Hoppa till innehåll

Bostäder till salu i Särö

Skapa bevakning

Spara sökning som bevakning

Vad är Bjurfors Boagent?

Resultat i lista

0 bostäder till salu

Resultat på karta

0 bostäder till salu
Kartan visar upp till 200 bostäder

Bostäder till salu i Särö

Mäklaren om Särö

BO I ETT SEMESTERPARADIS ÅRET OM
Här bor du ljuvligt med rogivande naturområden, karga klippor, salta bad och mjuka sandstränder. Helt enkelt en västkustpärla som bjuder på liv och rörelse, men också ett lugn.

VID SKOG OCH KUST
På Särö, Kungsbackas eget lilla paradis bara tre mil från Göteborg, hittar du en halvö som till stora delar består av vidsträckta naturområden och här kan du ströva genom orörda landskap. Västerskog och Nordanskog är två bergshöjder med varierande natur och lövskogar. I öster ligger Sandsjöbacka Naturreservat med vandringsleder och badsjöar. Utmed Särös kustlinje hittar du lätt dina egna favoritstränder eller klippor för ett morgon- eller kvällsdopp – båda självklara ritualer för en säröbo. Kanske vågar du dig också på att vinterbada under årets kalla månader?

ETT AKTIVT LIV
När badanläggningen uppfördes 1839 etablerades Särö som en av de första bad- och kurorterna i Sverige. Sommargästerna anlände då med ångfartyg till ångbåtsbryggan, och så småningom med tåg från Göteborg, via Säröbanan som hade slutstation Särö Västerskog. Idag har tågbanan blivit en cykelväg som löper plant, rakt och naturskönt hela vägen till centrala Göteborg. Kanske blir du en av dem som cykelpendlar in till jobbet i stan?

Det gamla stationshuset vid kajkanten hyser idag en omtyckt restaurangen. Det sägs att det var på Särö som de första tennismatcherna spelades i Sverige. Särö Lawn Tennisklubb kom till när societeten tillbringade somrarna här, däribland tenniskungen Gustaf V som gärna svingade sin racket här. Idag är vardagen på Särö betydligt mer avslappnade och präglas ofta av mycket idrott och aktiviteter. Läget gör att möjligheterna till golf, tennis, bad, båtliv och hästsport är nästintill oändliga. Vi får anta att det var ett gott liv de första sommargästerna levde här och det är kanske inte så konstigt att de valde just Särö. För här är det verkligen lätt att njuta av livet - unik arkitektur, trevliga restauranger där ni kan umgås över en bit god mat och dryck. Och alltid tillgång till rekreation utanför knuten och inte minst – svensk natur när den är som vackrast.

I området har du flera förskolor och en grundskola. I Särö centrum hittar du allt du behöver - mataffär, vårdcentral, apotek, ditt lokala café och bageri samt gym.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Särö? Kontakta våra mäklare i Kungsbacka! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.