1,5:a med 18 kvadratmeter uteplats

Vasastaden, Göteborg

Föreningsgatan 16C

På förhand
Utgångspris
2 995 000 kr
Avgift
3 116 kr
Antal rum
1,5
Boarea
51 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

1,5:a med 18 kvadratmeter uteplats

Välkomna till Föreningsgatan 16C och denna smakfullt renoverade 1,5:a med en uteplats på hela 18 kvm. Utmärkt cityläge med närhet till allt!

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Föreningsgatan 16C!. Föreningsgatan 16C - Bjurfors
Välkomna till Föreningsgatan 16C!
Uteplatsen blir ett extra vardagsrum med plats för loungegrupper och matplats. Föreningsgatan 16C - Bjurfors
Uteplatsen blir ett extra vardagsrum med plats för loungegrupper och matplats
. Föreningsgatan 16C - Bjurfors

Här presenteras en 1,5:a med en ljuvlig uteplats om ca 18 kvm med insynsskyddat läge

Utsikt mot Vasastadens vackra sekelskiftesbyggnader. Föreningsgatan 16C - Bjurfors
Utsikt mot Vasastadens vackra sekelskiftesbyggnader
Interiörbild. Föreningsgatan 16C - Bjurfors
Välplanerad planlösning med stor sovalkov och fint skick. Föreningsgatan 16C - Bjurfors
Välplanerad planlösning med stor sovalkov och fint skick

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Mitt i hjärtat av Vasastaden, en kort promenad bort från Avenyns nöjesliv, Handelshögskolan, Chalmers och all tänkbar innerstadsservice välkomnas ni till Föreningsgatan 16C. Bostaden präglas av en smart planlösning, fina fönsterpartier utan insyn och den underbara uteplatsen med fritt läge om hela 18 kvadratmeter med plats för matgrupp, loungegrupp och grill.

Kvarteren omkring behöver ni inte ens lämna för att hitta gastronomiska guldkorn som erbjuder mat från många av jordens hörn. Unna er en finmiddag på Michelinbelönade Koka, ta en eftermiddagskaffe på Mahogny eller häng i parken hos Levantine.

Alldeles i närheten ligger Vasaparken som en oas mitt i staden. Den stora parken är levande med allt från gryningens stressade hundägare till lunchpromenader, picknickar och studenternas brännbollsspel. Det här är stadsdelens egen trädgård och stadens grönaste lunga.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Vasastaden 12:21

Övriga byggnader/utrymmen

Föreningens medlemmar har tillgång till två gemensamma tvättstugor. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner samt två torkrum. Mangelrum finns också.

Barnvagns- samt cykelförvaring finns i föreningen. Likaså soprum.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via ComHem.

Möjlighet att teckna bredband antingen med Telenor eller ComHem.

Parkering

För den som är folkbokförd i området är det möjligt att ansöka om boendeparkeringstillstånd. Detta görs hos Göteborgs stad. För mer information, ring Trafikkontoret på tel: 031-368 25 65. Observera att det råder parkeringsförbud vissa dagar och tider för att underlätta städning och snöröjning.

Det finns även möjlighet till garageplats i intilliggande Viktoriagaraget. För mer information om aktuell kötid, vänligen kontakta förvaltaren Ivar Kjellberg, Tel: 031-42 84 00.

Månadsavgift

Avgift
3 116 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och hushållsel.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,61361%
Andel av årsavgiften är
0,8118%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Lägenhetsnummer
22-3465-1-1301-4
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
51 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
165

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Furan 12
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
114
Antal hyresrätter
18
Antal lokaler
15
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

BRF Furan 12 (org.nr. 769609-9394) förvärvade fastigheten Vasastaden 12:21 av Wallenstam i april 2010. Föreningen är en av Göteborgs innerstads största föreningar och består enligt årsredovisning 2018 av 15 lokaler och 114 lägenheter, 96 av dessa upplåts med bostadsrätt och 18 av dessa upplåts med hyresrätt. När hyresrätterna sägs upp kommer dessa att upplåtas med bostadsrätt och intäkterna kommer att tillfalla föreningens kassa. Detta är alltså en dold ekonomisk tillgång. Månadsavgifterna har varit oförändrade under många år och det finns i dagsläget inga planer på att höja avgifterna. Föreningens ekonomi är med andra ord stabil med intäkter från flera olika håll.

Den totala uthyrningsbara ytan är 12 383 kvm, varav lägenhetsytan är 7 785 kvm och totala lokalytan är 4 598 kvm.

Föreningens utgörs huvudsakligen av ett fem/sex-våningars bostadshus inklusive lokaler med adresserna 16 A-E samt Viktoriagatan 19, 21 och 23.

Lägenhetsfördelningen är 14 st 1 rok, 47 st 2 rok, 26 st 3 rok, 19 st 4 rok och 2 st 5 rok.

Eftersom att föreningen fortfarande har många hyresrätter kvar och flera lokaler med lokalintäkter klassas föreningen som en så kallad "oäkta förening". Föreningens ambition är att bli en "äkta förening" och för detta krävs att det ombildas fler hyresrätter till bostadsrätter.

Föreningen vill agera med miljötänk och har därför källsortering. Föreningens omgivning ska ge ett välkomnande intryck genom att underhålla i alla olika delar och ha en långsiktig planering.

Löpande underhåll föreligger och föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötsel sköts av HSB.

År 1995 kompletterades byggnaden med vindslägenheter. Under 2015 gjordes lokalyta om och såldes som två nya bostadsrätter mot Föreningsgatan. Under 2017 genomfördes OVK. Under 2019 har ny avfallshantering färdigställts, ventilationssystemet har upprustats, husets entrépartier har bytts ut och projektering för fasadrenovering har påbörjats. Sex nya bostadsrätter har byggts på Viktoriagatan och hade inflytt i slutet av 2019.

För mer information om föreningen vänligen kontakta någon i deras styrelse alternativt se senaste åresredovisningar eller besök deras hemsida: http://www.furan12.se/.

Byggnadssätt

Byggår
1972

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Föreningsgatan 16C

Föreningsgatan 16C,
41127 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-46 83 62

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Västergatan 2C
  Utgångspris
  3 490 000 kr
  Månadsavgift
  2 846 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Adress
  Nedre Fogelbergsgatan 3 C
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 056 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Visning: 2020-11-01 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Storgatan 7
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 205 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  31 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Föreningsgatan 18B, No. 300
  Fast pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  1 986 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  32 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 18A, No. 296
  Fast pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 029 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  32,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 18A, No. 298
  Fast pris
  3 000 000 kr
  Månadsavgift
  3 317 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  56,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 18B, No. 301
  Fast pris
  2 525 000 kr
  Månadsavgift
  2 160 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Föreningsgatan 18B, No. 303
  Fast pris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 302 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,1 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Föreningsgatan 18A, No. 297
  Fast pris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 110 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm