Hoppa till innehåll

Rymlig villa på Svaneholm med eget spa

  • På förhand
  • 250 + 75 kvm
  • 8 rum
  • 7 795 000 kr

Svaneholm, Landskrona

Revgatan 3

Utgångspris:
7 795 000 kr
Antal rum:
8
Boarea / Biarea:
250 kvm / 75 kvm*
Tomtarea:
696 kvm
Typ:
Friliggande villa

*Areauppgifter enligt säljare
I taxeringen står boyta 220 och biyta 100.

[En bra dold rubrik här]

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Ylva-Li Strandsjö

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Landskrona
Ylva-Li Strandsjö

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Rymlig villa på Svaneholm med eget spa

Tillfälle att förvärva en mycket välskött villa på fina Svaneholm med generösa ytor för den stora familjen eller företagaren. Tillbyggd med eget spa.

Beskrivning

På Landskronas gräddhylla Svaneholm finns nu tillfälle att förvärva en av de fina 1,5-plansvillorna. De generösa sällskapsytorna i kombination med flera sovrum gör det idealiskt för den stora familjen som inte vill kompromissa med vare sig läge eller boendestandard, alternativt för företagaren som vill ha extra ytor till kontor eller besöksrum.

Detta välskötta hus har löpande underhållits och renoverats. Bland de stora investeringarna kan nämnas bland annat nytt tak, lyxigt badrum en-suite, nya fönster, installation av fjärrvärme och tillbyggnad i form av ett arkitektritat spa med stor jacuzzi och relaxavdelning. Som extra bonus har huset också ett stort skyddsrum i anslutning till garaget, med stora ytor till förvaring eller hobby.

Designad och lättskött trädgård med uteplatser, stenlagda gångar och genomtänkta planteringar med en harmonisk blandning av prydnadsträd, vintergrönt och blommande perenner och buskar som skapar naturliga gröna insynsskydd.

Läget på Svaneholm präglas framförallt av lugnet och närheten till havet. I närområdet finns olika badplatser, småbåtshamnen Lindes hamn, fina promenadstråk längs med havet och pittoreska Borstahusen som förutom hamn även har ettbra utbud av restauranger och fiskbutiker. Inom kort avstånd ligger också en av regionens absolut finaste golfbanor där man också hittar mat i världsklass på Erikstorps kungsgård. Det finns flera förskolor i området och har man barn i skolåldern finns det tre bra skolor att välja på; Västervång, Säbyholms Montessoriskola, och Engelska skolan, alla tre med undervisning för F-9. Landskrona är strategiskt beläget mitt i Öresundsregionen och perfekt för de som pendlar inom regionen, med väl utbyggd infrastruktur för kommunikation via buss, tåg eller bil.

Interiör

Den ytterst välskötta trädgården på framsidan välkomnar oss till husets entré, som innanför den nya och stilrena säkerhetsdörren bjuder på en rymlig hall med vackert marmorgolv och gott om plats att hänga av ytterkläderna. Från denna centralt placerade entréhall når man snabbt resten av huset. Direkt till höger finns en söt liten gästtoalett.

Vi börjar husets rundtur i det gedigna köket som har klassisk inredning från Ballingslöv med luckor i ek och bänkskivor i ek respektive svart granit på köksön som är försedd med snygg reling i mässing - perfekt att hänga köksredskapen i! Ovanför arbetsytorna sitter kakel, väggarna är målade och på golvet ligger lättskött laminat. Utrustningen består av inbyggnadsugn Husqvarna, inbyggnadsmicro Husqvarna, kyl och frys Electrolux i fullhöjd i rostfritt utförande, spisfläkt Thermex, diskmaskin Bosch och praktisk köksö med glashäll och extra arbetsytor och förvaring.

I anslutning till köket ligger matsalen som ligger belägen på hörnan av huset och med fönster i två väderstreck, varav det ena med en helautomatisk markis. Här kan man sitta upp till 8-10 personer när man har middagsbjudning. På golvet ligger vacker ekparkett i klassiskt fiskbensmönster och väggarna är tapetserade.

Från matsalen leder en stor öppning vidare mot det rymliga vardagsrummet och har ett fantastiskt ljusinsläpp och rejäla ytor för socialt umgänge. Här ryms en stor soffgrupp där man även kan njuta av den stora öppna spisen med kassett. Även ett stort matsalsbord ryms i detta ljusa rum. Vardagsrummet har fönster i princip längs hela väggen som vetter mot trädgården och även ett större fönster på gaveln som har helautomatisk markis. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade.

Från vardagsrummet leder pardörrar in till biblioteket. Detta mysiga rum kan också användas som extra tv-rum, arbetsrum eller sovrum. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade.

Från detta rum kommer man vidare till den arkitektritade tillbyggnaden som inhyser spa-avdelning och som byggdes 2008. Här finns en stor jacuzzi och plats till relaxavdelning. Ovanför jacuzzin är det extra generös takhöjd och extra fönster, närmast att likna vid ett klassiskt säteritak och som ger en nästan sakral känsla i detta påkostade utrymme. Ut mot trädgårdssidan är det dörrar med glas som går hela vägen ner till golvet och längs med hela väggen. På golvet i sparummet ligger svart skiffergolv med komfortabel vattenburen golvvärme och väggarna är vitmålade.

På entrévåningen finns också ett sovrum med laminatgolv av skeppsgolvstyp, väggar målade i ljusgrått och förvaring i form av skjutdörrsgarderob med belysning. Inget fönster i detta rum, men man kan exempelvis sätta in överljusfönster mot angränsande rum.

Husets tvättstuga renoverades 2024 och har tvättmaskin och torktumlare från Siemens, torkskåp, handfat, förvaring och arbetsbänk med vask. På golvet ligger våtrumsmatta och väggarna är vitmålade. .

Bredvid tvättstugan ligger ett badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Här finns dusch, wc och tvättställ; allt porslin från IFÖ.

Trappan tar oss upp till husets ovanvåning som har ett stort möblerbart allrum i mitten. Detta utrymme används idag som arbetsrum men går utmärkt att använda som extra vardagsrum/tv-rum. På golvet ligger riktigt skeppsgolv och väggarna är målade. Här finns två stora takfönster som ger bra ljus.

På höger sida ligger en passage som tar oss vidare till husets master bedroom. Detta mysiga och stora rum ligger beläget på den östra gaveln, har en fransk balkong och riktigt gott om förvaring i form av garderober. Man når även husets krypvindar härifrån. På golvet ligger laminat och väggarna är tapetserade.

I passagen till sovrummet hittar vi också en stor skjutdörrsgarderob och ingång till det smakfullt renoverade badrummet. Detta rymliga och påkostade utrymme har helkaklade väggar och klinkergolv med värme (el-slingor). Utrustningen består av dusch med glasdörrar, handfat Vedum, badrumsskåp Vedum, vägghängd wc, vägghängd bidé, spotlights i taket och handdukstork som har kombinerad vatten- och elvärme.

På husets andra gavel ligger två lika stora sovrum, båda med praktiska sovalkover vilket gör dem idealiska som barnrum. På golvet i dessa rum ligger laminat och väggarna är tapetserade. Som extra bonus i dessa rum har de också en viss havsutsikt!

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Oxeln 8

Ombyggnad, Renoveringar

2024 - Renovering tvättstuga
2023 - Ommålning husfasad. Renovering pannrum.
2022 - Anslutning till fjärrvärme. och installation av fiber.Byte elcentral.
2020 - Skjutdörrsgarerob sovrum entréplan
2015 - Nytt tak
2012 - Nytt badrum ovanvåning
2008 - Tillbyggnad spa-avdelning
2003 - Nya fönster gavel öster
2002 - Nya fönster gavel väster
1994 - Nya fönster på nedervåning samt takfönster

TV/bredband

Fiber

Planbestämmelser

Tomtindelning (1965-01-20) Stadsplan (1964-10-26)

Parkering

Stenlagd uppfart med plats för två bilar samt garage med plats för en bil. Dessutom plats för parkering på gatan utanför. Gatan är en lugn vändgata.

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 065 000 kr
Byggnadsvärde
3 350 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
5
Hushållsström
8 987 kr
Värme
23 162 kr
Renhållning
2 600 kr
Vatten/Avlopp
5 700 kr
Summa
40 449 kr
Elförbrukning
7 962 kWh/år

Driftkostnader och elförbrukning är inhämtade från säljaren och bör endast ses som en uppskattning. Kostnaden kan variera och baseras på förbrukning och avtal.

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttagna om sammanlagt 4 250 000 kr

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
79
Energideklarationsdatum
2018-03-13

Uteplats/balkong

På husets baksida finns en stenlagd uteplats med markis som bjuder sol både under dagen och kvällen. På framsidan och vid husets gavel finns stenlagda ytor som lämnar sig för mindre möblemang som möjliggör att man kan flytta runt med solen närhelst man föredrar att dricka sitt kaffe.

Övriga byggnader/utrymmen

Vidbyggt garage och skyddsrum om ca 22 kvm respektive 53 kvm.

Tomt

Ljuvlig trädgård som ritats av än trädgårdsdesigner med en genomtänkt mix av stenläggningar, stenpartier, vintergrönt och blommande växter som bjuder på en trädgård som är vacker året om.

På husets framsida har fokus legat på en stomme av stenlagda gångar med partier bestående av "hav" av större sten och med inslag av blommande perenner och prydnadsträd för att balansera stenlandskapet - allt i en lugnande och lättskött japansk stil som är vacker även under kallaste vinter. Bland sorterna på framsidan kan nämnas bland annat hibiskustträd, klotrobinia, lingontry, lavendel och olika sorters gräs.

På den insynsskyddade baksidan ligger tonvikten mer på den gröna stommen i form av gräsmatta som vackert inramas av böljande stenavgränsningar och genomtänkta rabatter bestående av perenner, buskar och några prydnadsträd. Bland sorterna här på baksidan kan nämnas spirea, fjärilsbuske, blodask, magnolia, rönn och ett stort japanskt prydnadskörsbär som höjdpunkten på våren.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
7 795 000 kr
Rum
8
Antal sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
250 kvm*
Tomtarea
696 kvm
Biarea
75 kvm
Trädgård
Ja

*Areauppgifter enligt säljare
I taxeringen står boyta 220 och biyta 100.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1965
Fasad
Slammat och vitmålat tegel
Grund
Betong (Platta på mark)
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme och luft/luft-värmepump. Finns även öppen spis.
Takbeklädnad
Glaserade tegelpannor
Ventilation
Självdrag med mekanisk frånluft i badrum och spa.
Fönster
3-glasfönster isolerglas

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Om Svaneholm

Att bo i Borstahusen

Borstahusen är ett mysigt fiskeläge som grundades när de två fiskarbröderna Rasmus Andersson Borste och Jöns Andersson Borste slog sig ner här och byggde sina hus på 1770-talet. Som efternamnen antyder, gav de Borstahusen sitt namn.

Fiskenäringen var dominerande här fram till 1950-talet, när den sista fiskargumman gick runt med sin skottkärra och erbjöd färsk fisk hela vägen in till Landskrona. 1994 förevigades Borstahusgumman som bronsstaty av skulptören Lena Lervik, när hon blickar ut över Ven.

Miljön är idyllisk och genuin i Borstahusen. Här bor du i en pittoresk miljö med stränder, badplatser, småbåtshamn och vackra vandringsleder inpå knuten. Förutom allt havet har att erbjuda med lek och bad, finns det mängder av utomhusaktiviteter som boule, utomhusgym och olika strandsporter att ägna sig åt. Här passerar dessutom en del av Skåneleden, där du får en trevlig promenad förbi de charmiga gathusen och den livliga småbåtshamnen. Nere i hamnen lägger både segelbåtar och fiskebåtar till och du kan ta ett dopp från badpiren Cement. Här finns också Pumphuset, som är ett kulturhus med fast utställning om Borstahusens historia, konsthall och en restaurang som är öppen året runt med härlig utsikt över Öresund. För fler smakupplevelser, erbjuder Borstahusen ytterligare ett par välmeriterade restauranger, två ölbryggerier och ett whiskydestilleri.

Mötesplats Borstahusen är en resort med semesterby och camping. Anläggningen har 200 campingplatser och 63 stugor med stora variationer på boende. I anslutning till campingen ligger Erikstorps Kungsgård som erbjuder goda måltider, konferens-och golfpaket. Den långgrunda sandstranden ”Lill-Olas” ligger här, som är väldigt populär bland barnfamiljerna. På Lill-Olas kan du söka skugga under en av tallarna, ta ett dopp från bryggan och handla glass i strandkiosken.

För golfspelaren finns det flera banor att välja på. Landskronas golfbana är en park-and seasidebana med totalt 36 hål som ligger granne med semesterbyn. I närheten finns även en 9-hålsbana på Ven, en 18-hålsbana i Häljarp och en pay-and playbana i Glumslöv. Golfentusiasten kan dessutom besöka Svenska Golfmuseet, som ligger bredvid Erikstorps Kungsgård.

Svaneholm är ett populärt område som ligger strax innan Borstahusen. Här finns fina lekplatser, parker och ett strövområde. Strandvägen längs med havet stoltserar med vackra villor och underbar utsikt.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Svaneholm? Kontakta Bjurfors mäklare i Landskrona! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Jag är intresserad av Revgatan 3

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

}