlösning och mycket hög standard. Mycket välskött bostadsrättsförening med en belåningsgrad på låga 1.422 kr/kvm. Här bor ni mitt i händelsernas centrum med allt ni önskar av innerstans serviceutbud en kort promenad från dörren. Bo på högsta originalplanet med charmiga sekelskiftesdetaljer som slående takhöjd, framtagna tegelpartier, vitmålat brädgolv och breda fönsterbänkar.

Huset på Chalmersgatan 19 stod färdig 1904. Sekelskiftets arkitektur kännetecknades av att arkitekterna friskt och fantasifullt plockade element från tidigare epoker, något denna fastighetsexteriör är ett bra exempel på. Fasaderna blev renare än tidigare och intresset för äkta material ökade. Den aktuella fastigheten har genomgått löpande underhåll och får anses vara i ett mycket gott skick.

Solid förening i charmigt hus, ett enastående hem för dig som vill bo i en charmig och kulturhistoriskt bevarad miljö med unika kvaliteter. Bo mitt i centrala Göteborg med närhet till shopping, restauranger och goda kommunikationer.

Kontakta mäklaren för visning!

Interiör

Högst upp i detta välskötta sekelskifteshus välkomnas ni till en tvåa med full pott. Modern design möter sekelskiftescharm och skapar ett hem att förälska sig i. Lång hall med garderobsförvaring och möjlighet till avhängning.

Intill hallen välkomnas ni till det som kanske är bostadens höjdpunkt - Köket. Exklusivt utformat Binova-kök med genomgående utrustning från Gaggenau. Produktlistan kan skrivas lång men vad sägs om ett extra brett kylskåp med automatikstyrda hyllor, fryslådor med integrerad ismaskin, indukionshäll med fläkt från bänkskivan, inbyggd kaffemaskin och såklart även diskmaskin, ugn och vinkyl i fullhöjd. Ett drömkök i ordets rätta bemärkelse. Klinker på golvet med golvvärme. Väggarna är vita med framtagna tegelpartier.

Vardagsrummet är mycket trevligt med stora fönsterpartier som släpper in en otrolig mängd dagsljus över de vita brädgolven och väggarna. Lättmöblerat och luftig takhöjd. Innanför vardagsrummet nås sovrummet. Här sover ni i lugn och ro med den knäpptysta gården utanför fönstret. Gott om förvaring i garderobsvägg.

Badrummet ligger i anslutning till hallen och är nyligen uppdaterat. Utrustningen består av dusch, wc, handfat med kommod samt tvättmaskin.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Chalmersgatan 19
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
16
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Chalmersgatan 19 förvärvade år 1991 fastigheten Lorensberg 50:4. Fastigheten består av 1 flerbostadshus i 4-6 våningar. Byggnadens totalyta är 1 659 kvm varav 195 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 16 bostadsrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Lokalerna skapar goda intäkter till föreningen och står för ca 25% av föreningens totala intäkter.

Föreningen äger sin egna mark och påverkas därför inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Föreningen följer en underhållsplan och de senaste åren har fastigheten genomgår många större renoveringar. I bifogad årsredovisning framgår en mycket informativ lista av vilka renoveringar som utförts i huset genom åren.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen har en mycket god ekonomi med låg belåningsgrad på 1.422 kr/kvm.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
16
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
71 kvm*

* 71 1
1 Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten nyttjas ett vindsförråd som nås enkelt från bostaden. Gemensam tvättstuga finns i källarplan och är utrustad med två stycken tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp och mangel. I föreningen finns även cykelrum samt en gemensam innergård med utemöbler och grill.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och Internet via ComHem eller valfri ADSL-leverantör.

Parkering

För folkbokförd på adressen Chalmersgatan 19B går att ansöka om boendeparkering i området "M".

Månadsavgift

Avgift
2 423 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
5,2%
Andel av årsavgiften är
5,19605%

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1904
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Chalmersgatan 19B

Chalmersgatan 19B,
411 35 Göteborg

Visa i Google Maps

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Västergatan 2C
  Utgångspris
  3 490 000 kr
  Månadsavgift
  2 846 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-10-26 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nedre Fogelbergsgatan 5 C
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 056 kr
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-11-01 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16B
  Månadsavgift
  2 959 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 16C
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 116 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 18A, No. 298
  Fast pris
  3 000 000 kr
  Månadsavgift
  3 317 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  56,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nedre Fogelbergsgatan 7C
  Månadsavgift
  3 493 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!