Charmig tvårummare med stor balkong och låg avgift!

Kungälv - Centrum, Kungälv

Rådmansgatan 46

På förhand
Pris
2 195 000 kr
Avgift
2 708 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
54 kvm

Charmig tvårummare med stor balkong och låg avgift!

Här bor man i ett lugnt område intill de rofyllda villakvarteren i centrala Kungälv - varmt välkomna till Rådmansgatan 46!

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Fransson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0766-48 79 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns möjligheten att förvärva en underbar lägenhet i centrala Kungälv. Här erbjuds en optimalt planerad tvårummare med exemplariskt nyttjade kvadratmeter.
Ni finner ett väl tilltaget vardagsrum med plats för soffgrupp och tillhörande möblemang efter önskemål, stort och praktiskt kök med plats för större matgrupp, rofyllt sovrum med fönster som vetter mot innergården - bra förvaring i form av inbyggda garderober. Badrummet är inrett med en duschhörna, stor kommod med handfat och ovansittande spegel med belysning, handdukstork, wc samt vägghängt skåp för extra förvaringsmöjligheter. Från vardagsrummet nås den stora balkongen med plats för ett flertal utemöbler - här njuter man av solen från tidig morgon till sen eftermiddag. Bostaden ligger i charmiga och populära Rådmansparken med direkt närhet till allt som centrum har att erbjuda - Varmt välkomna att kontakta mig för mer information!

Fakta

Uteplats/balkong

Stor balkong med många soltimmar

TV/bredband

Kabel-tv, ingår i månadsavgiften

Fiber, ingår inte i månadsavgiften

Månadsavgift

Avgift
2 708 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
12,5%
Andel av årsavgiften är
11%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 195 000 kr
Lägenhetsnummer
3
Våningsplan
1 av 3*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
54 kvm**

* En halv trappa upp.

** Areakälla enl. säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1943
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Kungälvs brf nr 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
8
Antal lokaler
1
Överlåtelseavgift
1190
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Kungälvs Bostadsrättsförening nr 2 bildades 1943 och omfattar totalt 8 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är centralt belägen och omfattar husen med adress Rådmansgatan 46 och Rådmansgatan 48. Föreningen har en god sammanhållning och hjälps gemensamt åt med skötsel av hus och gräsmatta.

Föreningens ekonomi

God ekonomi, ej några planerade avgiftshöjningar enligt ordförande.

Renoveringar - Utförda och planerade

Under 1985 stamrenoverades huset. Man dränerade även om och renoverade plåtfasaden. Under 2003 renoverades taket med ny papp, läkt och nya betongpannor. 2005/2006 byggde föreningen balkonger. Under 2012 byttes samtliga lägenhetetsdörrar till säkerhetsdörrar och i samband med det målades trapphusen om och föreningen installerade nya postboxar. 2012 uppdaterades elsystemet och gamla ledningar togs bort. Fiber installerades i huset 2015. Under 2016 utfördes relining av stammarna samt arbete med plåtfasaden. Målning har skett löpande över åren.

Parkering

För parkering finns månadskort för 400 kr/mån.

Gemensamma utrymmen

I huset finns vindsförråd och källarförråd. Det finns tvättstuga och möjlighet till cykel- eller barnvagnsförvaring. På vinden finns toalett med wc och handfat.

Länkar

Området

Mäklaren om Kungälvs kommun

Kungälv är en blomstrande stad där dofter av blomster och nygräddat från kexfabriken leder dig genom kullerstensgatorna. Välkommen till Kungälv, småstaden mellan havet och storstan.

KUNGÄLV är en stad med dramatisk historia där historiens vingslag känns än idag. Väljer du att bosätta dig i Kungälv bor du med småstadskänsla men med storstaden Göteborg bara några mil bort. Den vackra landsbygden ger också möjlighet för mysigt lantligt boende. Här finns vackra naturupplevelser och havet ligger bara en liten bit bort.

HISTORIA
Kungälv har en lång historia. Enligt sagolitteraturen grundades staden Kungahälla på 900-talet vid Nordre älv, några kilometer nedströms från dagens Kungälv. 1952 slogs ett antal kommuner samman och gick från nio till fyra: Hermansby, Kode, Romelanda och Ytterby. Kungälv och Marstrand kvarstod som städer. Efter den senaste sammanslagningen 1971, bildades Kungälvs kommun av de fyra kommunerna, Marstrand och Kungälv. I samband med dessa förändringar övergick Rödbo till Göteborgs kommun. Kungälv har det mesta, allt från charmiga gamla trähus till helt nybyggda områden. Det är den lilla staden med det stora utbudet.

UTBILDNING
I Kungälv finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Det finns även flera KY-utbildningar med varierande inriktning. Byggnaden Mimers Hus är ett kulturhus och ett kunskapscentrum med ca 2.000 gymnasieelever och ca 400 personer som går på olika vuxenutbildningar.

NATUR
Ett annat populärt natur- och vildmarksområde är Svartedalens inre delar, beläget ca 15 km norr om Kungälv. Det är känt för storslagen natur, mäktiga skogar, trolska raviner, höga utsiktsberg, en rik flora och fauna samt många vackra sjöar. Bohusleden är en vandringsled som startar i Lindome strax söder om Göteborg och slingrar sig 37 mil till målet i Strömstad. Etapper genom Kungälv är Fontin-Grandalen 19 km samt Grandalen-Bottenstugan 7,5 km.

KULTUR OCH FRITID
Förutom fina vandringsleder och fiskesjöar erbjuder Kungälv många föreningsidrotter. Flera gym och friskvårdsanläggningar finns i kommunen. För den golfintresserade finns inte mindre än sju golfbanor att välja mellan. Vid Fontins motionscentral Kotten finns naturlekplats, utegym, motionsspår, stigar och leder.

KOMMUNIKATIONER
Närheten till Göteborg har gjort att kommunikationerna till och från Kungälv är mycket väl utbyggda. Det går expressbussar mellan Kungälv och Göteborg. Pendeltåg mellan Ytterby och Göteborg som dessutom innan stannar i Kode.

Köpa eller sälja bostad i Kungälvs kommun? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Rådmansgatan 46

Rådmansgatan 46,
442 30 Kungälv

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Fransson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0766-48 79 62