Lise Caspar

Försäljningschef/Sales Manager

E-post:
Mobil: +33 6 03 42 19 27
Språk: Engelska, Franska och Norska

17 Boulevard La Croisette, Le Gray d’Albion
 Cannes

Lise är norska och har arbetat som fastighetsmäklare i Frankrike i 18 år. Hon har arbetat med försäljning av existerande bostäder och nyproduktion längs hela Rivieran från Marseille till Menton. Lise studerade i Paris och arbetade sedan för den fransk-norska handelskammaren i Oslo innan hon anställdes som chef för språkavdelningen i Lillehammers olympiska organisationskommitté. Hon flyttade till Frankrike 1994 och har bott på flera platser i Var och i Alpes-Maritimes. Hon talar norska, franska och engelska.

Lise, vilken typ av bostäder är din specialitet?
- Jag arbetar först och främst med nyproduktion men självklart även med existerande objekt. Alla mäklare kan inte nyproduktion, därför är det viktigt att välja en mäklare som verkligen är specialiserad inom detta område. Man arbetar på ett annat sätt när man säljer nyproduktion jämfört med existerande bostäder. Köpprocessen är annorlunda och kräver en mycket noggrann uppföljning, ibland under flera års tid.

Vilka är fördelarna med att köpa nyproducerat?
- Att kunna flytta in i en alldeles fräsch bostad i perfekt skick. Att kunna göra personliga val under byggets gång, främst vad gäller dekoration som kakel, klinkers, osv. Det är tioårsgaranti på bygget och tvåårsgaranti på alla installationer En annan stor fördel är reducerade notarieutgifter, som istället för ca 7,5 % ligger på mellan 2 och 2,5 %. Något som kan vara en nackdel för vissa men en fördel för andra är att det kan ta upp till två år innan bostaden är färdigställd och inflyttningsklar.

Vilket är ditt arbetsområde?
- Min bas är Nice, men jag arbetar egentligen över hela Rivieran, från Menton till Sainte-Maxime. Efter 16 år som mäklare här i Frankrike vet jag precis vad mina kunder söker och jag tar in projekt som jag vet kommer att passa våra skandinaviska köpare. Självklart kan det finnas många olika önskemål, men det finns vissa kriterier som passar skandinaver särskilt väl vad gäller läge, väderstreck, terrassens storlek osv.

Hur kom det sig att du valde mäklaryrket?
- I Norge arbetade jag för den Fransk-Norska handelskammaren och senare med att utveckla språktjänster för OS-kommittén under OS i Lillehammer. När jag senare flyttade till Frankrike blev jag kontaktad av en byggherre som var intresserad av den skandinaviska marknaden, det var så allting började…

Bilden vi har av norrmän är att de är mycket sportiga och älskar att ”gå på tur”?
Stämmer det?

- (Skrattar), Ja det är faktiskt sant! De flesta norrmän älskar att vara ute i naturen och det passar ju bra för här i området finns otroligt många fina vandringsleder, och för den som bara vill ta en kort tur kan jag rekommendera en joggingrunda i Parc de Vaugrenier i Villeneuve-Loubet. Själv tycker jag om att åka till Italien när jag är ledig, det är alldeles i närheten och mycket avkopplande.