Hoppa till innehåll

Bostäder till salu på Öckerö

Skapa bevakning

Spara sökning som bevakning

Vad är Bjurfors Boagent?

Resultat i lista

1 bostäder till salu

Resultat på karta

1 bostäder till salu
Kartan visar upp till 200 bostäder

Bostäder till salu på Öckerö

Mäklaren om Öckerö

BO I IDYLLISK SKÄRGÅRDSMILJÖ
När du bor i norra skärgården bor du i en vacker och unik havsmiljö utanför Göteborg. Vart du än väljer att bo har du här nära till salta bad och vackra utsiktsplatser.

FRÅN VINGA TILL MARSTRAND
Göteborgs norra skärgård består av nära tusen öar och kobbar vilka ligger som ett pärlband mellan Vinga och Marstrand. Med färja från Lilla Varholmen i Torslanda tar du dig enkelt ut till Öckerö Kommun med sina tio bebodda öar. En bebyggelse där lummig natur och klippor blandas med villor och lägenheter. Många av öarna är obebyggda på västsidan så det finns gott om stigar och naturreservat att upptäcka.

BLAND TUSEN ÖAR
Öckerö är kommunens centralort och här finns service i form av livsmedelsbutik, vårdcentral, bank och apotek. Invid apoteket finns en örtagård som är öppen för allmänheten. Öckerö bjuder också på flera restauranger och caféer. På Hönö har fisket alltid varit en viktig del för de boende. I populära Hönö Klåva hamn har många av de lokaler som förr används till fiskerinäringen byggts om. Numera inhyser de kommunens största utbud av restauranger och butiker.

Från Lilla Varholmen tar färjan bara fyra minuter till Björkö. Björkö är en bergig ö och tar du dig upp på Valeberget ser du från Vinga ända till Marstrand. På ön finns många barnvänliga badplatser och ett serviceutbud i form av livsmedelsbutik, restaurang och bageri. Från Björkö kan du ta färjan vidare till den bilfria ön Grötö. I skärgårdens norra del ligger Rörö som är uppskattat av fågelskådare för sin unika natur med hedmarker.

Tillsammans erbjuder öarna ett rikt föreningsliv och det finns fotbollsplaner, ishall, boulebanor, löparbanor och idrottshallar. Det finns också gym, tennishall och paddelbanor. Utöver detta erbjuder området flera öar med naturhamnar för avkoppling och näst intill oändliga möjligheter till salta bad.

I kommunen finns både kommunala och fristående förskolor och grundskolor. På Öckerö finns kommunens gymnasieskola – den populära Öckerö seglande gymnasieskola som har havet som klassrum.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Öckerö kommun? Kontakta våra mäklare i Torslanda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.