Landvetter

Hitta din nya bostad i Landvetter

 • Bostadsrättslägenhet

  Landvetter, Härryda

  Adress
  Solbo 20
  Utgångspris
  1 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 557 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35,5 kvm

  Visning: 2018-04-25 17.00 Boka här

 • Friliggande villa

  Landvetter, Härryda

  Adress
  Ålyckevägen 15
  Utgångspris
  2 975 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  68 kvm
  Tomtarea
  3265 kvm

  Visning: 2018-05-01 11.30

Området

Att bo i Landvetter

Närheten både till storstaden och naturen har gjort Landvetter, liksom övriga tätorter i Härryda kommun, mycket attraktiva att bo i. Många företag har valt att rota sig i området på grund av de goda kommunikationerna. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen men flyg vidare ut i Europa och världen.

Största orten i Härryda kommun är Mölnlycke. Närmast flygplatsen ligger Landvetter och den lilla orten Härryda. I öster Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Riksväg 40 är en motorväg som har delat Landvetter i två delar. Den norra delen har expanderat mest och det är där man idag finner Landvetter centrum. I centrum finner man skola, idrottshall, resecentrum, kulturhus, gym och restauranger. I södra delen av orten ligger bl.a. Landvetters kyrka.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolor och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark som kan erbjuda dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön. Det finns gott om idrottshallar för olika sport- och fritidsaktiviteter. Området har även många fina badplatser som inbjuder till härliga bad i de många sjöarna, sjöar som även är fina att fiska i.

Köpa eller sälja bostad i Landvetter? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.