Bostäder till salu i Sjövik

Hitta din nya bostad i Sjövik

Attraktiva bostäder till salu i Sjövik

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Sjövik just nu!

Området

Mäklaren om Sjövik

Vid sjön Mjörns västra strand ligger Sjövik som är ett litet men växande samhälle. Närheten till Göteborg, Lerum och Alingsås och landsbygdens alla fördelar gör Sjövik till en attraktiv plats att bo på och en trygg miljö för barnen att växa upp i.

TÄTORTEN SJÖVIK BESTÅR AV Sjöviks stationssamhälle och den forna centralorten Östad by. Nere i Sjövik fanns inte mycket bebyggelse i början på 1900-talet förutom en stor gård som hette Sjöviks Gård, i dag Klaradals kloster. När Västgötabanan och ett stationshus byggdes 1900 började samhället växa. I dag bor det omkring 1500 personer i orten. Närheten till Göteborg och Alingsås och landsbygdens alla fördelar ger livskvalité på flera plan.

NATUREN KRING SJÖVIK är slående vacker med sina sjöar och naturreservaten Risveden och Rammdalen inte lång därifrån. Mjörn är en mycket vacker sjö med ett rikt fiskeliv, men vill du fiska fordras det ett fiskekort. I sjön finns det 52 öar som det är lätt att ta sig till med båt. Bl.a. gör ångbåten Herbert från Alingsås båtturer och har dessutom en egen brygga vid Sjöviksgården. Självklart är badmöjligheterna många. En populär plats är den kommunala badplatsen Prästens Brygga där det finns badbrygga, sandstrand och klippor.

Vid väg 190, intill Östads byväg, ligger den populära matvaruhandeln Hagströms Lanthandel.

Sjövik har ett bibliotek som dessutom är Sveriges minsta med meröppet, det vill säga att man loggar in sig med sitt lånekort och sin pinkod och kan därmed använda biblioteket utan att personal är på plats. Det finns en pizzeria i Sjövik samt goda kommunikationer - med direktbuss Gråbosnabben når du Göteborg på cirka en timme.

TRYGGHET, UTVECKLING OCH INSPIRATION ligger till grund för skolverksamheten inom kommunen och man lägger särskilt fokus på att förbereda eleverna för kommande studier och vuxenliv.

FÖRENINGSLIVET HAR ETT brett utbud med många olika idrottsaktiviteter. Här finns bland annat en idrottshall, fotbollsplaner och motionsspår. Under vintern används motionsspåren flitigt av skidåkare som uppskattar att det är belyst då dagarna är korta. I Sjövik finns även många fina ridvägar och även Lerums största paddock som drivs av Sjöviks ryttarförening. För de små barnen finns fina lekplatser och den nybyggda lekplatsen centralt i Sjövik är särskilt anpassad för barn med funktionsnedsättning.

Köpa eller sälja bostad i Sjövik? Kontakta våra mäklare i Lerum! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.