Bostäder till salu i Sotenäs

Hitta din nya bostad i Sotenäs

Attraktiva bostäder till salu i Sotenäs

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Sotenäs just nu!

Området

Att bo i Sotenäs kommun

Bohuslän erbjuder sina bofasta och besökare unika skärgårdar med underbart släta klippor och ett levande kust- och båtliv. Detta landskap av saltstänkta granitklippor byter skrud efter rådande säsong och här finns aktiviteter och boendetyper för alla smaker.

Landskapet gränsar i norr till Norge och i öster till Dalsland och Västergötland. I söder går gränsen till Västergötland tvärs över Hisingen i Göteborgs kommun.

Historiska bosättningar visar att människor har levt och verkat i Bohuslän sedan stenåldern och här finns ca 20 000 registrerade fornlämningar.

Den Bohuslänska dialekten är särpräglad och inte alltid så lätt att förstå. Närheten till Norge och till de anglosaxiska länderna har satt sin prägel.

Det talas ofta om Bohusläns skärgård som en enhet, det är egentligen lite missvisande då det inte rör sig om en enda jämnt sammanhängande övärld, utan snarare ett flertal olika skärgårdar. Av de större kan nämnas Marstrands skärgård, Tjörns skärgård, Morlanda skärgård, Fjällbacka skärgård och Strömstads skärgård. Ofta är de inte klart definierade och avgränsade från varandra, och kan ha flera olika alternativa benämningar. Gemensamt för dem alla är dock att de tillhör Sveriges mest välbesökta turistmål, Bohuskusten.

Bohuslän är fyllt av underbara kustnära smultronställen såsom Lysekil, Fjällbacka, Grebbestad, Smögen och Strömstad för att nämna några. Utefter hela kusten blomstrar turistnäringen för båtturism, bilturism och fritidsboende. På de flesta orter kan du njuta av kulinariska härligheter. Skaldjursbufféer med räkor, kräftor, musslor, ostron och hummer – med väl valda drycker därtill – är något av vad Bohuskusten har att erbjuda.

I tätorterna finns service som skolor, vårdcentraler, apotek, affärer och kommunikationer. Det borgar för ett praktiskt boende året runt i unika miljöer.

Köpa eller sälja bostad i Sotenäs kommun? Kontakta våra mäklare i Bohuslän! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.