Mycket fräsch 1-plans poolvilla

Hofterup/Ålstorp, Kävlinge

Dovhjortsvägen 29

Besiktigad
Utgångspris
5 500 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1500 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
179 kvm

Visning

 • söndag 1/3, KL 14:30 - 15:15

  Bokad visning.

Boka visning

Mycket fräsch 1-plans poolvilla

Mycket fräsch 1-plans poolvilla för den stora familjen på insynsfritt västerläge. Modernt annex med två sovrum, toalett och badrum.

 • Ansvarig mäklare

  Magnus Andersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-34 86 71

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Mycket fräsch och ytterst väldisponerad 1-plans poolvilla belägen i natursköna Ålstorp/Hofterup på insynsskyddad västertomt om hela 1.500 m². Boyta om 179 m² fördelad på 6 rum varav 4-5 sovrum. Det finns dessutom ett modernt fristående annex om ca 30 m² med två sovrum, toalett samt badrum med dusch, bastu och bubbelbad vilket ger många möjligheter för den stora familjen. Öppen planlösning mellan köket med inredning från Tibrokök och det stora vardagsrummet i vinkel med braskamin. Två helkaklade badrum, rymlig tvättstuga och stor separat groventré. Vattenburen värme. Ett härligt och barnvänligt boende med skog och vandringsleder inpå knuten samt närhet till E6 för den som jobbar i Helsingborg, Malmö, Lund eller Köpenhamn.

Interiör

Bostadhus
Välkomnande och väldigt rymlig huvudentré med klinkergolv och golvvärme. Här finns en stor väggfast inredning i ek med skåp, sittbänk, hyllor och skohylla.

Till vänster i entréhallen ligger det trevliga köket med burspråk i öppen planlösning med vardagsrummet. Köket är utrustat med en inredning från Tibrokök (2009) med luckor i vitt, ek och ljust turkos samt stora arbetsytor i rostfritt. Vitvarorna består av spishäll, spisfläkt, helintegrerad kyl, helintegrerad frys, helintegrerad diskmaskin, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion och inbyggnadsugn med varmlufts- och ångfunktion. Samtliga vitvaror från 2009 förutom diskmaskinen som är från 2016. På golvet ligger parkettgolv.

Det stora och ljusa vardagsrummet i vinkel finns braskamin, stora fönsterpartier mot trädgården och utgång till trädäcket på baksidan. Parkettgolv i vardagsrummet. I direkt anslutning till vardagsrummet finns ett rymligt allrum med parkettgolv, golvvärme och infällda spotlights.

Från vardagsrummet når man sovrumsavdelningen med fyra sovrum varav ett är master bedroom med eget badrum och egen klädkammare samt en gästtoalett med dusch. Parkettgolv i samtliga sovrum.

Gästtoaletten med helkaklade/putsade väggar, klinkergolv och golvvärme totalrenoverades 2010 och är utrustad med toalett, dusch med glasvägg, tvättställ med vit kommod och stenskiva, handdukstork och infällda spotlights.

Badrummet till master bedroom totalrenoverades 2011 och är helkaklat med klinkergolv och golvvärme. Utrustningen består av toalett, dusch med glasvägg, tvättställ med svart kommod, handdukstork och infällda spotlights.

I direkt anslutning till köket ligger den rymliga tvättstugan med klinkergolv som totalrenoverades 2010. Utrustningen består av tvättmaskin (2014), torktumlare (2009), tvättho, vit skåpinredning med bänkskiva i oljad ek, vinkyl (2010), garderob och värmepanna.

I anslutning till tvättstugan ligger den väl tilltagna groventrén med klinkergolv och golvvärme. Här finns en stor skjutdörrsgarderob, varmvattenberedare och utgång till entrésidan.

Annex
Det fribyggda annexet som färdigställdes 2000 har en invändiga yta om ca 30 m² fördelad på entréhall med klinkergolv, två bra sovrum parkettgolv, toalett och badrum.

Den helkaklade toaletten med klinkergolv är utrustad med toalett, tvättställ med kommod i ek samt spegelskåp. Det helkaklade badrummet med klinkergolv och golvvärme är utrustat med dusch, bubbelbad, bastu, handdukstork och infällda spotlights.

Annexet har högt till tak med vitlaserat innertak.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Furunäs 1:55

Övriga byggnader/utrymmen

Fristående annex byggt 1999/2000 med två sovrum, helkaklat badrum med bastu samt separat toalett.

TV/bredband

Fiber genom Landnet

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Kävlinge Ålstorp GA:4

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 748 000 kr
Byggnadsvärde
2 109 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan i vinkel
Byggår
1991
Fasad
Trä
Grund
Torpargrund och betongplatta
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen med frånluftsvärmepump (2011)
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Lackad plåt
Fönster
3-glasfönster isoler aluminium

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
99
Energideklarationsdatum
2010-06-02

Uteplats/balkong

Stort trädäck i västerläge med markis och stensatt uteplats i österläge.

Tomt

Insynsskydda trädgårdstomt med häckar, mur, staket, fruktträd, pergola och pool 4x8 meter med separat värmepump.

Planbestämmelser

Detaljplan (1991-01-17)

Parkering

Stensatt uppfart med plats för två bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
5 500 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
179 kvm*
Tomtarea
1500 kvm

* Areauppgifter enligt uppmätning

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
5
Värme
33 000 kr
Samfällighetsavgift
2 500 kr
Renhållning
2 200 kr
Vatten/Avlopp
6 000 kr
Summa
43 700 kr

I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsel, uppvärmning av pool samt annex. Total förbrukning 27.000 kwh/år. Samfällighetsavgiften avser vägförening.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Området

Att bo i Hofterup / Ålstorp

I Hofterup och Ålstorp bor du idylliskt nära hav och natur. Områdena är kända för flera fornminnen, bland annat Hofterupsdösen som är en stenkammargrav från yngre stenåldern samt Hofterup kyrka som är en av Skandinaviens äldsta. Här finns också Järavallens naturreservat.

Hofterup och Ålstorp ligger i Kävlinge kommun. Hofterup hette tidigare Hottarp och var både ett sommarstugeområde och en jordbruksort. I närheten finns andra områden som från början var till för sommarstugor men som numera även är bebyggda med åretruntvillor. Några av dessa är Furunäs och Furuhill. Hofterups kyrka är en av Skånes bäst bevarande kyrkor, byggd omkring år elvahundra. Öster om Hofterups kyrka ligger Hofterupdösen som är en grav från yngre stenåldern. Det finns endast ett fåtal liknande gravar kvar i Skåne och många försvann troligen när dess stenar användes till att bygga kyrkor.

Järavallen är ett naturreservat som fått sitt namn efter den strandvall som formades för ungefär 7 000 år sedan, när Öresunds vattenyta låg högre än i dag. Vallen löper ett hundratal meter innanför den nuvarande strandlinjen och innefattar både ängar, strand och tallskog med många naturstigar. Reservatet är häckningsplats för många olika fågelarter. Över de öppna fälten på Hofterups Mosse kan den fågelintresserade få se bland annat tornfalk, ormvråk och sparvhök. I nära anslutning till naturreservatet ligger Barsebäck Golf & Country Club.

Den som är intresserad av hästar och ridning har kommit till rätt plats eftersom Hofterup är känt för sina många hästgårdar. Här finns Dagstorpsortens ryttarförening där man i flera år arrangerat svenskt ponnyderby i dressyr och hoppning, och även lag-SM i fälttävlan.

Bara ett stenkast från Hofterup ligger det vackra Barsebäcksområdet. Här finns en härlig sandstrand med fina sol- och badmöjligheter samt Barsebäcks Golf & Country Club som räknas som en av Europas bästa golfanläggningar.

Köpa eller sälja bostad i Hofterup? Kontakta Bjurfors mäklare i Bjärred! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Hofterup & Ålstorps 3 bästa

3
 • Järavallen
  Härligt strövområde
 • Golf
  Barsebäck Golf & Country club är välrenomerad
 • Hästar
  Här ligger hästgårdarna tätt

Karta

Dovhjortsvägen 29

Dovhjortsvägen 29,
246 52 Löddeköpinge

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Magnus Andersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-34 86 71