Stenungsund

Hitta din nya bostad i Stenungsunds kommun

Hallerna
2
 • Friliggande villa

  Hallerna, Stenungsund

  Besiktigad
  Budgivning pågår
  Adress
  Hallerna villaväg 3
  Utgångspris
  4 395 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea
  155 kvm
  Tomtarea
  657 kvm

  Visning: 2018-04-24 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hallerna, Stenungsund

  På förhand
  Adress
  Ängsbacken 7 D
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 560 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

Jörlanda
1
 • Bostadsrättslägenhet

  Jörlanda, Stenungsund

  Adress
  Kyrkeby 35
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 742 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Visning: 2018-04-24 17.00 Boka här

Kolhättan
1
Stenungsön
1
 • Friliggande villa

  Stenungsön, Stenungsund

  På förhand
  Adress
  Aschebergs allé 1
  Boarea
  209 kvm
  Tomtarea
  1394 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

Stora Askerön
1
 • Adress
  Stora Askerön 963
  Utgångspris
  9 750 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  5
  Boarea
  200 kvm

  Visning: 2018-05-05

Ödsmål
4

Området

Att bo i Stenungsunds kommun

I södra Bohuslän invid en fantastisk arkipelag ligger Stenungsund med utsikt över Askeröfjord och Hakefjord med öar som Stenungsön, Askeröarna och Tjörn.

Stenungsund är en levande och attraktiv kommun att bo i och kommunen har idag ca 24 000 invånare. Här finns boende för alla stadier i livet, från eget hus i något av de trevliga villaområdena eller i de mer lantligt belägna områdena till bostads- och hyresrättslägenheter nära centrum. Inom Stenungsunds kommun finns drygt 10 000 hushåll och inflyttningen fortsätter. Därför planeras fler bostäder och utökad infrastruktur.

Du finner det du söker i Stenungsund. Här finns runt 25 förskolor, 10 grundskolor och en gymnasieskola med många nationella program. Stenungsund har flertalet äldreboenden med hög standard samt moderna, särskilda boenden för funktionshindrade. Här finns också vårdcentral, apotek, tandvård, närpolisstation, banker och turistinformation m.m. Dessutom finns flertalet restauranger och caféer. Söker du avkoppling kan du besöka Stenungsbaden Yacht Club med härlig spa, dans och god mat.

Stenungs Torgs köpcentrum ligger fint placerat vid havet. Här kan du njuta av vacker utsikt mot bl.a. Stenungsön såväl som ett stort butiksutbud. Förutom 1000 parkeringsplatser har även Stenungs Torg en gästhamn, perfekt för den shoppingsugne seglaren.

Granne med Stenungs Torg ligger Kulturhuset Fregatten. Där erbjuds ett stort utbud av givande faciliteter som Västsveriges vackraste bibliotek, konsthall som visar både lokala och erkända konstnärers verk och biosalong. I Fregatten ligger också Molekylverkstan som är ett naturvetenskapligt center anpassade för barn och ungdomar.Där visar Stenungsunds petrokemiska industrier sina processer.

Klimatet för företagande i Stenungsund är unikt. De petrokemiska industrierna ger det övriga näringslivet en mycket bra grund att arbeta utifrån. Många små och medelstora företag har etablerat och specialiserat sig för att kunna ge storföretagen service. Totalt finns cirka 750 företag i kommunen. Kommunen gör, tillsammans med företagar- organisationer, satsningar för att stödja både etablerade och nystartade företag.

Köpa eller sälja bostad i Stenungsunds kommun? Kontakta våra mäklare i Bohuslän! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.