Hoppa till innehåll

Strålande utsikt och stor portion charm med många fina gamla detaljer bevarade, nära bad och båtliv.

  • Besiktigad
  • På förhand
  • 189 kvm
  • 8 rum

Gamla Skärhamn, Tjörn

Hamngatan 40

Antal rum:
8
Boarea:
189 kvm*
Tomtarea:
324 kvm
Typ:
Friliggande villa

*Areauppgifter enligt uppmätning, mätintyg finns

[En bra dold rubrik här]

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Anette Grunditz Erixon

Fastighetsmäklare / Marknadsansvarig

Kontakta mig

Bjurfors Bohuslän
Anette Grunditz Erixon

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Strålande utsikt och stor portion charm med många fina gamla detaljer bevarade, nära bad och båtliv.

Stilfullt renoverad pärla på första parkett med magisk vy nära hamnplan och magasinen i gamla Skärhamn. Rymligt hus med plats för många och mycket.

Beskrivning

Bjurfors Bohuslän presenterar här stolt en sällsynt möjlighet att förvärva en smakfullt renoverad och tillbyggd skärgårdspärla i mycket fint skick med anor från sekelskiftet. I ett mycket bra läge i Skärhamns gamla pittoreska del, invid hamnplanen, i hjärtat av samhället ligger detta väldisponerade och trivsamma hus. Varsamt helrenoverat och mycket fräscht. Moderna inslag i kök och övriga levnadsytor utan avkall på den genuina känslan. Hela huset andas historia och är väl omhändertaget genom åren. Här finns många fina originaldetaljer kvar i trivsam och praktisk harmoni med lösningar och ytskikt som möter upp dagens krav på standard och bekvämlighet. Här finns spegeldörrar, fina taklister, höga fotlister, pärlspont, kattvindar att förfoga m.m. samtidigt som kök, hygienutrymmen, förvaring, uteplatser etc. nyligen har uppdaterats. Planlösningen är relativt orörd så det är lätt att följa husets grundtanke och historia. Rumsfördelningen och dispositionen är bra och ytorna stora. Takhöjden är god i bägge planen och de många fönsterna skänker ljus från alla väderstreck - för att inte tala om den magiskt vackra vy de skänker ut över hamnen och vidare mot öppet hav. Bostaden är snygg indelad i två bostadsenheter. Kök, sällskapsrum, sovrum och glasveranda är både praktiska och vackra inslag. Hela huset badar i ljus och från nästan alla rum är havet närvarande i blick. Entréplanet har dessutom tillförts en arkitektritad, behaglig ateljé och entréhall som bägge håller en hög estetik och spännande arkitektur där gammalt möter nytt på ett ypperligt sätt. Det övre planet bjuder, om man så vill, möjlighet till genererationsboende eller uthyrning med fullutrustad lägenhet som innefattar två sovrum - kök - matsal/bibliotek och ett allrum med ett av Bohuskustens vackraste utsiktsläge.

Det centrala läget ger gångavstånd till allt i Skärhamn. Bad och båtliv ligger bokstavligt ett stenkast bort. Avnjut en god middag på helt närliggande 5 knop eller ta bryggpromenaden runt hamnen bort till restaurang Vatten, Port Sud eller SH12 för ytterligare kulinariska tillskott. Här samsas små butiker med caféer och salta dopp tas från både klippor, bryggor och stränder. Skärhamn är inte bara en kustpärla som blommar sommartid utan är i allra högsta grad ett levande samhälle med aktiviteter året om. Allt från ett brett kulturellt utbud med bland annat välrenommerade Nordiska Akvarellmuseet samt väl fungerande föreningsverksamheter inom diverse intresseområden ex. gym, padelhallar, fotbollsplaner och multiarena. Här finns förskola och skola 0-5, bibliotek, välsorterad ICA-butik, systembolag, apotek och goda förbindelser med kollektivtrafik till Stenungsund och Göteborg samt Uddevalla.

Interiör

Ljust och luftigt skärgårdshus med anor från sekelskiftet. Varsamt renoverat och tillbyggt, med moderna funktioner på plats och gammal charm bevarad. Vackra rustika trägolv, pärlspont, dörrblad med spegelinfattningar m.m. Kök och hygienutrymmen som möter upp mot dagens standard och bekvämlighet.

ENTRÉPLAN: Välkomnande entréhall med plats för uppställning av skor och upphängning av ytterplagg. Från hallen nås rymlig ateljé/allrum med högt i tak och stora heglasade dörrar som ger access till den vackra trädgården. Rakt in från hallen och därefter till höger ligger det härliga köket med spis, ugn, kyl/frys halvhöjd, braskamin och goda beredningsytor. Matplats i intilliggane rum i fil och väl integrerat med köket genom luftig passage. Här avnjuts måltiderna invid fönster mot hamnet och havet. Ljus och mysig glasveranda ligger intill köket och sätter extra guldkant på eftermiddagskaffet. Verandan har entré till en av uteplatserna som finns kring huset. Det stora allrummet nås från köket och här finns plats för ex. både matsalsgrupp. Från allrummet når du sällskapsrum och rofyllt sovrum med access till den härliga balkongen. Hygienutrymme mellan sovrum och entréhall med wc, dusch, tvättkommod och tvättmaskin.

ÖVERPLAN: Vid entréhallen ligger trappa som leder upp till överplan. Detta plan inrymmer två härliga sovrum med ryggåstak och härliga takfönster. Här finns också ett fint litet kök med matplats och två stora härliga rum för socialt umgänge och/eller egen rekreation. Badrum med dusch, wc, tvättkommod och tvättmaskin.

KÄLLARPLAN: I källare delvis ovan mark finns gott om plats för förvaring och andra möjligheter. Något lågt i tak, men fräsch och fin. Stora fönster ger skönt ljusinsläpp och även härifrån råder vacker vy över hamnen.

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Fastighetskarta. Hamngatan 40 - Bjurfors
    Fastighetskarta

Planritning

Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Nötsäter 1:142

Ombyggnad, Renoveringar

2016
Fasaden målades

2015
Badrum på övre plan renoverades. (av fackman)
Över plan målad och tapetserad
Garderober tillförda

2012
Balkong byggdes

2011
Tillbyggnation entré och 'ateljé'
Köket på övre plan byggdes kök samt sovrum

2008-2009
Västra gavelfasaden byttes ut. Nya fönster på övre plan i samband med detta.
Kamin i kök/allrum installerades. Är godkänd för eldning.

2007
Luft/vattenvärmepump installerades

2006
Badrummet på entréplan renoverades. Kvalitetsdokument (våtrumsintyg) finns.

2005
Taket renoverades. Ny papp och läkt. Takpannorna återanvändes.
Plåttaket över verandan byttes samtidigt.
De flesta fönstren på entréplan byttes ut.

Köket på entréplan renoverades av tidigare ägare.
Delar av elinstallationen har renoverats. Elcentralen är utbytt.
I övrigt löpande underhållet och skött.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Tjörn Tubberöd GA:1 ändamål: Vägar

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 650 000 kr
Byggnadsvärde
2 282 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1910
Fasad
Stående träpanel med lockbrädor
Grund
Källare och plintgrund
Stomme
Timmerstomme och regelstomme
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump med radiatorer och golvvärme.
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdragsventilation med våtrumsfläktar
Utvändigt plåtarbete
Plåtisol
Fönster
Isolerglasfönster och kopplade tvåglasfönster
Grundmur
Natursten och lecablock

Pantbrev

Det finns 14 st pantbrev uttagna om sammanlagt 4 199 000 kr

Uteplats/balkong

Ljuvlig trädgårdsdel i skyddat läge och med många soltimmar och skön vy. Här finns gott om plats för både utekök med grill, matplats och solbad. Liten gräsmatta och vackra perenna rabatter med fantastiskt fina växter pryder och ramar in. Magnifika bergshällar i dagen och äldre tiders kulturväxter. Här sitter du i en ostörd och charmant oas. Balkong ger maximal utsikt och altandäck som löper från entrésida och bakgavel mot trädgård ger fina och skyddade uteplatser. Här finns platser passande såväl soldyrkare- som skuggsökare.

Tomt

Mindre stadstomt av äldre slag. Plats för bil och trädgård med uteplatser i samtliga väderstreck. Lättskött.

TV/bredband

via fiber

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1961-06-20)

Parkering

Plats för en bil på parkeringsplats invid huset, på egen tomt.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
8
Max antal sovrum
5
Boarea
189 kvm*
Tomtarea
324 kvm
Trädgård
Ja

*Areauppgifter enligt uppmätning, mätintyg finns

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Sotning
500 kr
Hushållsström
24 195 kr
Försäkring
5 016 kr
Samfällighetsavgift
1 850 kr
Renhållning
5 455 kr
Vatten/Avlopp
10 557 kr
Övrigt
400 kr
Summa
47 973 kr
Elförbrukning
10 998 kWh/år

Kostnad för el är beräknad på elkostnad om 2,20 kr/kWh och en årlig förbrukning om 10 998 kWh vilket innefattar husets totala energiförbrukning således även uppvärmning. Denna kostnad kan komma att förändras beroende på vilket elavtal nya ägaren väljer. Kostnad 'övrigt' avser kostnad för fiber. Öppen fiber så nya ägaren väljer nytt avtal och abonnemang.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
52
Energideklarationsdatum
2024-04-02

Länkar

Om Tjörn

Att bo i Tjörns kommun

I södra Bohuslän ligger Tjörn som du bl a når från Stenungsund via den karaktäristiska Tjörnbron. Ön är Sveriges sjätte största ö och har en befolkningsmängd om nära 16 000 personer. Sommartid dubblas siffran av fritidsboende och turister.

På Tjörn har du möjlighet till ett tryggt boende nära skolor och samhällsservice omgiven av ett storslaget natur- och kulturlandskap. Här finns en levande landsbygd i samklang med tätorter och charmiga fiskesamhällen där fiskebåtarna fortfarande lämnar hamn i ottan. Här hittar du höga berg, nakna klippor, lummiga skogar och sandstränder.

Är du entreprenör ges du möjlighet att kunna växa i ett inspirerande och nytänkande företagsklimat. Tjörn är en företagstät kommun. Sjöfrakt, fiske och tursistrelaterade näringar såsom handel och service är de största branscherna på ön.
Du kan också välja att pendla till arbete på annan ort genom väl utvecklade kommunikationer både norr- och söderöver.

Bo på Tjörn
På Tjörn väljer du att bo i eget hus i något av de små samhällena eller på landsbygden alternativt bostads- och hyresrättslägenheter nära samhällskärnorna. Söker du renodlat fritidsboende finns många trevliga och havsnära områden. Tjörns kommun har en aktiv samhällsplanering. Bebyggelsen ökar, dock alltid med hänsyn till kulturlandskapet och byggnadstraditionen såväl som miljön, naturliga kretslopp samt resurs- och energihushållning.

Samhällsservice
Samhällsservice finns inom räckhåll för alla. I kommunhuset i Skärhamn finns Medborgarkontoret som hjälper dig med information om allehanda ting. I Kållekärr, mitt på ön, finns vårdcentral och apotek. På Tjörn finns också flera banker och butiker. Här finns även förskolor och grundskolor. Tjörn har äldreboenden med hög standard samt moderna, särskilda boenden för funktionshindrade.

Kultur och nöjen
Kulturintresset på Tjörn är stort och i Skärhamn ligger det internationellt kända Nordiska Akvarellmuseet som varje år har mellan 100 000-200 000 besökare. Här finns också åretruntöppna gallerier, restauranger och caféer och bibliotek. Skulptur i Pilane är ytterligare en mycket populär kulturyttring, under bar himmel i en kulturhistoriskt intressant nejd anordnas varje år skulpturpark.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Tjörns kommun? Kontakta våra mäklare i Bohuslän! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hamngatan 40

Hamngatan 40

47132 Skärhamn

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Jag är intresserad av Hamngatan 40

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Liknande bostäder

}