Hoppa till innehåll

Vill du sälja bostad i Spanien?

Här samlar vi vad som är viktigast för dig att tänka på.

Sälja bostad i Spanien

Mycket av det som kännetecknar en fastighetsförsäljning i Spanien, känner du igen hemifrån. En del annat är annorlunda när du ska sälja bostad i Spanien. Här är det som är viktigast för dig att tänka på.

salja-bostad-spanien-maklare-bjurfors.jpg

Välj rätt mäklare.

Vi på Bjurfors har erfarenhet och etablerade mäklare, som kan ditt område och har en genomtänkt marknadsföringsplan för din bostad. Bestäm dig för om du ska ge mäklaren ett exklusivt eller icke exklusivt uppdrag. Det senare innebär att flera mäklare jobbar med samma objekt. Ger du oss på Bjurfors ett exklusivt säljuppdrag slipper du ha flera olika kontaktpersoner. Samtidigt som du kan känna dig helt trygg med att vi når ut till en mycket stor krets intresserade presumtiva köpare. Vi har många samarbetspartners och täcker in hela den lokala bostadsmarknaden. Som säljare är du skyldig att ge köparen en energideklaration. Vi hjälper dig att hitta en teknisk inspektör som gör deklarationen åt dig.

Anlita ett juridiskt ombud.

I Spanien har den som säljer en bostad nästan alltid ett juridiskt ombud. Vi hjälper dig att hitta ett ombud som vi har ett väl etablerat samarbete tillsammans med.

Skriv under köpekontrakt och få handpenning.

När du och köparen är överens skriver ni under ett reservationskontrakt för att ta bort bostaden från marknaden innan ni skriver på själva köpekontraktet – Contrato de Compraventa. Köparen betalar också en handpenning på cirka 10 procent. När du säljer en bostad är det du som betalar arvodet till mäklaren. Hur stort arvodet är och när det ska betalas framgår av avtalet du tecknar med din mäklare.

Underteckna köpebrevet och få resten av köpeskillingen.

På tillträdesdagen träffas du, köparen och era respektive ombud hos notarien. Ditt juridiska ombud kan företräda dig genom en fullmakt om du inte har möjlighet att närvara själv. Notarien kontrollerar köparens och din identitet samt bostadens legala status. Köparen betalar resten av köpeskillingen och får ett ägarbevis. Notarien ser till att du får dina pengar och du överlämnar nycklarna till köparen.

Funderar du på att sälja bostad i Spanien?

Våra mäklare i Spanien talar svenska och hjälper dig gärna med alla frågor och tankar du har kring att sälja bostad i Spanien. Med ett stort antal aktiva intressenter i vårt köparregister kan vi på bästa sätt matcha din bostad mot intresserade köpare av en spansk bostad. Det gör det möjligt för dig som säljare att göra en smidig och god affär – med maximalt betalt för din spanska bostad.

Boka möte

Frågor om bostadsaffär i Spanien?

Här har vi samlat svaren på de allra vanligaste frågorna om att göra bostadsaffär i Spanien.

FAQ Spanien

Mer läsning

Artiklar och guider om bostadsmarknaden i Spanien