Lägenhet från 2016 med optimal planlösning i Kvarnbyn

Mölndal - Kvarnbyn, Mölndal

Kvarnbygatan 41

På förhand
Avgift
4 125 kr
Antal rum
3
Boarea
79 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Hiss
Ja

Lägenhet från 2016 med optimal planlösning i Kvarnbyn

Välkomna till en mycket ljus och fin trea med stor inglasad altan och generösa sälskapsytor. Stabil Brf med låg månadsavgift.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Kvarnbygatan 41. Kvarnbygatan 41 - Bjurfors
Välkomna till Kvarnbygatan 41
. Kvarnbygatan 41 - Bjurfors
Föreningen har en gemensam terrass. Kvarnbygatan 41 - Bjurfors
Föreningen har en gemensam terrass
. Kvarnbygatan 41 - Bjurfors
Belägen i mysiga Kvarnbyn. Kvarnbygatan 41 - Bjurfors
Belägen i mysiga Kvarnbyn

Beskrivning

Beskrivning

I ett osedvanligt fint sluttningsläge mot sydväst ligger Kvarnbyterrassen centralt men lugnt beläget i populära Kvarnbyn. Kvarnbyterrassen erbjuder ett modernt och bekvämt boende i en anrik miljö där Mölndals historia och ursprung ständigt gör sig påmind. Välkommen till ett exklusivt boende med hänförande utsikt, gemensam terrass och bekväm parkering där vi kan ta hissen direkt ner till garaget. Ett hem att längta till!

Lägenhetens välplanerade ytor har genomgående hög standard och moderna materialval. Stora fönsterpartier skapar ett fint ljusflöde över parkettgolven och den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och det vita köket i modern stil. Härifrån når vi bostadens stora inglasade altan med många soltimmar. Vidare är bostaden planerad med två bra sovrum som har flertalet garderober och för att underlätta förvaringen ytterligare finns en klädkammare som rymmer det mesta. Badrummet är helkaklat och har behaglig golvvärme. Här finns även en tvätt avdelning med tvättmaskin, torktumlare samt skåpförvaring. På den gemensamma terrassen lämnas utrymme för umgänge med familj och vänner, kanske för en grillafton i kvällssolens sken. Här bor man med alla tänkbara bekvämligheter och det är bara att flytta in. Stabil Brf och låg månadsavgift.

Interiör

Välkomna till denna moderna lägenhet med stora fönsterpartier och mycket ljusinsläpp. Fastigheten byggdes 2016 och lägenheterna har stilrena färg- och materialval med alla önskvärda moderniteter.

Entrén är öppen och välkomnande, direkt till vänster finns en skjutdörrsgarderob där vi kan hänga in våra ytterkläder och skor. Golvet är beklätt med ett lika snyggt som praktisk klinker i mörkgrått. Golvet övergår sedan till en klassisk ekparkett som går igenom bostadens resterande rum.

Bostadens hjärta och kök är som gjort för den sociala prägeln och utmärks av materialval i mycket god kvalitet. Förvaring göms både stilrent och praktiskt bakom vit köksinredning. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin, mikrovågsugn samt ugn i bekväm arbetshöjd, spishäll samt en fläkt.

Vardagsrummet tangerar med lätthet att bli bostadens givna samlingspunkt och den öppna planlösningen ger möjlighet till flera olika sätt att möblera på. Här ryms både en soffa, tv-möbel samt en mysig läshörna. Rummet får ett behagligt ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartierna. Det är härifrån vi når den inglasade altanen där vi njuter av en enastående utsikt över Mölndal och har direkt utgång till den stora gemensamma terrassen. Altanen är ca 12 kvm och blir ett extra rum från tidig vår till sen höst.

Det första sovrummet som vi når från hallen passar perfekt som ett barnrum eller hemmakontor. Här får det plats en säng, skrivbord samt en byrå. Det finns tre garderober som hjälper till med förvaringen.

Bostadens andra sovrum nås från vardagsrummet. Här ryms med lätthet dubbelsäng och kompletterande avlastningsmöbler. Här finns också garderober för klädvårdsförvaring. Mellan bostadens sovrum finns en klädkammare som rymmer det mesta och underlättar förvaringen ytterligare.

Stilrena färg- och materialval genomsyrar badrummets karaktär. Stora vita kakelplattor klär väggarna och det värmeförsedda klinkergolvet går i en mörkgrå nyans. Utrustning i badrummet är en rymlig duschhörna, wc, handfat med kommod och spegel. Här finns det även tvättmaskin samt torktumlare med praktisk ovanliggande avlastningsyta och förvaringsskåp.

En bostad med alla tänkbara bekvämligheter som underlättar vardagen – bara att flytta in.

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad uteplats med sydvästläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns en gemensam terrass, samlingslokal, förråd, barnvagnsrum och cykelförvaring.

TV/bredband

Comhem med bredband, fast telefoni och tv.

Parkering

88 garageplatser. Går att hyra för 1 000 kr/mån.

Övrigt

Området som knyter ihop nutid med historia heter Kvarnbyn. Ett lugnt och charmigt område där forsen dånar lika självklart idag som för 1000 år sedan. Det var då man började tämja vatten för att mala säd. Idag finns här charmiga trähus, museum och fik utmed de branta klippkanterna. Kvarteret ligger bara några hundra meter från Mölndals Innerstad med ett utbud av butiker och övrig service. Både buss- och spårvagnshållplatser finns på gångavstånd samt pendeltåg. Kvarnbyskolan ligger i anslutning till området, låg- och mellanstadieskolan ligger närmast i Rävekärr och på Glasberget.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
F1001
Våningsplan
0*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
79 kvm**

* Markplan

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2016
Uppvärmning
Fjärrvärme

Bostadsrättsförening

Namn
Kvarnbyterrassen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kvarnbyterrassen innehåller sammanlagt 82 bostadsrätter, ett serviceboende med 9 lägenheter samt en lokal för personal. Bonava står för byggnadsprojektet.

Fastigheten Mölndal Kvarnbyterrassen 1 har adress Samuel Norbergsgatan 4-8, Kvarnbygatan 33-35 och 41-43. Byggnaderna består av 2 lamellhus och 3 punkthus med garage.

Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

För mer information se:
https://www.bonava.se/bostad/goteborg/molndal/kvarnbyn/kvarnbyterrassen

Månadsavgift

Avgift
4 125 kr

Inkl. värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg för varmvatten och bredband/tv tillkommer på 151,5 kr/mån respektive 200kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,2409%
Andel av årsavgiften är
1,2409%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
370 kr
Försäkring
223 kr
Summa
593 kr

Kostnaden skall ses som ett riktvärde.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2020-02-24

Området

Mäklaren om Mölndal

På bara tio minuter från Göteborg finner du allt som Mölndal har att erbjuda. Här finns historia, kultur, naturupplevelser och flera fina bostadsområden att bosätta sig i. Naturen och storstan är lika nära. Om du bor i Mölndal så bor du också i en dynamisk storstadsregion men i en miljö där proportionerna är lagom och takten lite lugnare.

SERVICE OCH UTBILDNING
I Mölndal finns bra service i form av butiker, bibliotek, apotek, banker, sjukhus/vårdcentraler etc. Här finner man ett stort utbud av förskolor och grundskolor.

HISTORIA
Mölndal är en stad med underbar natur och mycket historia. Här kan du hitta spår efter tidigare generationer. Muséerna i Kvarnbyn gör bygdens historia levande. Där dånar forsen lika självklar idag som för 1000 år sedan då man började tämja vatten för att mala säd. Nu trängs industribyggnader med pittoreska trähus utmed de branta klippkanterna. Gunnebo Slott och Trädgårdar från 1700-talet ger generösa upplevelser för alla sinnen och ligger i grönskan mellan Stensjön och Rådasjön.

NATUR OCH FRITID
Upplevelser för den aktive finns alltid nära. Mölndal är rikt på sjöar och vattendrag. Stensjön t.ex. har förbindelse med Rådasjön via Stålloppet där den trolska naturen lockar till spännande upptäcktsfärder med kanot. Det finns flera badplatser med stor variation och till salta bad är det bara 15 minuter. Sportintresset är stort i Mölndals kommun och många mölndalsbor är aktiva idrottsutövare. Här finns också Åbytravet vilken är Sveriges näst största travbana som lockar ca 260.000 besökare varje år.

NÄRINGSLIV
I kommunen finns ett välutvecklat och diversifierat näringsliv. Företagsstrukturen har en tydlig profil som domineras av elektronik, läkemedel, medicinsk teknik, hygienartiklar, papper, kemiska produkter, livsmedel samt handel. Stora företag som är rotade i Mölndal är bland annat Astra Zeneca, Santa Maria och SCA.

KOMMUNIKATIONER
Mölndal har ett strategiskt läge i nära anslutning till de större kommunikationslederna E6, E20/Söderleden, västkustbanan samt Kust till kust-banan. Busstrafiken i Mölndal är väl utbyggd och från Mölndals innerstad går spårvagnar och bussar till Göteborg. Pendeltåget från Göteborg Centralstation mot Kungsbacka stannar i Mölndal, Kållered och Lindome.

Köpa eller sälja bostad i Mölndal? Kontakta våra mäklare i Mölndal! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kvarnbygatan 41

Kvarnbygatan 41,
431 34 Mölndal

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Mölndal - Kvarnbyn, Mölndal

  Adress
  Kvarnbygatan 39
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 098 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2021-04-13 16.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Mölndal - Kvarnbyn, Mölndal

  På förhand
  Adress
  Görjelycksgatan 2
  Månadsavgift
  4 378 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Mölndal - Kvarnbyn, Mölndal

  På förhand
  Adress
  Kvarnbygatan 45
  Månadsavgift
  4 172 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Mölndal - Kvarnbyn, Mölndal

  På förhand
  Adress
  Kvarnbygatan 27
  Månadsavgift
  2 846 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Mölndal - Kvarnbyn, Mölndal

  På förhand
  Adress
  Kvarnbygatan 11
  Månadsavgift
  3 514 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Mölndal - Kvarnbyn, Mölndal

  På förhand
  Adress
  Kvarnbygatan 43
  Månadsavgift
  3 677 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!