Viktoriagatan 19!

Vasastaden, Göteborg

Viktoriagatan 19

Ingår i projektet: Viktoria 19

Nyproduktion
Utgångspris
2 750 000 kr
Avgift
2 712 kr
Antal rum
1,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Boarea
35,5 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Viktoriagatan 19!

Välkomna till Viktoriagatan 19. Här växer en ny Vasa-adress fram med sina 6 st formrena och arkitektritade studiolägenheter.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Viktoriagatan 19!. Viktoriagatan 19 - Bjurfors
Välkomna till Viktoriagatan 19!
Vi presenterar sex stycken studiolägenheter i hjärtat av Vasastaden. Säljstart i sommar!. Viktoriagatan 19 - Bjurfors
Vi presenterar sex stycken studiolägenheter i hjärtat av Vasastaden. Säljstart i sommar!
Interiörbild. Viktoriagatan 19 - Bjurfors
Översikt entréplan. Viktoriagatan 19 - Bjurfors
Översikt entréplan
Översikt loftplan. Viktoriagatan 19 - Bjurfors
Översikt loftplan
Välkomna till Brf Furan 12. Viktoriagatan 19 - Bjurfors
Välkomna till Brf Furan 12

Planskiss

Planlösning
PL lgh 5 entréplan
Planlösning
Loft lgh 5

Beskrivning

Beskrivning

Preliminär inflyttning från augusti 2019!

Mitt i hjärtat av Vasastaden, en kort promenad bort från Avenyns nöjesliv, Handelshögskolan, Chalmers och all tänkbar innerstadsservice välkomnas ni till Viktoriagatan 19. Här växer sex stycken nya bostäder fram och blir en del av Brf Furan 12. Studiolägenheterna präglas av slående takhöjd om ca 3,5 meter, otroliga fönsterpartier utan insyn och väldisponerade ytor. Utöver detta har materialen i bostäderna valts med största möjliga medvetenhet som skapar en harmonisk, urban och innovativ boendemiljö.

Viktoriagatan är Vasastadens 600 meter långa ryggrad och sträcker sig från Allén i norr till Fjäderborgen i söder. I området trängs flera av innerstadens vackra arkitekturskatter som till exempel Tomtehuset, Röhsska museet och Gamla Stadsbiblioteket mitt emot Handelshögskolan.

Gatan behöver ni inte ens lämna för att hitta gastronomiska guldkorn som erbjuder mat från många av jordens hörn. Unna er en finmiddag på Michelinbelönade Koka, ta en eftermiddagskaffe på Mahogny eller en halv special på Sjuans Gatukök som är ett populärt lunchhak för stadens poliser.

Alldeles i närheten ligger Vasaparken som en oas mitt i staden. Den stora parken är levande med allt från gryningens stressade hundägare till lunchpromenader, picknickar och studenternas brännbollsspel. Det här är stadsdelens egen trädgård och stadens grönaste lunga.

*Utöver boytan på 35,5 kvm finns ett förråd som nås både inifrån lägenheten och utanför ytterdörren. Förrådet är 7 kvm stort. Sovloftet har en golvyta på 7 kvm.

Projekt

Viktoria 19

Interiör

Rumsbeskrivning: Hall: I hallen ligger klinker på golvet som skiftas över till lägenhetens enhetliga plankgolv i ek. Väggarna är vitmålade och det finns plats för avhängning. I anslutning till hallen i samtliga lägenheter kommer ni åt de stora förråden på ca 10 kvm som även nås från korridoren.

Vardagsrum: Rymliga vardagsrum med fantastisk takhöjd om drygt 3,5 meter. Fönsterpartierna är fantastiska med och går från knähöjd upp till taket och läget är insynsskyddat. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade.

Kök: Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. Det stilfulla köket är signerat Vedum med grå luckor samt med bänkskivor i mörk kompositsten med stänkskydd i samma serie. Kyl/frys och diskmaskin i rostfritt, integrerad diskmaskin, induktionshäll samt köksfläkt.

Loft: Storleken på loften skiljer sig från 7 kvm (lgh 5) till 10 kvm (lgh 2 och 6). På golvet ligger en linoleummatta och takhöjden på loftet är drygt 1,5 meter.

Badrum: På golvet ligger mörkgrå klinker med underliggande komfortvärme. Väggarna är klädda med vita kakelplattor. Utrustningen består av wc, dusch, handfat med kommod och handdukstork. Varje lägenhet är utrustad med en kombimaskin.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Furan 12
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
108
Antal hyresrätter
19
Antal lokaler
15
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

BRF Furan 12 (org.nr. 769609-9394) förvärvade fastigheten Vasastaden 12:21 av Wallenstam i april 2010. Föreningen är en av Göteborgs innerstads största föreningar och består enligt årsredovisning 2018 av 15 lokaler och 108 lägenheter, 89 av dessa upplåts med bostadsrätt och 19 av dessa upplåts med hyresrätt. När hyresrätterna sägs upp kommer dessa att upplåtas med bostadsrätt och intäkterna kommer att tillfalla föreningens kassa. Detta är alltså en dold ekonomisk tillgång. Månadsavgifterna har varit oförändrade under många år och det finns i dagsläget inga planer på att höja avgifterna. Under 2019 pågår ett arbete där det kommer att säljas 6 st lägenheter i en tidigare hyreslokal. Föreningens ekonomi är med andra ord stabil med intäkter från flera olika håll.

Den totala uthyrningsbara ytan är 12 383 kvm, varav lägenhetsytan är 7 785 kvm och totala lokalytan är 4 598 kvm.

Föreningens utgörs huvudsakligen av ett fem/sex-våningars bostadshus inklusive lokaler med adresserna 16 A-E samt Viktoriagatan 19, 21 och 23.

Lägenhetsfördelningen är 14 st 1 rok, 47 st 2 rok, 26 st 3 rok, 19 st 4 rok och 2 st 5 rok.

Eftersom att föreningen fortfarande har många hyresrätter kvar och flera lokaler med lokalintäkter klassas föreningen som en så kallad "oäkta förening". Föreningens ambition är att bli en "äkta förening" och för detta krävs att det ombildas fler hyresrätter till bostadsrätter. I samband med de 6 nya bostadsrätterna som upplåts under 2019 kommer en ny utredning sannolikt att genomföras.

Föreningen vill agera med miljötänk och har därför källsortering. Föreningens omgivning ska ge ett välkomnande intryck genom att underhålla i alla olika delar och ha en långsiktig planering.

Löpande underhåll föreligger och föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötsel sköts av HSB.

År 1995 kompletterades byggnaden med vindslägenheter. Under 2015 gjordes lokalyta om och såldes som två nya bostadsrätter mot Föreningsgatan. Under 2017 genomfördes OVK.

För mer information om föreningen vänligen kontakta någon i deras styrelse alternativt se senaste åresredovisningar eller besök deras hemsida: http://www.furan12.se/.

Övriga byggnader/utrymmen

Till varje lägenhet hör att förråd som nås inifrån alternativt på samma våningsplan.

Föreningens medlemmar har tillgång till två gemensamma tvättstugor. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner samt två torkrum. Mangelrum finns också.

Barnvagns- samt cykelförvaring finns i föreningen. Likaså soprum.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

För internet finns möjlighet att teckna bredband antingen via Bredbandsbolaget eller Com Hem.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 712 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och hushållsel.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,71998%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 750 000 kr
Lägenhetsnummer
1605 (5)
Våningsplan
1 av 5*
Hiss
Nej
Rum
1,5
Boarea
35,5 kvm**

* Våningsplan 1 av 5.

** Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Byggnadssätt

Byggår
1972/2019

Eftersom att föreningen för närvarande är oäkta medför detta förmånsbeskattning. Det preliminära förmånsvärdet för denna lägenhet är 11.441 kr där 5/6 tas upp till beskattning vilket ger en skattesats på 25% (2.860,25 kr). Kontakta mäklaren för mer information.

Området

Mäklaren om Vasastaden

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. Stenhusen från förra sekelskiftet och parkerna bildar tillsammans med de många klassiska kaféerna, barerna och stjärnkrogarna ett koncentrat av det göteborgska storstadslivet. Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, konstgallerier och korvkiosker i en härlig och alldeles speciell blandning.

KLASSISKA GATUKÖK OCH STJÄRNKROGAR
En tidig helgmorgon är den rofyllda tystnaden högst noterbar en milsvid skillnad mot kvällens sprudlande atmosfär, då fest och förväntan hänger i luften. Men utelivet i Vasastaden är någonting helt annat än i centrum och på Avenyn. Här går man ut för att uppleva smaker, mötas och umgås. Kanske avnjuta en välmixad fördrink eller perfekt skummad cortado innan kvällens middag. Det är inte för inte som stadsdelens restauranger stoltserar med majoriteteten av stadens Michelinstjärnor; hela Vasastaden har en självklar internationell prägel, som inte känns påklistrad, utan helt naturlig.

TROTTOARER OCH GRÖNA STRÅK
Det var just med den avsikten stadsplanerarna och arkitekterna drog upp planerna för den nya stadsdelen när den skapades, runt 1860. Målet vara att skapa ett göteborgskt Paris eller Wien med breda boulevarder och påkostade byggnader i nyrenässans- och jugendstil. Att göteborgarna månar om Vasastaden har faktiskt gjort den till en av Sveriges mest välbevarade stadsmiljöer från den här tiden. Överallt kryssar cyklar, spårvagnar och barnvagnar fram utan att det någonsin känns trångt eller bullrigt.

KORVKLASSISKER OCH KONSTGALLERIER
Men en stadsdel blir inte levande bara för att man planerar den så. Den växer och spretar åt de håll den själv vill och det är självklart så att människorna som bor, arbetar och rör sig där sätter sin unika prägel. Därför har Vasastaden också sina anspråkslösa småbutiker, sköna fikahäng, prisvärda lunchhak och klassiska gatukök. Många är de göteborgare någon gång snubblat in på Sjuans korvbar framåt småtimmarna efter en glad utekväll eller tentapluggat på något av kaféerna längs Vasagatan.

Kvarteren är inte bara hem för kulinariska upplevelser, utan är också ett mecka för konst, musik och allehanda annan kultur. Såväl Röhsska och HDK som Schillerska gymnasiets estetiska program sätter sin prägel på området och det finns hela 20 konstgallerier att kryssa sig fram mellan. Jazzhuset på Erik Dahlbergsgatan, som varit en vital del av Göteborgs musikliv sedan 70-talet, var tidigare en renodlad jazzklubb. Idag huserar allt från indiepop och garagerock till DJ:s och rena danskvällar på klubben.

SEKELSKIFTESHUS OCH 90-TALISTER PÅ CYKEL
Bland stadsdelens mer framträdande arkitektoniska byggnadsverk märks universitetsbyggnaden vid Vasaparken som knyter ihop studentlivet med Handelshögskolan längst ner mot Haga, där även Universitetsbiblioteket ligger mitt emot. Så det är inte konstigt att Vasagatan är den av studenter på cykel hårdast trafikerade leden i Sverige.

Köpa eller sälja bostad i Vasastaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Vasastadens 3 bästa

3
 • Levantine - kvarterskrog och fine dining i ett
 • La Fleuriste - en av stadens bästa blomaffärer
 • Michelin-restaurangen Koka

Karta

Viktoriagatan 19

Viktoriagatan 19,
411 25 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Viktoriagatan 19
  Utgångspris
  3 250 000 kr
  Månadsavgift
  3 876 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 3B
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 150 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Vasastaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Viktoriagatan 12 A
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 379 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!