3:a Mölndal - Bifrost

Mölndal - Bifrost, Mölndal

Vetekornsgatan 13

På förhand
Avgift
5 699 kr
Antal rum
3
Boarea
82 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3

3:a Mölndal - Bifrost

Välkommen till denna rymliga trea om 82 kvm med fräscha ytskikt samt två bra sovrum. Renoverat kök och badrum!

 • Ansvarig mäklare

  Rasmus Broström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-706 83 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns möjligheten att förvärva en utav de större treorna i området om ca 82 kvm som har ett fräscht renoverat kök 2017 samt ett stort vardagsrum. Två bra sovrum och ett helkaklat badrum från 2013 med både dusch och badkar samt tvättmaskin och torktumlare. Stor balkong i ett bra solläge. Här bor ni nära mataffär, bra kommunikationer, barnomsorg och Änggårdsbergens vackra natur och upplysta motionsslingor. Välkomna på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Täckdiket 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
143
Antal hyresrätter
31
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Förvaltningen handhas av HSB Mölndal.

Föreningen har ett antal hyresrätter kvar sedan ombildningen vilka säljs löpande på den öppna marknaden. Pengarna från dessa hyresrätterna går till större delen till att amortera på föreningens lån samt till underhållskostnader.

Utförda renoveringar:
2008 Nya säkerhetsdörrar. Trappuppgångarna är renoverade och låssystemet utbytt.
2009 Energideklaration utförd. OVK besiktning och parkeringsplatserna utökades.
2012 Genomgång av fjärrvärmesystemet samt översyn av trapphusen och lekplatserna. Översyn av alla fönster.
2015-2016 Gården och lekplatsen rustades upp/renoverades. Under arbetets gång byttes samtliga brunnar samt avlopps- och dagvattenrör, fastigheten dränerades och ytskikten fräschades upp. Stammen på Vetekornsgatan 37 är relinad. Radonmätning genomfördes, där alla värden låg långt under satta gränsvärden.
2018 påbörjades fasadrenovering. (Projektet kommer pågå till hösten 2020)

Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,71334%
Andel av årsavgiften är
0,71335%

Byggnadssätt

Byggår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, gemensamhetslokal som kan hyras av medlemarna, förråd i samma uppgång (det finns möjlighet att hyra ett extra förråd) och två tvättstugor i trappuppgång 23 och 25 (båda tvättstugorna nås från uppgång 23 och 25).

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: ComHem och Bredbandsbolaget.

Parkering

Parkeringsplats. Går att hyra för 260 kr/mån utan el och 360kr med el. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Det finns även mc (240 kr/mån) /moped-plats (160 kr/mån) i garage.

Övrigt

KOMMUNIKATIONER OCH SERVICE
Bifrost är beläget söder om Toltorpsdalen i närhet till Mölndals Centrum och inte långt ifrån Chalmers och Sahlgrenska. Här bor ni även nära naturen i form av Safjällets Naturreservat med motionsslingor samt Änggårdsbergens strövområden. I Bifrost finns även goda kommunikationer med flertalet busslinjer som tar dig smidigt in till Mölndal och Göteborg. I närområdet finns Hemköp, servicebutik och pizzeria, även skola och förskola finns på gångavstånd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 699 kr

Inkl. värme, vatten och kabel-tv.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
113
Våningsplan
2 av 3*
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
82 kvm**

* Våningsplan 2 av 3.

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Länkar

Området

Mäklaren om Mölndal

På bara tio minuter från Göteborg finner du allt som Mölndal har att erbjuda. Här finns historia, kultur, naturupplevelser och flera fina bostadsområden att bosätta sig i. Naturen och storstan är lika nära. Om du bor i Mölndal så bor du också i en dynamisk storstadsregion men i en miljö där proportionerna är lagom och takten lite lugnare.

SERVICE OCH UTBILDNING
I Mölndal finns bra service i form av butiker, bibliotek, apotek, banker, sjukhus/vårdcentraler etc. Här finner man ett stort utbud av förskolor och grundskolor.

HISTORIA
Mölndal är en stad med underbar natur och mycket historia. Här kan du hitta spår efter tidigare generationer. Muséerna i Kvarnbyn gör bygdens historia levande. Där dånar forsen lika självklar idag som för 1000 år sedan då man började tämja vatten för att mala säd. Nu trängs industribyggnader med pittoreska trähus utmed de branta klippkanterna. Gunnebo Slott och Trädgårdar från 1700-talet ger generösa upplevelser för alla sinnen och ligger i grönskan mellan Stensjön och Rådasjön.

NATUR OCH FRITID
Upplevelser för den aktive finns alltid nära. Mölndal är rikt på sjöar och vattendrag. Stensjön t.ex. har förbindelse med Rådasjön via Stålloppet där den trolska naturen lockar till spännande upptäcktsfärder med kanot. Det finns flera badplatser med stor variation och till salta bad är det bara 15 minuter. Sportintresset är stort i Mölndals kommun och många mölndalsbor är aktiva idrottsutövare. Här finns också Åbytravet vilken är Sveriges näst största travbana som lockar ca 260.000 besökare varje år.

NÄRINGSLIV
I kommunen finns ett välutvecklat och diversifierat näringsliv. Företagsstrukturen har en tydlig profil som domineras av elektronik, läkemedel, medicinsk teknik, hygienartiklar, papper, kemiska produkter, livsmedel samt handel. Stora företag som är rotade i Mölndal är bland annat Astra Zeneca, Santa Maria och SCA.

KOMMUNIKATIONER
Mölndal har ett strategiskt läge i nära anslutning till de större kommunikationslederna E6, E20/Söderleden, västkustbanan samt Kust till kust-banan. Busstrafiken i Mölndal är väl utbyggd och från Mölndals innerstad går spårvagnar och bussar till Göteborg. Pendeltåget från Göteborg Centralstation mot Kungsbacka stannar i Mölndal, Kållered och Lindome.

Köpa eller sälja bostad i Mölndal? Kontakta våra mäklare i Mölndal! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Rasmus Broström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-706 83 55

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Mölndal - Bifrost, Mölndal

  På förhand
  Adress
  Rullharvsgatan 5 E
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 166 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-07-13 17.00 Boka här