Bostäder till salu i Ättekulla

Hitta din nya bostad på Ättekulla

Attraktiva bostäder till salu i Ättekulla

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Ättekulla just nu!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ättekulla, Helsingborg

  Adress
  Bärnstensgatan 8
  Utgångspris
  1 375 000 kr
  Månadsavgift
  5 168 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Ättekulla, Helsingborg

  Adress
  Ättekullagatan 8
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 519 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  78 kvm

  Visning: 2020-04-15

Området

Att bo på Ättekulla

Ättekulla är ett bostadsområde i södra Helsingborg som mestadels består av bostadsrätter i flerfamiljshus, med upp till sex våningar. Dessa höghus kännetecknar området och syns på långt håll. Planerna på att bygga bostäder i området fanns redan på 1950-talet men blev kraftigt uppskjutna till 1970-talet på grund av de mängder av fornlämningar som hittades här.

Ättekulla är Helsingborgs mest fornlämningstäta område med fynd från stenåldern och framåt. Här har människor bott i tusentals år, vilket synliga gravhögar från brons-och järnåldern vittnar om. Namnet Ättekulla kommer just från gravhögarna som även kallas för Ättekullar.

Här finns Ättekulla naturreservat som är ett varierat rekreationsområde där Skåneleden och Landborgspromenaden passerar. I naturreservatet finns uppvuxna skogspartier, öppna ängar, åkermark och böljande hagar.

En av de bästa utsikterna över Öresund får du vid Landborgens avslutning i söder, där de dramatiska höjdskillnaderna är på 30 meter.

I centrum finns butiker och några matställen. Till Helsingborgs centrum tar du dig lätt in med buss.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Ättekulla? Välkommen att kontakta Bjurfors mäklare i Helsingborg City. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.