Bostäder till salu i Tollered

Hitta din nya bostad i Tollered

Attraktiva bostäder till salu i Tollered

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Tollered just nu!

 • Friliggande villa

  Tollered, Lerum

  På förhand
  Adress
  Snipåsvägen 23
  Pris
  4 175 000 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  124 kvm
  Tomtarea
  1173 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

Området

Mäklaren om Tollered

Tollered är en ort som stolt visar upp sin historia. Mest känt i området är kanske Nääs slott, men orten är också en av Sveriges bäst bevarade bruksorter. Idag är Tollered en aktiv ort med stort fokus på kultur och föreningsliv.

BRUKSORTEN TOLLERED FORMADES kring Nääs Fabrikers spinneri och väveri, som grundades år 1833. Ägarna, familjen Berg, utvecklade och drev verksamheterna i mer än 130 år och var också ägare till Nääs Slott på andra sidan sjön Sävelången. När textilkrisen slog till mot Sverige på 1950-talet, drabbades Nääs Fabriker hårt. Fabriken var ett av Sveriges tre sista spinnerier när det lades ner 1981.

IDAG ÄR det mesta bevarat från spinneriets tider och samtliga av Nääs Fabrikers fastigheter sjuder åter av liv. Utvecklingen har präglats av omsorg om, och respektfullt bevarande av, den ursprungliga 1800- och tidiga 1900-talsarkitekturen. Många av de gamla arbetarbostäderna har idag inretts till bostäder som lever upp till alla de krav som ställs på ett modernt boende. Kring den välbevarade bruksortskärnan expanderar orten med såväl tilltagande villabebyggelse som nya lägenheter. I området kring Nääs Fabrikers gamla spinneribyggnader finns förutom en framgångsrik hotellverksamhet också ett flertal mysiga butiker och restauranger som lockar både Tolleredsborna och mer långväga besökare.

KULTUR OCH FÖRENINGSLIV har en viktig plats i Tollered. På orten finns ett 20-tal föreningar som håller de knappt 1 000 invånarna aktiva. Här finns flera kultur- och idrottsföreningar och ett byalag som verkar för samhällets intressen. 2011-2013 pågick projektet ”Tidernas Tollered”. Det mynnade ut i historisk skyltning, uppmärkta vandringsstråk, upprustning av kulturbebyggelse och flera kulturevenemang. Projektet drevs av den ideella föreningen Team Tollered som även i fortsättningen tillsammans med byalaget fungerar som en paraplyorganisation för samhällets föreningar och företag.

ETT STENKAST från Tollered ligger Nääs Slott, ett nationellt byggnadsminne och naturreservat, men även en aktiv plats med många verksamheter. Bl.a. är Nääs är en av landets största anordnare av kurser i slöjd och hantverk. Det är också en samlingsplats för konserter, evenemang, konferenser, kaffeutflykter och skolbesök. Slottet står som kronan på verket på sitt eget näs, ett landmärke som tronar över bygdens unika blandning av natur och kultur i gränslandet mellan storstad och landsbygd.

OMGIVNINGARNA I LERUMS KOMMUN erbjuder många och vackra naturupplevelser. Djupa skogar med fina svampmarker och öppna landskap med vidsträckt utsikt och över 200 sjöar. För den fiskeintresserade borgar fiskevårdsåtgärder för ett bra fiske året om. Härliga bad erbjuds vid fina stränder i de många sjöarna i området, men för den som bor i Tollered är det naturliga valet bad i Torskabotten eller Sävelången.

TOLLERED ÄR i huvudsak en ort med utpendling och mycket av trafiken sker bilvägen via E20, eller med expressbussen till Göteborg. Många Tolleredsbor väljer att ansluta till pendeltåget i Floda 6 km bort, ett snabbt och smidigt färdsätt mellan Göteborg och Alingsås.

Köpa eller sälja bostad i Björboholm? Kontakta våra mäklare i Lerum! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.